ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

יאיר מונטה: "תעשיית המזון מחפשת כל הזמן דרכים איך לזהות טוב יותר רעלים"

המייסד המשותף בסטארט-אפ Inspecto אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום, כי "המוצר שלנו יכול לזהות חלקיקים בדיוק רב מאוד, לתת תוצאות בזמן אמת בין 5 ל-20 דקות מרגע הבדיקה"

נעמי צורף 16:1005.03.19

 

"בשנים האחרונות אפשר לזהות שני גורמים מרכזיים להשקעה הגדולה של תעשיית המזון בפיתוח יכולות זיהוי רעלים: גם הצרכנים רוצים מוצרים נקיים יותר וכמה שיותר שקיפות על תהליכי הבקרה שהם עוברים וגם הרגולציה בתחום הפכה מתערבת ומקיפה יותר", אמר יאיר מונטה, מייסד משותף בסטארט-אפ Inspecto שמפתח כלי לביצוע בדיקות רעלים לתעשיית המזון, אמר במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.

 

מונטה סיפר כי תעשיית המזון נמצאת בתקופה של חיפוש בלתי פוסק אחר פתרונות מסוגים שנוים כדי לזהות טוב יותר רעלים. "כיום ניתור רעלים בתעשייה נעשה באמצעות דוגמיות שנלקחות ממקומות שונים כמו השדה ומפעלי הייצור, הדוגמיות הללו נשלחות למעבדות מיוחדות שם מחכים להן אנשי צוות מיוחדים ובעלי ניסיון רב שהעסקתם עולה המון כסף. לאחר מכן לוקח כשבועיים עד שמקבלים את התוצאות שעלותם יכולה להגיע לכ- 90 יורו לבדיקה אחת, וזה עוד לא כולל הוצאות נלוות כמו את עלות השינוע".

 

יאיר מונטה, מייסד משותף בסטארט-אפ Inspecto יאיר מונטה, מייסד משותף בסטארט-אפ Inspecto צילום: אוראל כהן

 

"באינספקטו החלטנו להרים את הכפפה ולמצוא פתרון לייצור מוצר אופטימלי. לקחנו את כל המגרעות של המוצר הקיים ונתנו להן מענה אחת-אחת. המוצר שלנו יכול לזהות חלקיקים בדיוק רב מאוד, לתת תוצאות בזמן אמת בין 5 ל-20 דקות מרגע הבדיקה למילארדים. המערכת שלנו היא ניידת, גודלה כגודל קופסת נעליים וניתן להשתמש בה בכל מקום", אמר מונטה. 

 

לדבריו, ברגע שהמערכת מאפשרת תוצאות בזמן אמת יש אימפקט משמעותי על התנהלות התעשייה. "אנחנו מציעים לקחת את התעשייה קדימה למאה ה-21, לקחת את כל המידע שיווצר מהסריקות ולהפוך לזמין דרך בלוקצ'יין או דרך פלטפורמות אחרות".

 

לפי מחקרים שהציגה אינספקטו, בעוד כשנתיים, 18.5 מיליארד דולר יהיו מושקעים רק בבדיקות רעלנים בתעשיית המזון. סכום זה יספיק לפחות מ-500 מיליון בדיקות סטנדרטיות אבל יותר מ-2 מיליארד בדיקות שיבוצעו במערכת שמפתחת אינספקטו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x