ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

טק על הגג

"תקרת הזכוכית של ההייטק הישראלי היא כוח האדם ולא הכסף"

אסף רפפורט, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר WIZ, בכנס טק על הגג של כלכליסט ובנק הפועלים, הכנס הפיזי הראשון מאז הקורונה: "הכסף שזורם לתעשיית הההייטק גדול הרבה יותר מהקצב שאנחנו יכולים לתמוך בו. לכן הדבר הראשון שנראה הוא עלייה בשכר"

סופי שולמן 10:5320.04.21

קטר ההייטק הישראלי יעצור בסופו של דבר, לא מכיוון שאין מספיק כסף, אלא כי אין מספיק כוח אדם בתעשייה, זה היה המסר המרכזי של אסף רפפורט, מייסד משותף ומנכ"ל חברת הסייבר WIZ בכנס טק על הגג של כלכליסט ובנק הפועלים, הכנס הפיזי הראשון מאז הקורונה.

 

 

"הכסף שזורם לישראל לא קונה לנו את הטאלנט וזו תקרת הזכוכית שקיימת היום בהייטק ועשויה לגרום לכך שהקטר בסופו של דבר יעצור. אנחנו ב-WIZ וכל אחד מהיזמים שנמצאים כאן הערב היינו יכולים להיות פי חמישה בגודל אם היה מספיק כח אדם איכותי. היינו יכולים לעשות הרבה יותר אם היו יותר משתתפים בתעשיית ההייטק המקומית", אמר רפפורט בשיחה עם מאיר אורבך מ"כלכליסט".

 

אסף רפפורט מייסד שותף ומנכ"ל WIZ אסף רפפורט מייסד שותף ומנכ"ל WIZ צילום: אוראל כהן

 

רפפורט הפך בשנים האחרונות לילד הפלא של ההייטק הישראלי לאחר שמכר את חברת אדאלום שהקים עם חבריו מ-8200 ו-81 למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר שנתיים וחצי בלבד לאחר הקמתה. לאחר האקזיט הוא הפך, בגיל 34, למנכ"ל מרכז הפיתוח מיקרוסופט בישראל ולפני שנה וחצי עזב כדי להקים את WIZ יחד עם אותה קבוצת מייסדים של אדאלום ובהם עמי לוטבק, רועי רזניק וינון קוסטיקה. לפני כחודש ושנה בלבד לאחר ההקמה הפכה החברה שפיתחה פתרונות סייבר מבוססי ענן ליוניקורן הצעיר ביותר בישראל לאחר שהשלימה גיוס לפי שווי של 1.7 מיליארד דולר.

 

איך נראה הטירוף בגיוסים בהייטק מהצד של היזמים?

"צריך לא להתבלבל. יש דברים שמאוד מחוברים למציאות, כך למשל מה ש-WIZ וחברות אחרות עשו בשנה האחרונה הוא מטורף במונחי הביזנס עצמו ולכן מקבלים גם את השוויים הנכונים. אבל זה גם יכול לפזר מסך עשן ולבלבל את המשקיעים. מה שחשוב להבין לגבי ישראל הוא שהתבגרנו כתעשייה. קרנות חדשות שמעולם לא היו בארץ נכנסו לכאן. WIZ היא לא הראשונה שהביאה אותן, אבל היא גם נהנית מכך. הקרנות האלה משקיעות הרבה קודם (בשלבי התפתחות החברה) והרבה יותר כסף זורם לישראל. וזה שוב מוביל לדילמה הגדולה שתהיה בקרוב לחברות הסטארט-אפ - הקצב. הכסף שזורם לכאן גדול הרבה יותר מהקצב שאנחנו יכולים לתמוך בו. לכן הדבר הראשון שנראה הוא עליית שכר".

 

כיצד תתחרו על הטאלנט מול הענקיות?

דווקא למיקרוסופט, אמזון וגוגל כארגונים גדולים קשה יותר לתת הצעות מטורפות כי התהליכים שם לוקחים יותר זמן ואילו הסטארט-אפים מגיבים מהר. ראינו את זה גם בתקופות הקורונה, בעוד שלחברות הגדולות לקח זמן להתאים את עצמן לשוק החדש, הסטארט-אפים עשו את זה מהר יותר. אבל התשובה שלנו לא צריכה להיות במלחמה על הטאלנט באמצעות השכר, אלא בשילוב קהלים נוספים בהייטק כמו נשים, חרדים וערבים.

 

עברת כבר בלא מעט תחנות החל מצה"ל, עבור בחברת הייעוץ מקינזי ובהמשך אדאלום, מיקרוסופט ועכשיו WIZ, מה התובנות שלך מכל תחנה בדרך?

"אדאלום היה סיפור מהיר, שנתיים וחצי ואני מקווה ש- WIZ תהיה סיפור הרבה יותר ארוך. באדאלום, שהקמנו אותה אחרי שהשתחררנו התאבדנו על כל דבר. לא היה יעד שלא הגענו אליו והכרנו כל לקוח, אבל יש לזה תקרה שאתה לא יכול לחצות. במיקרוסופט זה כמעט הפוך - שם הכל זה איך לגדול ומהר ולהגיע לשוק מאוד מהר, אבל אתה כבר לא מכיר את כל הלקוחות וזה מיינדסט אחר. המטרה שלנו בוויז היא להנות משני העולמות. אני רוצה לשמור את ה-DNA של סטארט-אפ שרץ ומתאבד, אבל לא מוותר על התהליך של הגדילה כדי להוריד את תקרת הזכוכית. היום כיף לראות הרבה סטארט-אפים שמצליחים להסיר את תקרת הזכוכית ופורצים להיות יוניקורנים".

x