ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

שיחת ועידה

מייסד אגודת האשראי אופק: "כל אחד מ-6,300 הלקוחות שלנו הוא בעלים שווה וזהה"

תום דרומי חכים אמר את הדברים בשיחה שהתקיימה במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט וטריא בנושא הבנקאות הדיגיטלית על רקע משבר הקורונה. דרומי חכים: "באגודת אשראי הלקוחות הם הבעלים ומלוא האינטרסים מופנים כלפיהם. אין צורך בהוצאת דיבידנדים החוצה ובאינטרסים צולבים"

נעמי צורף 16:0401.07.20

"במהלך הקורונה ראינו גידול בביקוש לאשראי גם מחברים קיימים וגם מהציבור הרחב, הגברנו את שיתופי הפעולה עם שלל גופים והצלחנו לתת מענה מיידי לחלק מבקשות האשראי של עובדים במצוקה במגזרים שונים", אמר תום דרומי־חכים, מייסד ומנכ"ל אגודת האשראי אופק בשיחה עם נעמי צורף מכלכליסט, שהתקיימה במסגרת הוועידה המקוונת של כלכליסט שעסקה בנושא הבנקאות הדיגיטלית על רקע משבר הקורונה.

 

מה זה אגודת אשראי?

"אגודת אשראי זה מוסד פיננסי שפועל באופנים מסויימים בדומה לבנק ומספק שירותים פיננסיים לחברים בו כמו הלוואות, פקדונות, ניהול חשבון עו"ש, כרטיסי אשראי ועוד. באגודות אשראי ברחבי העולם אפשר לקבל את מלוא השירותים שמעניקים המוסדות הבנקאיים, כשההבדל המרכזי הוא שאגודת אשראי, בניגוד לבנק, נמצאת בבעלות הלקוחות שלה.

תום דרומי חכים בוועידת כלכליסט בשיתוף טריא תום דרומי חכים בוועידת כלכליסט בשיתוף טריא צילום: אולפן כלכליסט

 

כל אחד מ-6,300 הלקוחות שלנו הוא בעלים שווה וזהה לכל יתר החברים באופק ולכן אגודות האשראי מכוונות את האינטרסים שלהן על מנת לספק את השירותים המיטיביים לאותו לקוח או חבר. אין צורך בהוצאת דיבידנדים החוצה אין צורך באינטרסים צולבים בין המוסד הפיננסי לבין הלקוח, באגודת אשראי הלקוחות הם הבעלים ומלוא האינטרסים מופנים כלפיהם. זה משתלם כי יש אפשרות להציע שירותים מוזלים יותר מה שכמובן טוב יותר ללקוחות".

 

אופק היא אגודת האשראי היחידה היום בארץ ואת התהליך של ההקמה שלה התחלתם לפני כעשור. מה קרה בעשור הזה? איזה שירותים אתם יכולים לתת היום?

"עשינו תהליך ארוך מאוד מהרעיון הראשוני ועד לזה שהיום יש לנו 6,300 חברים שהפקידו 120 מיליון שקל. אנחנו היום מספקים שני שירותים מרכזיים – מצד אחד הלוואות לחברים ומצד שני מסלול השקעות P2P בשיתוף פעולה פיננסי וטכנולוגי עם חברת טריא. עשינו תהליך רגולטורי ארוך ולפני 3 שנים הצלחנו להעביר חקיקה שמאפשרת הקמת אגודות אשראי בישראל. אנחנו היום בתהליכי רישוי מתקדמים מול רשות שוק ההון. מקווים שהתהליך יסתיים בזמן הקרוב על מנת שנוכל להרחיב את השירותים שאנחנו מספקים היום לשירותים נוספים".

 

איזה שירותים נוספים?

"אחרי קבלת הרישיון נוכל לספק שירותי עו"ש, כרטיסי אשראי, פקדונות הלוואות בדומה למערכת הבנקאית תחת הטייטל של אגודת אשראי".

 

אז למה אתם לא נקראים בנק?

"המודל החקיקתי אומר שאנחנו נקראים אגודת אשראי ובהדרגה מרחיבים את היקף הפעילות והפכים להיות בנק תחת הפיקוח על הבנקים".

 

איפה קווי הדימיון והשוני בין אגודת אשראי לבין המערכת הפיננסית וגופי הפינטק?

"אנחנו נמצאים בין המערכת הפיננסית לבין גופי הפינטק. מצד אחד, בדומה למערכת הבנקאית, אנחנו נספק שירותים פיננסים. מצד שני, בדומה לפינטק, אנחנו הולכים לפעול באופן דיגיטלי לחלוטין, ללא סניפים אלא על בסיס אתר ואפליקציה, כך שאת כל השירותים שלנו יוכל הלקוח לצרוך בעצמו ללא צורך במורכבות של סניף ופקיד".

 

מי הלקוחות שלכם?

"ציבור החברים באופק הוא ציבור שמגיע ממגוון גדול החל מגילאי 20 ועד 90, בפריסה גיאוגרפית מאוד רחבה אין ישוב שאין בו כמות מכובדת של חברי אופק, כאשר רובם ממעמד הביניים".

x