• תפריט

ליהיא סגל: "שני אנשים יכולים לאכול מאותו הדבר והגוף שלהם יגיב אחרת לגמרי"

מייסדת חברת הסטארט-אפ DayTwo סיפרה באירוע "כשטכנולוגיה וספורט נפגשים" של "כלכליסט" כי הרעיון להתאמת המלצות תזונה לפי הרכב חיידקים בגוף עלה בראשה לאחר שחבר טוב נפטר ממחלת הסוכרת. "לא הגעתי לתחום בגלל הספורט, אבל אני שמחה שזה עוזר לספורטאים"

יואב סטולר 08:5211.07.18

 

 

"חבר טוב שלי היה חולה בסוכרת ומת בגיל מוקדם מדי בהרבה בגלל המחלה הזו", כך פתחה את דבריה ליהיא סגל, מנכ"לית ומייסדת DayTwo, באירוע "כשטכנולוגיה וספורט נפגשים" של "כלכליסט". לדברי סגל הקמת החברה שלה העוסקת בניהול תפריט תזונתי המותאם באופן אישי לכל אחד לא החלה בגלל הספורט אלא, "כדי להילחם במגפה המטבולית שמשתוללת בעולם".  סגל הוסיפה כי היא "שמחה שזה עוזר לספורטאים".

 

סגל עומדת בראש סטארטאפ שהוקם בשיתוף מכון ויצמן ובהשקעה של מריוס נכט ולאחרונה גם של עומרי כספי, המספק המלצות תזונה מותאמות אישית לספורטאים לפי הרכב החיידקים שחי בגופם. כך עובדים סגל ואנשיה עם קבוצות כדורגל אירופאיות וקבוצות NBA וכן אלו מוערבים בהכנותיהם של ספורטאים לאולימפיאדת טוקיו 2020 כדי לשפר את רמת האנרגיה של הספורטאים באימונים ובתחרויות.

 

 

ליהיא סגל, מייסדת DayTwo ליהיא סגל, מייסדת DayTwo צילום: עמית שעל

 

"באמצעות הידע והמחקר של מכון ויצמן אנחנו פועלים להציע הבחנה מקצועית לכל אחד באשר לתזונה שמומלצת לו במיוחד", הסבירה המנכ"לית. "שני אנשים יכולים לאכול מאותו הדבר בדיוק באותן כמויות והגוף שלהם יגיב לכך אחרת לגמרי, וזו עובדה שהיא גם הרעיון ל-DayTwo".

 

"על מנת להילחם בסוכרת שהיא מחלה קשה ובמגיפה המטבולית שהביא איתו העידן הנוכחי יש לרתום את המדע אלינו ולבדוק באופן אישי ומדוייק איך הגוף שלנו מגיב למה שאנחנו אוכלים. זאת בעוד שהדיאטות עד כה נקבעו לכולם באשר הם למרות שהם אנשים שונים וגופם מגיב בצורה אחרת".

 

סגל הסבירה כי "אם נוכל למתן, לאזן ולשלוט בכמות הסוכר הזמינה בדם יהיה אפשר למגר משמעותית את הסיכוי לחלות בסוכרת ולאפשר להרבה אנשים שעד כה הצליחו אורח חיים בריא כפי שהגוף שלהם דורש".

 

"עם זאת, את ההשפעה החיובית של איזון ושליטה בכמויות הסוכר בדם אנחנו רואים לא רק בקרב הציבור והמיועדים לסכנת הסוכרת, אלא גם בקרב ספורטאים. הרבה פעמים אנחנו הגענו לקבוצות מרכזיות כשהיינו בטוחים ש'אוקיי אנחנו נפגוש מלא תזונאים ומשמעת קפדנית'. אז זהו שלא – השחקנים אכלו מה שהם רצו גם לפני משחק והכל יתנהל בצורה לא מקצועית במרבית המקומות. עתה, מתגאה סגל בכך שכספי בעצמו שהתנסה בטכנולוגיה ומשתמש בה על מנת לקבוע תזונה מותאמת אישית העיד עלייה ביכולות ובתחושה האישית".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x