ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

מייסד לייטריקס: "גם אחרי הקורונה, חברות לא ימהרו לחזור למודל העבודה של הגעה למשרדים"

כך לדברי ד"ר זאב פרבמן, מייסד ומנכ"ל לייטריקס, בוועידת Mind the Tech Tel Aviv של כלכליסט. "יקח לנו עוד זמן להבין איפה המצב הרצוי בגמישות הזו. שנה, שנתיים אולי שלוש, כדי להבין איפה האופטימום"

שירות כלכליסט 15:3407.12.20

 

 

גם אחרי מגיפת הקורונה, חברות לא יחזרו כל כך מהר למודל העבודה הישן של הגעה קבועה למשרדים – כך העריך ד"ר זאב פרבמן, מייסד ומנכ"ל הסטארט-אפ הישראלי Lightricks, בוועידת Mind the Tech Tel Aviv של כלכליסט.

 

"לכולם יש רצון להבין אם יש פה סטטוס קוו חדש במקום העבודה, שיהיה טוב גם למעסיקים וגם לעובדים", אמר פרבמן בשיחה עם כתב כלכליסט עומר כביר. "אני לא חושב שלאף אחד יש תשובה לאיך הדבר הזה הולך להראות. אנחנו ננסה את המודל ההיברידי במשך זמן מה, ואז נתחיל ללמוד מה עובד ומה לא, מה מודל המשרדים שמתאים. קשה לי מאוד לראות שכבר בשנה הבאה נבין מה עובד ומה לא. הרבה מקומות ינסו לעבוד חלק מהזמן במשרד וחלק מהזמן מהבית ואז לראות אם קורה משהו חדש, וזה ייקח זמן.

 

ד"ר זאב פרבמן ד"ר זאב פרבמן צילום: אייל מרילוס

 

"אני מדבר לא מעט עם מנכ"לים אחרים לראות לאן כל הסיפור הזה הולך, וכרגע אנחנו עוד באמצע הניסוי הזה. ברור שיש לא מעט דברים חיוביים בגמישות הזו, פחות זמן על הכביש, אנשים קצת יותר נינוחים. מצד שני לאנשים יותר קשה להפריד בין עבודה לבית, זו תלונה שאנחנו שומעים המון. התחושה שלי היא שיקח לנו עוד זמן להבין איפה המצב הרצוי בגמישות הזו. לא סיימנו את הניסוי הזה, וייקח לא מעט זמן, שנה, שנתיים אולי שלוש, כדי להבין איפה האופטימום".

 

פרבמן הסביר גם איך אפשר לשמר את החדשנות שנולדת כתוצאה ממפגשים אקראיים במקום העבודה, בתקופה שבה אין מפגשים כאלו בגלל העבודה מהבית: "בתחילת עידן הקורונה היינו באופוריה. חשבנו, כולם עובדים מהבית, יותר רגועים, לא נמצאים על הכבישים, הכל יהיה מצוין. אבל אחרי כמה חודשים הבנו שהאינטראקציות מסדרון האלו באמת קריטיות כדי לשמר משהו במארג החברתי של החברה ולגרום לפרצי יצירתיות שאי אפשר לצפות או לבנות אותם בצורה מובנת.

 

"הפתרון שלנו כרגע, בתקופה שאנחנו עדיין לא עובדים לגמרי מהמשרדים אלא עובדים במודל היברידי, הוא לנסות לייצר יותר אינטראקציות חברתיות כמו עם ארוחות ערב משותפות, לבוא למקום ולעשות פויקה. זה אולי נשמע מצחיק שמקום עבודה ידחוף לזה, אבל ראינו שזה עושה משהו. אפילו אם עובדים רואים אנשי צוות שלהם פנים מול פנים פעם בשבוע באיזו מסגרת חברתית, זה כבר עדיף. אלו מפגשים פיסייים שקורים במשרדי החברה בערב. החבר'ה של מחניודה כרגע יותר פנויים והם עושים לנו קייטרינג. ככה אנחנו מייצרים את המגעים הפיסיים בצורה מאוד בטוחה. זה קורה באוויר הפתוח, עם חסם על כמות מרבית של אנשים".

 

קשה לשכנע את העובדים להגיע למפגשים האלו?

"נוצרה אינרציה מסוימת כשכולנו עובדים מהבית ואין לנו כוח לצאת. בהתחלה היה קשה לשכנע שהדברים האלו נותנים משהו. אבל ברגע שאדם שישב כמה חודשים בבית רואה את האנשים שהוא עובד אתם לא כפיקסלים על המסך אלא כפוטונים על הרטינה זה עושה לו משהו. ככל שהזמן עובר, אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים רוצים לעשות את הדברים האלו וכבר אין לנו בעיה לשכנע אותם שזה משהו שכדאי לעשות".

x