ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

כנס החדשנות

מייסד יצרנית החרגולים לברנסון: "אם אתה רוצה שהנוסעים יהנו מ'מן מהשמיים', יש לנו מה להציע"

חרגול פוד טק פיתחה טכנולוגיה המאפשרת גידול המוני של חגבים המהווים מקור חלבון זול וזמין למאכל. בכנס החדשנות של כלכליסט ווירג׳ין במרכז פרס, אמר המנכ"ל דרור תמיר: "מיליארדי אנשים בעולם, באסיה ובאפריקה, צורכים חרגולים. יש להם גם מחירים גבוהים. חשוב לזכור שהם כשרים וגם חלאל"

תומר הדר 12:4824.10.19

"אנו החברה הראשונה שמייצרת חרגולים, המקור היעיל בטבע לחלבון", כך אמר דרור תמיר מייסד ומנכ”ל חרגון טק (Hargol Foodtech), בכנס החדשנות של כלכליסט ווירג׳ין במרכז פרס ביפו.

 

במסגרת PITCH TO RICH בכנס, שבו השתתף סר ריצ’ארד ברנסון, אמר תמר כי "חרגולים הם פתרון מדהים לבעיות תזונה, יש להם 70% חלבון, חומצות אמינו וכל זה ללא עיבוד יקר שמאפיין את תעשיית הבקר. הטעם שלהם נייטראלי וניתן לפתח מהם הרבה מוצרים, הם יעילים לסביבה ונפלט מהם פחות מזהמים. מעבר לכך יש ביקוש - מיליארדי אנשים בעולם, באסיה ובאפריקה, צורכים חרגולים. יש להם גם מחירים גבוהים. חשוב לזכור שהם כשרים וגם חלאל (כשרות בגירסת האיסלאם). השימוש בחרגולים למזון הופיע בין היתר גם בתנ"ך".

 

חרגול פוד טק פיתחה טכנולוגיה המאפשרת גידול המוני של חגבים המהווים מקור חלבון זול וזמין למאכל. בנוסף, החרגולים מספקים מקור ליסודות תזונתיים כגון ברזל, אבץ ואומגה 3 ואומגה 6.

  

דרור תמיר, מייסד ומנכ"ל מייסד Hargol Foodtech דרור תמיר, מייסד ומנכ"ל מייסד Hargol Foodtech צילום: יאיר שגיא

 

החברה עצמה פיתחה שיטת גידול חרגולים בתנאים מבוקרים בהיקפים גדולים ובתנאים סניטריים מוקפדים ומפוקחים - המאפשרים שיווק של התוצרת במשך כל ימות השנה ללא קשר למחזור חיי החרגולים. חוות הגידול העיקרית של חרגול פוד טק נמצאת בגליל. לפני הקמת החברה בשנת 2016 פעלו מייסדי החברה תחת השם המשעשע "סטייק צרצר". ביוני האחרון השלימה חרגול פוד טק גיוס המונים בהיקף 4 מיליון שקל באמצעות פלטפורמת exitvelley.

 

"יש לנו אינקובטואר שמאפשר לחרגולים לבקוע בתוך שבועיים בלבד, במקום חודשים", אמר תמיר. "יש לנו יוזמות משותפות עם יצרני מזון בעולם. אם אתה רוצה שהנוסעים יאכלו יותר בריא ויהנו ממן מהשמים, יש לנו מה להציע, וחרקים גם יטוסו יום אחד למאדים, כי זה יותר נקי ויותר משתלם. רבים ניסו וטעמו את המוצר שלנו כולל אנשים מפורסמים - וברנסון אף טעם מהמוצר במהלך האירוע".

 

לדברי תמיר: "חלבון חרגולים מפחית כולסטרול, מונע סכרת ואין לו טעם של חרק. החלבון מחרגולים גם מפחית שומן בגוף".

 

ברנסון שאל את תמיר אם ניתן להוסיף את חלבון החרגולים למזונות נוספים. ותמיר השיב: "כן. יש לנו מוצר בטעם דבש, סוכריות גומי שהן תוסף תזונה והן מאוד טעימות. יש חברה במכסיקו שמייצרת למשל נקנקיות בטעם חרגול ומדובר במוצר מקובל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x