ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת התחזיות

ברק עילם: "העשור האחרון היה פספוס לישראל ואחד הגדולים"

מנכ"ל נייס בוועידת התחזיות של כלכליסט: "היו לנו משאבים והיינו יכולים לעשות קפיצה מטאורית בתחומים של חינוך, תשתיות ובריאות ולצערי זה לא קרה". בהתייחסו לעתיד ההייטק הישראלי אמר, "אני מזהה בעיה שדורשת טיפול מיידי: מספר מסיימי תיכון עם 5 יחידות מתמטיקה בבחינות הבגרות תקוע כבר המון שנים על 15 אחוז וזה חסם שחייבים לטפל בו"

אליחי וידל 12:5930.12.20

 

 

"אפשר להתייחס לנבחרי הציבור שלנו כאל מנהלי ההשקעות של הכסף שאנחנו משלמים כאזרחים וכחברות. וכשהם מזלזלים בכסף שלנו - הם מזלזלים בעתיד שלנו. אני מאמין שבקרוב מאד נבין שהעשור האחרון היה פספוס לישראל ואחד הגדולים. היו לנו משאבים והיינו יכולים לעשות קפיצה מטאורית בתחומים של חינוך, תשתיות ובריאות ולצערי זה לא קרה", כך אומר ברק עילם, מנכ"ל NICE בשיחה במסגרת ועידת התחזיות 2021 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים ופסגות בית השקעות. "אני מאד אופטימי מטבעי אבל אני חושש שבעשור הקרוב אנחנו נהיה עסוקים מדי בישראל בנושאים של הקטנת הגירעון והחזר החוב וזה דורש שינוי מהותי - שאני חושש שלא יקרה ללא שינוי מהותי באיכויות וביכולות הניהול של נבחרי הציבור".

 

לדבריו, "99% מההכנסות של נייס מגיעות מחוץ לישראל ובעשור האחרון ההוצאות שלנו בישראל היו כ-2.5 מיליארד דולר, שלא מעט מהם הגיעו לקופת המדינה - במיסים ישירים או בעקיפין. אני תמיד מסתכל על כל הוצאה שלנו כעל השקעה ובהתאם גם מה ההחזר על ההשקעה. בהשקעה הספציפית הזאת אני מאד מודאג לגביה".

 

ברק עילם מנכ"ל נייס ברק עילם מנכ"ל נייס צילום: יריב כץ

 

בהתייחסו לשאלת כתבת כלכליסט סופי שולמן על העלות הגבוהה של העסקת מהנדסים ואנשי הייטק ישראליים אמר עילם כי "המהנדסים הישראליים במונחים גלובליים הם באמת מהיקרים בעולם היום, בעיקר לנוכח שער הדולר והם גם הטובים ביותר שיש בעולם. אבל אותי מטריד יותר עתיד ההייטק בישראל. 10% מהמועסקים במשק הישראלי היום הם בהייטק וזה ללא ספק המנוע הצמיחה המשמעותי ביותר לכלכלה. אבל צריך לחשוב מה צריך לעשות כדי שנגיע ל-20% ופה אני מזהה בעיה שדורשת טיפול מיידי: מספר מסיימי תיכון עם 5 יחידות מתמטיקה בבחינות הבגרות תקוע כבר המון שנים על 15 אחוז וזה חסם שחייבים לטפל בו. בנוסף, יש שתיים וחצי אוכלוסיות שלא שותפות היום להייטק וצריך לשנות את זה: ערבים, חרדים ובמידה מסוימת גם נשים".

 

לדברי עילם, שנת 2020 תיצרב לכולם בתודעה כשנת הקורונה, "אבל בפרספקטיוויה רחבה של חודשים ושנים נבין שזאת היתה שנה מכוננת שבה התרחשה האצת תהליכים - שללא הקורונה היו נדרשים להם שנים רבות. בנייס אנחנו פועלים על פי תוכניות של 5 שנים קדימה וכבר ב-2015 התחלנו לעבוד על תוכנית 'נייס 2020' שזיהתה כמה תחומים: מעבר מואץ לענן, טרנספורמציה דיגיטלית והשקעות משמעותיות בתחומי האנליטיקה והבינה המלאכותית. באמת ראינו שכל התחומים האלה שבהם השקענו בשנים האחרונות עברו האצה משמעותית השנה בגלל האירועים של הקורונה", אמר מנכ"ל NICE. לדבריו, ההאצה התחוללה גם בטווח הקצר, כיוון שהקורונה מחייבת עבודה מהבית בפלטפורמות וירטואלית, אבל גם אחרי שהקורונה תיעלם מהכותרות התהליכים הללו ימשיכו מהר מאד קדימה.

 

בהתייחסו לתחרות שמציבות לנייס תאגידי ענק כמו סיילספורס או אמזון אמר עילם: "כשאתה שחקן משמעותי במגרש שבו נמצאות ענקיות הטכנולוגיה - כנראה שאתה במגרש הנכון וכנראה שאתה עושה את הדברים הנכונים. כל השנים האחרונות מבחינתנו הן רק חימום למה שמגיע כרגע. יש לנו כמה נכסים מאד משמעותיים - בסיס לקוחות רחב ומאד נאמן, טכנולוגיות חדשניות וכוח אדם מאד מאד איכותי. אנחנו מייצרים 400 מיליון דולר מזומנים בשנה ויש לנו 1.5 מיליארד דולר בקופה שיאפשרו לנו להמשיך לבצע רכישות משמעותיות. כל אלה מכניסים אותנו ל-2021 בצורה אופטימית לגבי העתיד ולגבי השווקים שבהם אנחנו פועלים".

 

בהתייחסו לסוגיית הנדל"ן המשרדי שחברות גדולות צריכות להתמודד איתה בעולם של עבודה מהבית הדגיש עילם כי אומנם בשני העשורים האחרונים העולם עבר תהליכי גלובליזציה, אבל מהנקודה הזאת הלאה אנחנו חווים מעבר מגלובליזציה לווירטואליזציה. לדבריו, למעבר הזה תהיה השפעה והשלכות לא רק על הנדל"ן אלא על הצורה שבה אנחנו חיים, המרחב האורבני, הקלות שבה אפשר לגייס עובדים ברחבי העולם והטכנולוגיות שמפשטות ומשפרות את החוויה הווירטואלית בכל התחומים.

 

"מאז מרץ אנחנו עובדים כולם מהבית - 7,000 עובדים - וזה עובד טוב אבל חייבים לזכור כמה דברים: 1. עדיין אני לא מוצא תחליף וירטואלי לכל נושא היצירתיות והרעיונאות. 2. בעולם וירטואלי חיוני לשמור על התרבות הארגונית והאווירה של החברה בעולם וירטואלי. 3. כל העובדים היום כבר עבדו פעם מהמשרד ומכירים אחד את השני ויהיה מאד מעניין לראות איך זה יהיה בעוד שנה-שנתיים כשאחוז ניכר מהעובדים יהיה כאלה שגויסו וירטואלית".

x