$
ועידות
ועידות The Hi-Tech Effect פינטק 2022 עתיד הרפואה ניו יורק 2022 ניו יורק 2025 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה מקומי.קום 2025 ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 עתיד התעשייה בישראל HealthTech משפיעות על הכלכלה דור העתיד לטכנולוגיה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי NextGen Banking שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות הכלכלית הלאומית 25 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards שבוע החוסן הלאומי המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 שוק ההון 2025 אקדמיה שעובדת כנס הצמיחה 2025 כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שבוע הסטארטאפים 2025 שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 השקעות ופיננסים 25 כלכלת הזהב כנס האנרגיה 2025 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 ועידת Tech1 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר מרכז הנדל"ן 2025 הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז טק עצמאות 2025 TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 לונדון 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

אחמד טיבי: "בטוח שאהיה חבר כנסת, לא בטוח שנתניהו יהיה ראש ממשלה"

חבר הכנסת מהרשימה המשותפת אמר במסגרת ועידת התחזיות 2021 של כלכליסט כי סיעתו נאלצה 'לבלוע צפרדע' כאשר המליצה על בני גנץ לראשות הממשלה, וכי הוא ושותפיו ייקחו בחשבון את התנערות כחול לבן בבחירות האחרונות מהמפלגות הערביות בעת המלצות אחרי הבחירות

מעין מנלה 13:27 27.12.20

 

 

 

 

"אני מבין את הביקורת והאכזבה של הצעירים בציבור הערבי, אבל אני מקווה שנצליח לשכנע אותם לחזור ולהצביע עבורנו, עבור הרשימה המשותפת. מלבד ויכוחים יש גם עבודה ועשייה פרלמטרית ואני מקווה שהפן הזה ייחשב כאשר הבוחר יחליט", כך אמר חבר הכנסת אחמד טיבי, הרשימה המשותפת, בראיון עם כתב כלכליסט צבי זרחיה במסגרת ועידת התחזיות 2021 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים ופסגות בית השקעות.

 

על השאלה אם יאמץ את סיסמת הבחירות 'טיבי או ביבי', בה השתמש ראש הממשלה בנימין נתניהו בבחירות קודמות, השיב: "אני בטוח, או מקווה שאני אהיה חבר כנסת. אני לא בטוח שהוא יהיה ראש ממשלה". בבחירות הקרובות, אמר טיבי, הוא מקווה שהמשותפת תרוץ יחד עם כל המפלגות שמרכיבות אותה למרות שכרגע אלה אינם פני הדברים. "ארבע המפלגות אומרות באופן פומבי שזה מה שהן רוצות, אבל יש ויכוחים, חלק מהם קשים, והם לא מוסיפים לרשימה המשותפת. אני מקווה שכולם יתעשתו ונחזור ללכת ביחד", אמר.

 

ח"כ אחמד טיבי
ח"כ אחמד טיביצילום: אלכס קולומויסקי

 

על התקרבותו של חבר הכנסת מנסור עבאס לנתניהו אמר טיבי כי "נתניהו הוא ראש הממשלה. אנחנו פונים אליו כדי לפתור בעיות או מצוקות של הציבור הערבי. פניה – כן, פגישות – כן, אבל חבירה של ברית פולטית, אפשרות של הצטרפות לקואליציה של נתניהו, הגנה על נתניהו מפני החוק הצרפתי? לא ולא. זה לא ייטיב עם החברה הערבית. נתניהו הוא המסית הגדול נגד הציבור הערבי. הוא יזם את חוק הלאום, איך אפשר לחשוב שהוא ייטיב עם הציבור הערבי?"

 

לגבי תוכנית החומש שכוללת מיליארדים שיופנו לחברה הערבית אמר טיבי כי האיש היחיד שעומד מאחוריה הוא אמיר לוי, שהיה הממונה על התקציבים באוצר ולו נתן גיבוי משה כחלון בהיותו שר האוצר. "הוא החזיק בדעה שאנחנו אמרנו תמיד – שאם יהיה טוב לחברה הערבית זה win win. זה טוב גם לחברה הערבית וגם למשק", אמר. למרות שהתוכנית עברה בממשלת נתניהו טיבי טוען כי ראש הממשלה ניסה לתקוע את התוכנית בגובה 9.6 מיליארד שקל. "מה שהוצע בתוכנית זה 30% מהתקציבים. זה צעד בכיוון הנכון אבל לא מספיק. אנחנו דרשנו אז 32 מיליארד ל-5 שנים ו-64 מיליארד שקל ל-10 שנים. לא זה ולא זה התקבל, ורק שליש ממה שהובטח התקבל", אמר.

 

לשאלה האם סיעתו תתמוך, אם יזדקקו להם, ברוב חוסם על מנת למנוע מנתניהו להקים ממשלה לאור התנערות כחול לבן מהרשימה המשותפת אחרי הבחירות, השיב טיבי כי "בלענו צפרדע כשהמלצנו על בני גנץ, אבל עשינו את זה כי רצינו להשפיע ולהביא לשינוי בסטטוס קוו של הציבור הערבי. להציף את המצוקות שלו שדנו בהן עם ראשי כחול לבן והגענו להבנות. כמעט הצלחנו עד שגנץ, שקיבל 61 מנדטים, התנהג כאילו יש לו מיעוט ונתניהו עם 59 התנהג כאילו יש לו רוב. אנחנו עדיין מרגישים את מה שהיה בהמלצה הקודמת וניקח את זה בחשבון בעתיד", אמר.

 

על תוכנית ממשלתית למיגור הפשיעה בחברה הערבית אמר טיבי כי "ועדת המעקב הוציאה תחת ידיה נייר אסטרטגי מפורט בנושא, כי זה נושא כואב. שפיכות הדמים היא נוראית וארגוני הפשיעה מפעילים טרור חברתי בתוך הישובים הערבים. ארגוני הפשיעה האלה הם סרטן המאיים להרוס את כל מבנה החברה. דרשנו באוקטובר מהשר ארדן וראש הממשלה להביא החלטת ממשלה למגר את ארגוני הפשיעה. הבטיחו הבטחות, נתניהו הגיע לוועדה למיגור האלימות, אמר שתוך שבועיים תהיה עבר למעלה מחודש - ואין. עכשיו אומרים שאין מקור תקציבי. מאז שנתניהו היה שם ועד היום נהרגו 20 אזרחים ערבים. נתניהו ביקר אצלי בוועדה לפני 8 שנים, הבטיח אותן הבטחות באותו נושא, ומאז נהרגו כ-500 אזרחים ערבים. נכון שצריך תקציב, אבל יש דברים שלא מצריכים תקציב. הרצח בבקעה אל גרביה הוא רצח נורא, נכון, הוא לא מצריך תקציב, הוא מצריך החלטה נחושה. משטרת ישראל היא משטרה מקצועית, חזקה. צריך החלטה למגר את ארגוני הפשיעה".

x