ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת ניו יורק

אחרי הבחירות – משלחת ההיי-טק של כלכליסט המריאה לניו יורק בפעם השלישית

המפגש השנתי הגדול מכולם של יזמים, כוכבי היי-טק ומשקיעים ישראלים עם בכירי הקהילה העסקית של ארה"ב ייפתח הערב בניו יורק

עומר כביר 15:3110.04.19

בחזרה לניו יורק: ועידת Mind The Tech NYC של "כלכליסט" חוזרת לעיר בפעם השלישית, עם כמה מהשמות החמים בתעשיית ההיי-טק הישראלית והניו יורקית, מפגש meet&pitch שיחבר בין יזמים ישראלים ושותפים ומשקיעים פוטנציאלים מארה"ב, תחרות של קרן פיטנגו עם פרס השקעה בסך מיליון דולר לזוכה, והכרזה על החברות הצומחות שבחרה קרן קומרה.

 

לפרטים נוספים ולתוכנית הוועידה לחצו כאן

 

 

ועידת ניו יורק היא שיאו של שיתוף פעולה בין "כלכליסט", בנק לאומי וזרוע ההיי-טק שלה, לאומי טק, עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, פירמת רואי החשבון הבינלאומית KPMG, חברת החשמל וזרוע הסייבר Cybergym, ענקית הקפה נספרסו, פלטפורמת החדשנות SOSA, המוביל הרשמי של הוועידה אל על.

 

שמוליק ארבל, ראש החטיבה העסקית-מסחרית בבנק לאומי יפתח את הוועידה. יפעת אורון, מנכ"לית לאומי-טק, תדבר על "משחקי הכס" בעולמות הטכנולגיה.

 

את קוקטייל הפתיחה, היום בערב יפתח הנספח הכלכלי של ישראל בניו יורק, ינון אלרועי.

 

את יום הוועידה מחר יפתח מושב הסייבר שהפך לשחקן משמעותי ביותר על הבימה הגלובלית. הדוברת הראשונה במושב תהיה תמי שחר, נשיאה משותפת של NSO, החברה הישראלית המפתחת טכנולוגיית מעקב ייחודית, שאותה היא מוכרת בעיקר לסוכנויות ביון וביטחון ממשלתיות. שחר, בוגרת האוניברסיטה העברית בספרות ערבית, שימשה בעבר בתפקידים בכירים ב-3M ו-Q Cyber. בתחילת השנה היא מונתה לתפקידה הנוכחי ב-NSO ונחשבת לאחת הדמויות הבכירות בחברה אחרי שני המייסדים שרכשו לאחרונה את השליטה בחברה מקרן פרנסיסקו פרטנרס בשווי של 800 מיליון דולר.

 

נדב צפריר, בעברו ממפקדי 8200, הוא מייסד ומנכ"ל קרן השקעות הסייבר Team8. החברה, שמורכבת מבכירים לשעבר ב-8200, השקיעה או הקימה חברות כמו אילוסיב נטוורקס, Duality Technologies, Portshift ו-Sygnia, שנרכשה על ידי Temasek תמורת 250 מיליון דולר. באוקטובר האחרון גייסה החברה קרן של 85 מיליון דולר, בשיתוף עם 14 חברות בינלאומיות ובהן סופטבנק, וולמארט ואיירבוס. במקביל, ראש ה-NSA לשעבר, אדמירל מייק רוג'רס, הצטרף לחברה כיועץ בכיר.

 

מייסד ומנכ"ל Cybergym, אופיר חסון, הוא יוצא 8200 ולשעבר ראש יחידת הסייבר בשב"כ. סייבר ג'ים, שהוקמה ביוזמה משותפת עם חברת החשמל, מפתחת תוכניות אימון שנועדו להכין ארגונים פרטיים וחברות ממשליות להתמודדות עם לוחמת סייבר, תוך התמקדות בגורם האנושי.

 

ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף ב-HFN ומרצה באוניברסיטת תל אביב, שינחה את הוועידה, ידבר על המפגש בין AI לבין סייבר.

 

מימין: נמרוד קוזלובסקי, סיון שמרי דהן, שמוליק ארבל ודנה רבין מימין: נמרוד קוזלובסקי, סיון שמרי דהן, שמוליק ארבל ודנה רבין

 

 

דובר מרכזי בוועידה הוא ג'ף גלוק, מנכ"ל פורסקוור. גלוק, שהחליף בתפקיד את מייסד החברה דניס קרואלי, עבד בבית הלבן בתקופת קלינטון, שם הוביל את מדיניות שינוי האקלים וטכנולוגיות האנרגיה של הממשל; בעבר כיהן כסמנכ"ל השיווק של טראוולוסיטי, מנכ"ל Skyfire וסגן נשיא בכיר באופרה. הוא הצטרף לפורסקוור ב-2015 כסמנכ"ל תפעול, ומונה למנכ"ל לפני כשלוש שנים. בחברה הוביל גלוק שינוי דרמטי והפך את פורסקוור מרשת חברתית מבוססת מיקום מתקשה לספקית של פתרונות אנליטיקה חדשניים מבוססי מיקום.

 

גלוק יישב לשיחה עם צחי הלל, שותף כללי בפיטנגו, מקרנות ההון סיכון המובילות בישראל שבין השקעותיה נמנות אנוביט (שנמכרה לאפל), ויה וטאבולה.

 

אחרי שהוביל את מכירת ווייז לגוגל בעסקה בשווי מיליארד דולר הפך מנכ"ל החברה נעם ברדין לאחד הישראלים הבכירים בגוגל. 6 שנים אחרי האקזיט, ברדין ממשיך להוביל את ווייז, והצליח למנף את החיבור עם גוגל לחיזוק מעמדה של האפליקציה והרחבת הפופולריות שלה בענן. ברדין לא רק שמנע את היטמעות ווייז במוצר כמו גוגל מפות, אלא גם הצליח לשמור על עצמאות מרכז המו"פ של האפליקציה שממשיך לפעול בישראל.

 

כסגן נשיא לדאטה סיינס בבאזזפיד, גלעד לוטן, אחראי בין השאר על ניתוח והבנה של החומרים שמהם בנויים תכנים ויראליים והוא נחשב לאחד הגורמים המובילים במאמצים להכניס חשיבה מדעית וכמותית לעולם המדיה והעיתונות, במטרה לתת ליוצרים כלים שיאפשרו להם להבין לאילו תכנים יש ביקוש ואיך ניתן להגדיל את העניין בהם.

 

אמיר אורעד הוא מנכ"ל Sisense. החברה פיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח אנליטי של מידע ארגוני. מדובר בפיתרון ענני היברידי, שנחשב לידידותי ומהיר במיוחד; הוא מאפשר גם למשתמשים ללא הכשרה או רקע מיוחדים לקבל תובנות עסקיות תוך שניות. הפלטפורמה מאפשרת גישה מכל מכשיר ואפליקציה דרך טקסט, דיבור טבעי, צ'ט וסנכרון למוצרי אינטרנט הדברים. בין לקוחות החברה נמנות ג'נרל אלקטריק, פיליפס, בורסת נאסד"ק, אקספדיה, רולס רויס, מזדה ואייר קנדה.

 

חמי פרס, שותף-מייסד ומנכ"ל קרן ההון סיכון פיטנגו, הוא מהדמויות המשפיעות בעולם ההיי-טק הישראלי ואחד הבכירים שיובילו את המשלחת הישראלית. במשך קרוב לשלושה עשורים בהיי-טק והון סיכון הספיק פרס לייסד קרנות שהשקיעו במגוון חברות בולטות, בהן כאלו שביצעו הנפקות ואקזטים לחברות ענק כמו אפל ואינטל. פרס הוא גם מבעלי המניות המרכזיים באייקון גרופ, החברה האם של איידיגיטל שאחראית להחייאת פעילות אפל בישראל. כן מכהן פרס כיו"ר מרכז פרס לשלום.

 

המיליארדר מתיו ברונפמן הוא מאנשי העסקים הבכירים בישראל, ובין השאר מחזיק כיום בשליטה בפעילות איקאה בישראל. בעבר היה ברונפמן בין בעלי השליטה בבנק דיסקונט ובמגה והחזיק בחלק נכבד מרשת שופרסל. ברונפמן גם נוהג להשקיע בסטארט-אפים ישראליים, ובין השאר השקיע בפלטפורמת הפעילות העסקית Speakizi. הוא ישב לשיחה פתוחה עם ארז שחר, שותף מנהל בקומרה קפיטל, שהשקיעה בחברות כמו אפספלייר, פייברר וריסקיפייד.

 

ד"ר ביל מרזק, עמית מחקר בכיר במכון סיטיזן לאב של אוניברסיטת טורנטו ופוסט-דוקטורנט באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי ידבר גם הוא בוועידה.

 

 

מימין: תמי שחר, ג'ף גלוק, נדב צפריר ואנה ארינו מימין: תמי שחר, ג'ף גלוק, נדב צפריר ואנה ארינו

 

 

קנת' ברונפין, דירקטור בכיר ב-Hearst Ventures, זרוע ההשקעות של ענקית התקשורת ישתתף בפאנל אקסלוסיבי על חברות צמיחה בהנחיית יונתן לבנדר מ-KPMG. הרסט, נחשב לאחד מהכוחות המרכזיים בהפיכת המו"ל של מגזין אייקונים כמו קוסמופולטין ו-Esauire מחברת מדיה מסורתית למובילה בתחום המדיה האינטראקטיבית. הצוות שבראשו עומד ברונפין מוביל השקעות אסטרטגיות בחברות שפועלות בחיבור שבין מדיה לטכנולוגיה. פורטפוליו ההשקעות של הרסט ונצ'רס כולל שמות כמו ויה, באזזפיד ואוטונומו.

 

עוד משתתף הוא רוב דלייני, סגן נשיא Carrick Capital Partners, שמתמחה בהשקעות בחברות SaaS ותוכנה ארגונית, והשקיעה בחברות כמו Everspring, Axiom ו-Perfect Sense. דלייני, בעל MBA מבית הספר לעסקים של הרווארד, עבד בעבר בסקאוט ונצ'ורס וב-Accenture.

 

כן ישתתפו בפאנל ריץ' רוטמן, נשיא וסמנכ"ל ההכנסות של Minute Media, שמאפשרת לחובבי ספורט לייצר תכני מולטימדיה עשירים, סרטוני וידאו, כתבות ותמונות באמצעותם הם יכולים לספר את הסיפורים, מזווית אישית וגם מאחורי הקלעים של אירועי הספורט; וסיוון שמרי דהן מקומרה קפיטל.

 

אנה ארינו היא סמנכ"לית האסטרטגיה של New York City Economic Development Corporation, זרוע של עיריית ניו יורק שאמונה על קידום הצמיחה הכלכלית של ניו יורק, בעיקר באמצעות פיתוחי נדל"ן. במסגרת תפקידה אחראית ארינו, בעלת תואר שני בכלכלה מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, על ניהול פעילות המחקר, השותפויות, היזמויות והפיתוח האסטרטגי של הארגון ועומדת בראש צוות של יותר מ-50 איש.

 

את ארינו יראיין על הבמה גיא פרנקלין, מנהל Sosa ניו יורק. Sosa היא פלטפורמת חדשנות גלובלית שמחברת בין תאגידים וחדשנות טכנולוגית, בעלת מרכזים בתל אביב וניו יורק, שהוקמה כמרכז עבודה ונטוורקינג ליזמים ומשקיעים שרוצים להתחבר לאקוסיסטם של ניו יורק, והפכה במהרה לאחד ממוקדי הפעילות המדוברים בסצנת הסטארט-אפים המקומית. המעמד של Sosa זכה להכרה כשבנובמבר האחרון היא נבחרה, ביחד עם קרן JVP, להקים את מרכז הסייבר של ניו יורק – מכרז בשווי 80 מיליון דולר.

 

טום זקי הוא מייסד ומנכ"ל TerraCycle, מחלוצת מהפכת המחזור המודרנית. בינואר האחרון, בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, חשף זקי את המיזם העדכני של החברה: פרויקט Loop, מערך מתקדם לשימוש באריזות מזון רב-פעמיות שנועד להחליף את האריזות החד-פעמיות שעוטפות כמעט בכל מוצר שאנו רוכשים בסופר. בין המותגים שלוקחים חלק בפרויקט: יוניליבר, נסטלה, פפסיקו, דנונה וטבע דלי הישראלית.

 

 

מימין: יפעת אורון, אופיר חסון, מתיו ברונפמן ונועם ברדין מימין: יפעת אורון, אופיר חסון, מתיו ברונפמן ונועם ברדין

 

טל זובלסקי הוא בין המייסדים של חברת הווידאו האינטראקטיבי Eko לצידם של המוזיקאים יוני בלוך וברק פלדמן. בשנה החולפת נחשף כי ענקית הקמעונאות וולמארט השקיעה באקו כ-300 מיליון דולר לטובת מיזם משותף שייקרא W*E ויעסוק בפיתוח תכנים מקוריים אינטראקטיביים באמצעות הטכנולוגיות של החברה. כמו כן, לאחרונה הצטרפו לדירקטוריון הסטארט־אפ הישראלי יו"ר SNAP מייקל לינטון ומייסדת פסטיבל הסרטים טרייבקה, המפיקה ג'יין רוזנטל - מהלך שמהווה צעד נוסף בדרך להפיכת החברה לשחקנית מרכזית בשוק הבידור העולמי.

 

Yotpo של תומר תגרין פיתחה טכנולוגיות מבוססות AI שמשלבות את ההמלצות הרלוונטיות עבור הלקוח הפוטנציאלי בתזמון הנכון במסלול הרכישה. הפתרונות של יוטפו מאפשרים למפעילי החנויות להפיק תובנות ייחודיות המבוססות על תוכן שיצרו הלקוחות, לעודד אותם לתת דירוגים גבוהים יותר למוצרים ולשפר את חשיפת המותג כשיופיעו הדירוגים בחיפושים אורגניים. בנוסף, מאפשרת החברה להפעיל קמפיינים ברשתות חברתיות שמבוססים על תוכן לקוחות.

 

לינדסי גרנט מנהלת את תחום הצמיחה בחטיבת הספורט של אינטל. גרנט החזיקה בעבר בתפקידים בכירים ב-NHLוב-NBA, שם הובילה עד דצמבר 2017 את תחום רכישת ושימור הלקוחות. חטיבת הספורט של אינטל מפתחת טכנולוגיות חדשניות לשינוי חוויית הצפייה באירוע ספורט המוניים. אחת מהן, True View, מפותחת בישראל ועושה שימוש בעשרות מצלמות באיכות גבוהה, ומאפשרת לצופה להיכנס ממש לתוך המגרש, לנעליו של השחקן ולראות את מה שהוא רואה על השדה.

 

דנה רבין היא מנכ"לית Heed, שגייסה באוקטובר 35 מיליון דולר בהובלת סופטבנק. HEED משתמשת ברכיבי בינה מלאכותית כדי לזהות את הרגעים המלהיבים ביותר באירועי ספורט חיים, ובאנליטיקות מבוססות אינטרנט הדברים כדי לייצר תובנות וסיפורים חדשים. התוכן הייחודי מועבר לסמארטפון של האוהדים אוטומטית וכמעט בזמן אמת, כדי לספק להם חוויית משחק עשירה יותר.

 

סמנכ"ל הדיגיטל של אל על, שחר מרקוביץ', ידבר על חדשנות בתעופה בכותרת "לשמים אין גבול".

 

האקסלרטור קמאטק שפועל לקידום שילוב יזמים חרדים ויזמיות חרדיות בהיי-טק הישראלי. משה פרידמן, מייסד מייסד קמאטק ינצח פרידמן על הדמודיי של המחזור העדכני של האקסלרטור, שיאפשר לבאי הוועידה להיחשף לכמה מהחברות החדשניות והמקוריות שפועלות היום בישראל.

 

ב-12 באפריל ייערך מפגש meet & pitch המסורתי של כלכליסט ו-SOSA, שיכלול השנה מגוון חברות וקרנות בולטות ובהן, Amazon; Blackstone; Bridgewater Associates; Goldman Sachs; Blumberg Capital;American Express; Morgan Stanley; Techstars NY; Hearst Ventures; Cyber Innovation Hub, Bundeswehr; Comcast Ventures; S-Curve Records; Moody's; RBC Capital Markets; Lytical Ventures; Dreamit Ventures; Octopus Ventures; On Grid Ventures; Fast Retailing; Fashiontechco boldstart ventures; Innovation Endeavors; Our Innovation Fund; team 8; ICONYC labs; Pereg Ventures; Scopus Ventures; Story Ventures Cornerstone Venture; Partners Tectonic Capital; Flint Capital; Work-Bench Autonomy Ventures; Differential Ventures; WorldQuant Ventures; Kesha Ventures; Two Sigma Ventures; Pitango venture; Qumra Capital; State Of Mind Ventures; KPMG; LeumiTech.

 

במסגרת זו ייערך גם שלב חצי הגמר של תחרות TRIFECTA של קרן פיטנגו שתעניק לזוכה פרס של מיליון דולר השקעה. התחרות מתמקדת בחיבור המשולש בין מידע, מכונה ובני אדם, מתוך הבנה שמשם תצמח המהפכה הטכנולוגית הבאה. היא מיועדת לסטארט-אפים בשלבי פעילות מוקדמים ומעבר להשקעה שיקבל הזוכה בתחרות, 15 המתמודדים שעלו לחצי הגמר יוזמנו לניו יורק לשורה של פגישות עם שחקנים אסטרטגיים וגורמים מובילים בתעשייה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x