ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

FoodTech 2019

"במכללת תל חי חקרנו חגבים ודבורים כדי לראות איך אפשר להשתמש בהם למטרות מזון"

בקמפוס של מכללת תל חי מתוכנן לקום מכון מזון לאומי שהמדינה משקיעה בו 21 מיליון שקל. לדברי ד"ר אופיר בנימין, מרצה בתל חי בכנס פודטק של כלכליסט: "ליד המכון תקום אכסניה לחברות שרוצות לעסוק בייצור בהיקף קטן בתחילת דרכן"

אורנה יפת 13:0528.10.19

"הגליל היה עד עכשיו מקום מקסים לטיול אבל יש בו הגירה שלילית חזקה. אבל עכשיו הגליל מצא לו סיפור מעניין במיוחד ויש אקוסיסטם מרשים באזור", כך פתח את דבריו ד"ר אופיר בנימין, מרצה וחוקר בחוג למדעי המזון של המכללה האקדמית תל-חי בהרצאת אורח בכנס הפודטק של "כלכליסט", שנערכה בלאבס תל אביב.

 

"יש לנו את המכללה האקדמית תל חי, עם חוגי ביוטכנולוגיה, תזונה, וחי. מכללת תל חי היא מכללה מחקרית עם תואר שני. לידה יש את מכון המחקר מיגל, בי"ס לרפואה בצפת של בר אילן, שנמצא לא רחוק והרבה פיתוחים חקלאיים. באזור צפון רמת הגולן מגדלים תפוחים, דובדבן ואגסים ובאזור הכנרת יש גידולי מנגו ואבוקדו. ברדיוס של 20 קילומטר יש את כל המגוון של הגידולים", אמר ד"ר בנימין.  

ד"ר אופיר בנימין ד"ר אופיר בנימין צילום: אוראל כהן

 

בקמפוס מכללת תל חי יקום מכון מזון לאומי שהמדינה משקיעה בו 21 מיליון שקל. "המכון ייתן שירות לתעשיית המזון דרך פיילוט של ציוד חצי תעשייתי לעיבוד מזון, וייעשו בו הרבה מאד מחקרים ותינתן הכשרה מקצועית. ליד המכון, באזור התעשיה הצפוני של קרית שמונה, תקום מיקרו תעשיה שתהיה בעצם אכסניה לחברות שרוצות לעסוק בייצור בהיקף קטן בתחילת דרכן ושם יקבלו תשתיות כמו רישיון יצרן ורגולציה. זה מה שמושך את המדינה להשקיע פה כספים".

 

בנימין נתן דוגמאות למחקרים שנעשו בשנים האחרונות בנושא עיבוד מזון מהחרקים. "במכללת תל חי חקרנו חגבים ודבורים כדי לראות איך אפשר להשתמש בהם למטרות מזון. עשינו לחם מחלבון חגבים ובדקנו את התכונות שלו. עם הדבורים עשינו פודינג כמו מעדן דני, שמבוסס על חלבונים ואנחנו עושים שיתוף פעולה עם מכללת כנרת למחקרים בנושא חרקים. עשינו גם מחקר קינואה, עם חוקרים ממיגל ותל חי, במסגרתו אנחנו מפתחים המבורגר מבוסס קינואה עם חלבון מלא.

 

"פרויקט נוסף של מכללת תל חי נעשה בנושא חלב במסגרתו המכללה מקבלת חלב מכפר גלעדי ומפתחת מוצרים כמו גבינה צפתית מופחתת מלחים ומוצרים כמו שמנות יוגורטים וגבינות קשות. אפשר להוריד את המלח על ידי שינוי מבנה הגבינה וזה מה שעשינו", אמר. "אנחנו עושים פרויקט עם הדרוזים ברמת הגולן בנושא של פחת תפוחים. יש כ-110 אלף טון תפוחים ברמת הגולן מתוכם 15% פחת וממנו אנחנו עושים פיתוחים של מוצרים בשת"פ עם הדרוזים ממג'דל שמס. ביחד איתם אנחנו מפתחים אבקות תפוחים, רטבים ואולי חטיפים מתפוחים שיחזקו את הכלכלה המקומית במג'דל שמס".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x