ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

"הטכנולוגיה לא מספיקה כדי למנוע בזבוז מזון"

לדברי שיר הלפרן, היזמת של שוק המזון בנמל תל אביב, "ללא הבנה של הצרכנים ושל התרבות, לא נוכל לשנות הרגלים ולא נוכל לצמצם את כמויות המזון שנזרקות". מדוע היפנים דחו משלוח אורז אחרי הצונאמי?

מאיר אורבך 11:4624.04.18

 

 

שיר הלפרן היא היזמת של שוק המזון בנמל תל אביב ומעידה על עצמה כאחת שמשלבת בין עולם הלואוטק בשוק הנמל לבין אהבה לעולם הטכנולוגיה של המזון. בדבריה

בכנס "כשאוכל וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט" ובנק לאומי במתחם האירועים של Labs TLV, ניסתה להסביר שיר הלפרן עד כמה הבעיה של בזבוז המזון לא יכולה להיפתר בטכנולוגיה בלבד. "אני חושבת שללא הבנה של הצרכנים ושל התרבות, לא נוכל לשנות הרגלים ולא נוכל לצמצם את כמויות המזון שנזרקות".

 

"ניתן לחשוב שבעיית בזבוז המזון קיימת רק בעולם העשיר, אבל זה אינו כך. אנחנו רואים בזבוז עצום של מזון באותה מידה כמו בכל העולם המערבי. הסיבה לכך הפוכה מהעולם המערבי - אם שם זה כתוצאה מעודף מזון הרי שהבעיה בעולם הרעב היא חוסר בתשתיות מתאימות לטיפול במזון - אין יכולת של קירור, הסעה וכדומה.

 

"לפני שנתיים פגשתי את ג'ף קאהן, מנכ"ל בנק המזון העולמי, שמטפל בשתי הבעיות של בזבוז מזון ורעב. הם מעבירים כמויות אדירות למזון שהולך לפח לאנשים רעבים ומצמצמים את שוק הרעב באיטיות בעולם. כאשר היה צונאמי ביפן שלחו אורז ליפן. המשלוח לא התקבל אצל היפנים ולמה? כי הוא היה האורז הלא נכון. לאוכל יש הרבה מסורת, הרגלים, גאווה וכבוד, וזה עניין של ידע והבנה".

 

שיר הלפרן בכנס שיר הלפרן בכנס צילום: אוראל כהן

 

"בארצות הברית גילו שיש בזבוז עצום של מזון באוניברסיטה והפתרון הגיע מכלכלה התנהגותית. הוציאו את המגשים והשאירו צלחות וזה הפחית את בזבוז המזון ב-25% בתוך שבוע. מה היה קורה אם היינו מקטינים את עגלת הקניות בסופר? כמה מזון היה נחסך?"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x