ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת כלכליסט

מייסד חברת Eat-Jet: "מה שלוקח לעגל שנתיים, המכונה שלנו יודעת לייצר ב-24 שעות"

אשחר בן שטרית אמר באירוע FoodTech של "כלכליסט": "הסטייקים שלנו כבר היום עולים כמו מוצר בשר בקר, ובעתיד יהיו הרבה יותר זולים. אפשר להגיע למוצר שעלות הייצור שלו היא פחות מ-3 דולר לקילו"

נעמי צורף 20:0508.08.18

"אנחנו עובדים על מכונה לייצור תעשייתי של בשר בקר. בסופו של דבר נייעל את התהליך פי 730. מה שלוקח לעגל שנתיים, המכונה שלנו יודעת לייצר ב-24 שעות", כך אמר אשחר בן שטרית, מייסד חברת Eat-Jet, באירוע לבחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף עם תנובה שנערך במתחם הכנסים של "לאבס".

 

חברת Eat-Jet מפתחת טכנולוגיית הדפסה תלת ממדית שמאפשרת להדפיס תחליפי בשר טבעוניים. המוצר הראשון שמפתחת החברה הוא מדפסת המייצרת "בשר טרי". טכנולוגיות ייצור מתקדמות מאפשרות הדפסה של תחליפי בשר עם מראה, מרקם, התנהגות בבישול וטעם של בשר. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת שינוי בשרשרת האספקה של ייצור המזון על ידי קירוב נקודת היצור לנקודות אספקה כמו סופרמרקטים ומסעדות.

 

 

אשחר בן שטרית אשחר בן שטרית צילום: אוראל כהן

 

בן שטרית הדגיש כי "יש בעיה עם זה שהטכנולוגיה היחידה לייצור בשר בקר היא פרות. זה פשוט לא יעיל - צריך 20 אלף ליטר של מים כדי לייצר קילו בשר ולמעלמה מ-20 קילו מזון כדי לייצר קילו בשר". הוא תיאר כי כאשר נולד בנו הראשון הוא קיבל שתי החלטות - להפסיק לצרוך בשר בקר, ולעסוק בטכנולוגיה שעוזרת לעולם וכך החל לעבוד על הסטארט-אפ. "כשאני קם בבוקר אני חושב על שני דברים - איך אני יכול להפוך את העולם לטוב יותר ואיך אני אוכל לאכול סטייק".

 

בן שטרית הסביר כי הרצון למצוא תחליפי בשר הוא לא נחלת הטבעונים בלבד. "לחברות המזון יש אפשרות להילחם במגמה כמו שנעשה בארצות הברית או לאמץ אותה כמו שעושה תנובה". הוא ציין כי היתרון הגדול במוצרים מן הצומח הוא הרווחיות הגולמית הגדולה מאוד שלהם. ותיאר את המוצר שהם מעוניינים להשיק - אדום-אדום ירוק "אנחנו שואפים להביא לצרכנים בישראל כבר בשנה הבאה מוצר בשרי איכותי, שפשוט במקום מפרה הוא עשוי ממוצרים צמחיים איכותיים. הסטייקים שלנו כבר היום עולים כמו מוצר בשר בקר, ובעתיד יהיו הרבה יותר זולים. אפשר להגיע למוצר שעלות הייצור שלו היא פחות מ-3 דולר לקילו".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x