ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

"תעשיית המזון עוברת שינויים כדי להתאים עצמה לעידן החדש"

רן גבריאל זיוון, ראש ענף חדשנות פנים והשקעות בדיגיטל, בנק לאומי, בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של כלכליסט: "הרובוטיקה נכנסת לעולם המזון - לא רק שותלת וקוצרת ומנהלת את פסי הייצור והליקוט, אלא גם מכינה את האוכל"

מאיר אורבך 11:2924.04.18

 

 

רן גבריאל זיוון, ראש ענף חדשנות פנים וחדשנות בלאומי דיגיטל, מאמין שמי שישרוד בתעשיה זו הם אלו שיצליחו להתאים עצמם לעידן החדש. להערכתו של זיוון העולם נמצא כיום בליבו של שינוי עצום שנע במהירות ואינו פוסח על תעשיית המזון. בדבריו בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV, אמר זיוון כי "השינוי הוא כה מהיר בכל התעשיות שנדמה שמעולם לא היה כה מהיר השינוי ומצד שני כנראה בעתיד השינוי יהיה עוד יותר מהיר".

 

רן גבריאל זיוון רן גבריאל זיוון צילום: אוראל כהן

 

"אני מאמין שכל מהפכה דיגיטלית שלא תפגוש צרכן משתנה לא תשרת כלום", אמר זיוון. "בין הטרנדים שאנחנו מזהים כיום שמשפיעים על עולם המזון אני חושב שצריך לציין את כניסת הרובוטיקה לעולם זה אשר לא רק שותלת וקוצרת ומנהלת את פסי הייצור והליקוט, אלא גם מכינה את האוכל".

 

"טרנד אחר שהוא מקומם ואותו גם רואים הוא תופעת זריקת המזון. כמות עצומה של מזון נזרקת בכל שנה לצד כמות עצומה של רעבים בכל העולם. הסתירה הזו יוצרת מצב לא נורמלי שאינו מתיישב עם ההיגיון. אנחנו ראינו חברה באנגליה אשר מציעה באמצעות האפליקציה שלה לחבר בין אנשים שיש להם שאריות של מזון לאנשים שישמחו לקבל אותם וזו רק דוגמא אחת מיני רבות לדרכים להתמודד עם זריקת המזון".

 

"בתוך עולם המזון מצאנו ג'ונגל שבו חיות מספר סוגי חיות, אמר זיוון. "הפיל שהם השחקנים המסורתיים שצריכים להתמודד עם השינויים ומולם הכרישים שהם אמזון, פייסבוק, גוגל ואחרים שקובעים מה נאכל והיכן נאכל. הדבורים הם שחקני פודטק שיחפשו זווית קטנה וצורך צרכני שמחפש מענה וכל עקיצה מעט כואבת וכשיש הרבה כאלה לפיל מאוד לא נוח. התמנונים שמחפשים עוד מודלים עסקיים לעבוד איתם, חברות ענק כמו יונילבר שמקימה פלטפורמה למסחר מול מכולות. טיב טעם המוכרת מזון ומסעדה בסניפיה. אלה מודלים חדשים לייצור רווח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x