ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
כנס השירות שופרסל תמונת גג עמוד

"העובדים בכלכלה השיתופית רוצים להיות פרילנסרים"

יועצת משאבי האנוש ג'ודית נלסון, שהיתה אחראית ל־300 אלף עובדים בטסקו, מסבירה כי כוח האדם השתנה והחוקים נותרו מיושנים

רן אברמסון 09:0520.11.17

כשמדברים עם יועצת משאבי האנוש ג'ודית נלסון קשה להתעלם מהמילים שהיא בוחרת להשתמש בהן. היא לא מדברת על עובדים ומעבידים, אלא על קולגות ומנהיגים. בהתאם לזה היא מגדירה את עבודתה כיועצת אנשים ולא כיועצת משאבי אנוש, וכך היא מסבירה את הבחירה: "עבדתי הרבה שנים בטסקו, וזה עסק שמתמקד בלקוחות, ובעצם באנשים. אם מישהו מתאר עצמו כיועץ משאבי אנוש אנשים חושבים שעיסוקו בעובדים בחברה, אבל אני מתעסקת גם בלקוחות".

להרשמה לכנס ולפרטים נוספים – לחץ כאן

 

ג'ודית נלסון. "היום שינויים בעסק נעשים בשיתוף העובדים" ג'ודית נלסון. "היום שינויים בעסק נעשים בשיתוף העובדים"

 

 

נלסון עבדה ברשת המרכולים הבריטית טסקו 22 שנה. היא עזבה אותה ב־2015, בתפקיד מנהלת כוח אדם בבריטניה וצפון אירלנד, האחראית ליותר מ־300 אלף עובדים. לאחר שהתפטרה, היא יצאה לדרך עצמאית כיועצת משאבי אנוש. לישראל היא תגיע כאורחת בכנס השירות של "כלכליסט" שיתקיים מחר.

 

ענף הקמעונאות הוא חלק משמעותי מעבודתה של נלסון בתקופה שבה הוא עובר הרבה שינויים. המסחר המקוון מתפתח על חשבון החנויות המסורתיות, ותהליכי אוטומטיזציה מפחיתים את הצורך של החנויות בידיים עובדות. "אחד האתגרים שלי הוא לגרום לקולגות להרגיש בנוח עם שינויים", היא אומרת, "המנהיגים צריכים להבהיר מה המטרות של העסק, להסביר למה הוא קיים בכלל ומה מכוון אותו. אנשים, במיוחד צעירים, צריכים שקיפות. הדבר היחיד שבטוח בעתיד הוא שיהיו בו שינויים. האתגר כיום הוא איך לגרום לאנשים להרגיש בנוח לרכוש מיומנויות שונות וחדשות".

 

נלסון מגלה אופטימיות באשר לנכונות של עסקים ועובדיהם להיות פתוחים לגישה שהיא דוגלת בה. "הניסיון שלי מלמד שמי שיש לו יחסים פתוחים עם קולגות, והוא מקשיב ומגיב — יהיה חלק מהמסע של העסק ומהפתרון לבעיות שלו. אם לפני כמה שנים שינויים בעסק היו נעשים בלי לשתף את העובדים, היום דברים נעשים באופן גלוי יותר ובשיתוף העובדים. אני חושב שהדבר נכון במיוחד בקמעונאות, שם העובדים במגע יומיומי עם הלקוחות".

 

נלסון מעריכה שבעתיד התכונות שיידרשו ממנהלים בענף הקמעונאות יהיו שונות מאוד מאלה שנדרשות מהם כיום. "הם יידרשו לאינטליגנציה רגשית רבה ויכולת ליצור שייכות ותחושת משמעות אצל מי שעובד איתם. הם יהיו חייבים להיות יותר סקרנים באשר לעולם סביבם ומודעים הרבה יותר למה שקורה בעסק שלהם וגם מחוצה לו", היא מסבירה.

 

נלסון ייעצה לאחרונה לחברת משלוחי המזון דליברו, שבשבוע שעבר ניצחה במאבק משפטי מול איגוד העובדים הבריטי IWGB. האיגוד דרש ממנה להכיר בשליחים שלו כעובדים לכל דבר. ועדת הגישור המרכזית, הגרסה הבריטית לבית דין לעבודה, פסקה כי מעמדם של שליחי דליברו הוא של קבלני משנה, ולכן היא לא חייבת להעניק להם זכויות סוציאליות.

 

כשהיא נשאלת על העובדים בענף הצומח של הכלכלה השיתופית שמכונה "כלכלת החלטורה", נלסון מסבירה ש"כוח האדם השתנה מאוד, והחוקים צריכים להשתנות בהתאם. רוב מי שעובד בכלכלת החלטורה מעדיף להיות במעמד של פרילנסר, וצריך לכבד את זה". לדברי נלסון, בסופו של דבר יתגבש מודל שייתן לעובדים המעוניינים להיקלט כקבועים. "זה משהו שהחוק צריך לאפשר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x