ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

כנס שוק ההון

מארק גזית: "החברה פיתחה פיתרון לזיהוי הלבנת הון, עוד לפני שבוצעה"

מנכ"ל אבטחת הסייבר ThetaRay, דיבר בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף פסגות ו-BDO על טרור הסייבר בשוק ההון וציין כי "16 מיליארד דולר נגנבו בשנת 2017. השאלה היא איך ייתכן שלבנקים יש את כל המידע וכל הטכנולוגיה להגן עליו, ועדיין גונבים מהם יותר כסף כל שנה ויש להם יותר הלבנות הון. התשובה טמונה באופן לימוד מכונה"

צלי גרינברג 16:0603.07.19

מנכ"ל חברת אבטחת הסייבר ThetaRay, מארק גזית, אמר בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף פסגות ו-BDO כי "אנחנו משתמשים בבינה מלאכותית כדי לטפל בבעיה שהיא אולי הכי כואבת והכי קריטית כיום בשוק ההון - גניבת כספים והלבנות הון".

 

 

 

"צריך להבין את המצב הקיים כיום ומדוע זו בעיה כה כואבת וקריטית, כאשר כל יומיים אנו, בני האדם, מייצרים יותר נתונים ממה שאלוהים ברא בעת הבריאה. בשנת 2020 לדוגמא, צפויים להיות 26 מיליארד התקנים טכנולוגיים שמדברים אחד עם השני. לבנקים יש כיום יותר מידע והתקנים מכל ארגון בתחומים האחרים ונשאלת השאלה איך יכול להיות שלבנקים יש את כל המידע וכל הטכנולוגיה להגן עליו, ועדיין גונבים מהם יותר כסף כל שנה ויש להם יותר הלבנות הון.

 

מארק גזית, מנכ"ל ThetaRay מארק גזית, מנכ"ל ThetaRay צילום: ענר גרין

 

 

התשובה היא שמשהו קרה לפני 4 שנים ששינה את עולם הפשיעה הפיננסית, שנעשה כיום עם שרת ששמים בבנק שגונב 25 סנט בכל פעם, ולא בעזרת אקדח ומסיכה בסניף הבנק המקומי. הנתונים מראים ש-16 מיליארד דולר נגנבו בשנת 2017, ואנחנו עדיין ממתינים למספר של שנת 2018, שצופים שיהיה גבוה יותר, אבל הבעיה הקשה אף יותר היא הלבנת הון. וזה לא רק מיסים, שדי יורדים בעולם, אלא תופעות שהרגולציה מחייבת מעקב אחריהם כמו סחר בבני אדם, סמים, מימון טרור וכו'. הבנק העולמי מעריך שהיקף הלבנת ההון עומד על 2.4 טריליון דולר.

 

אבל המשקיעים שלנו הם לא רק חברות פיננסיים ובנקים, כי היום פעולות פיננסיות נעשות גם כשקונים באמצעות הרשת או מכונה כלשהי ולכן בין הלקוחות שלנו נמצאים גם ג'נרל אלקטריק וחברות תעופה לדוגמא. אבל לטובת ההרצאה הזו נתמקד בפיננסיים ואחת הדוגמאות לגניבה היא כספומטים, שיוצרים הזדמנויות גדולות לגניבת כסף. ובמענה לשאלה שהעליתי קודם; למה המערכות הטכנולוגיות לא תופסות את הגנבים? התשובה היא שהן מבוססות על מודלים ונוסחאות של עיבוד מכונה, כלומר שאת אותן מכונות צריך ללמד. לדוגמא, אני מראה למכונה מיליוני תמונות של פרפר ואז היא תזהה כל פרפר בעולם, אבל אם יעבור לידה ברבור היא לא תזהה אותו, כי לא לימדו אותה לזהות אותו.

 

אז היום עושים זיהוי אנומאליות, במסגרתו בודקים גם את מה שלא מסתדר כמוכר ונורמאלי בהתנהגות מסויימת או בסביבה המוכרת ואז זה צף ישר. לכן לעיתים רובנו מקבלים לעיתים איזושהי התרעת שווא וחושבים שהמכונה טעתה. מנכ"ל של הבנק הגדול ביותר בעולם אמר לי בעבר שהם מגיעים עם סכין למלחמת אקדחים, וזה הזכיר לי את הצבא הפולני שנלחם נגד הגרמנים עם הסוסים הכי טובים, אבל הגרמנים באו עם טנקים ובזה זה נגמר.

 

המערכת שיצרנו היא אינטואיטיבית ועושה מה שאנחנו בתור בני אדם קל לנו לעשות; ילדים, לדוגמא, יודעים כבר ביום הראשון מאלו ילדים להתרחק בבית הספר ואלו יהיו חברים שלהם, אנו שומעים רעש קטן ברכב ויודעים מיד שיש תקלה, ובני אדם למעשה לא צריך ללמד. ומערכות הבינה המלאכותית שאנו משתמשים בהן מצליחות לזהות יותר גניבות של כסף והלבנות הון, ואפילו מצליחות להוריד התראות שווא.

 

זכיתי להיות בין המייסדים של חברת האינטרנט נטוויז'ן ואחד מבעלי המניות הראשונים שלה, ואז אמרו שזה ישנה את הדרך שבה אנו מתקשרים עם הילדים. אז כל טכנולוגיה יוצרת בעיות. אבל בינה מלאכותית כבר משמשת מדינות והאקרים וגם אנחנו חייבים לרתום אותה לטובתנו, ולהפוך אותה לשומר הדיגיטלי שלנו, וזה מה שאנו עושים בחברה – משמרים את האמון עם שוק ההון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x