ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

MIND THE DATA

הישראלים שהופכים את הסוכר למתוק יותר

עירן בניאל, מנכ"ל ומייסד חברת דומתוק, סיפר בכנס Mind the Data של כלכליסט על המוצר שתשיק בשנה הבאה: סוכר מיוחד, שהוא מתוק פי שניים מסוכר רגיל. החברה הצליחה לשחזר כך את טעמו של ממרח נוטלה, תוך שימוש במחצית מכמות הסוכר של המקור

רפאל קאהאן 13:4211.12.18

דמיינו לעצמכם סוכר שמתוק פי שניים מהסוכר שאתם שמים בקפה - מה שמאפשר שימוש בכפית אחת במקום שתיים. חברת דומתוק הישראלית פיתחה טכנולוגיה כזו בדיוק: "יש לנו 23 חוקרים, 18 פטנטים ועוד רבים בדרך", אמר עירן בניאל, מנכ"ל ומייסד החברה, באירוע Mind the Data של כלכליסט.

 

 

לדבריו, בעיית הסוכר היא עולמית ולכן החלה דומתוק בבניית מפעלים בגרמניה וארה"ב, ומוצריה צפויים להגיע למדפים בסוף השנה הבאה. המטרה של החברה היא להעניק למזונות טעם חזק יותר תוך שינוי הפרופיל התזונתי. במילים אחרות - לספק מוצרים עם טעם של סוכר תוך הפחתת סיכוני הצריכה מופרזת שלו.

 

ערן בניאל, מייסד דומתוק ערן בניאל, מייסד דומתוק צילום: צביקה טישלר

  

הטכנולוגיה מתבססת על שינוי של מולקולות הסוכר בצורה כזו שאלה מקובצות וכך מועצם הטעם שמשתחרר בפה של הטועמים. החברה מתבססת על מידע כדי לברור את הדגם המתאים שמאפשר להתאים את פרופיל הסוכר לפרופיל המזון אליו הוא מוסף.

 

הפתרון של דומתוק מספק מענה לבעיה קשה של שוק המזון המודרני: השימוש ההולך וגובר במלחים וסוכרים כדי להעצים טעמים מביא לערכים תזונתיים שאינם מתאימים לאדם. האפשרות להשתמש בסוכר תוך העצמת פרופיל הטעם שלו מאפשר שני יתרונות - שימוש בפחות סוכר כדי לספק טעם דומה מה שמוזיל עלויות ליצרנים, והתאמה של פרופיל התזונה לצרכים האמיתיים של הגוף.  

 

כדי לבסס את הטענה שלו, הסביר בניאל שהחברה הצליחה לשחזר את הטעם של ממרח הנוטלה הפופולרי, שמורכב מכ-54% סוכר, תוך צמצום כמות הסוכר בו בחצי. ההישג הזה התבצע תוך שימוש בקבוצות טועמים ואיסף מידע מאלפי הטעימות שלהם, ניתוחם והתאמתם למוצר. הבונוס לדבריו הוא שהנסיינים העדיפו לאחר מכן את הטעם של הנוטלה הממותקת במוצר של דומתוק מאשר זו שהומתקה על ידי סוכר לבן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x