ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת הביג דאטה

נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי: המוצרים שמוציאים לשוק בבינה מלאכותית משנים התנהגות של אוכלוסיות

פרופ' קרין נהון העומדת בראש ועדת האתיקה בנושא בינה מלאכותית: "התעשייה הזו לא תוכל להתפתח על שבע או שמונה חברות גדולות. אנחנו צריכים לנסות להיות יותר הסברתיים ולנסות לחשוב איך אנחנו מייצרים מידע להרבה יותר אוכלוסיות"

אורנה יפת 12:0611.12.18

 

 

"ראש הממשלה נתן מנדט להקים ועדה שתביא לאתיקה בנושא בינה מלאכותית. בשבועות האחרונים הדו"חות מתחילים להגיע אלינו בבום ואנחנו טובעים בחומר ומנסים לעשות הגיון". כך תיארה פרופ' קרין נהון מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, נשיאת איגוד האינטרנט הישראלי, שעומדת בראש הוועדה שאמורה להסדיר את הנושא.

 

"בוועדה אנחנו מנסים להבין מה תפקידנו בתעשייה כמהנדסים וגם כחברה, בכל הקשור לבינה מלאכותית. המטרה היא להביא את התעשיה למקום יותר בוגר. פעם היו לנו פערים גדולים בחברה, וטאטאנו אותם. אבל כיום, עם הבינה המלאכותית האי שוויון מתחיל לצוץ יותר ויותר ואי אפשר להסתיר אותו", אמרה נהון. "לטכנולוגיות שמתבססות על בינה מלאכותית קל להחצין אי שוויון חברתי. ראינו את הצ'אט בוט שהפך לגזעני מהר מאד אחרי שלמד את השיח ברשתות החברתיות ואנחנו גם מכירים את אי השוויון בכל הקשור לנושא המגדרי". כך למשל, נהון הציגה איך כלי התרגום של גוגל מתרגם את manager למנהל בעוד המילה model מתורגמת לדוגמנית.

 

פרופ' קרין נהון פרופ' קרין נהון צילום: צביקה טישלר

 

 

לדבריה, "זה מתחיל להיות יותר מורכב כשזה מגיע לנושא של הקצאת משאבים. ונשאלת השאלה האם אנחנו כתעשייה צריכים לנסות לתקן אפליות שכבר קיימות בחברה. בינה מלאכותית מאפשרת להזין נתונים שאנחנו כמהנדסים לא יודעים לפרש למה המערכת גילתה דווקא את ההבדל הזה ולא הבדל אחר.

 

"בואו ננסה לפתוח את הקופסה השחורה ולהיות שקופים לא רק לגבי האינדיקטורים הברורים אלא גם להיות הסברתיים יותר לציבור. כאשר אזרח אמריקאי מקבל מידע שהקיצבה שלו ירדה לאפס והביטוח לאומי האמריקאי לא יודע להסביר את זה, אנחנו בבעיה. אי אפשר להשתמש בבינה מלאכותית בלי שיש לנו יכולת להסביר ללקוחות מה עשינו ואיך הגענו למידע הזה".

 

נהון אמרה כי "המוצרים שאנחנו מוציאים לשוק בבינה מלאכותית משנים התנהגות של אוכלוסיות. לאמזון יש מכשיר שיודע לבחון את הבגדים שאנחנו לובשים. ומה שמרתק זה שאשה לובשת שמלה מסוימת והמכשיר של אמזון יודע להגיד לה שזה לא נראה עליה טוב. אותה גברת שכל יום לובשת את אותה שמלה, המכשיר אומר לה לא ללבוש אותה. למוצרים של בינה מלאכותית יש יכולת להגיד לנו איך אנחנו צריכים להתנהג והם מכוונים אותנו לשנות התנהגות".

 

"התעשיה הזו הולכת למקום שבו חוק הכח הופך לקיצוני יותר והחברות הגדולות הופכות להיות גדולות יותר", אומרת נהון. "מאידך, חברות קטנות נשארות בנישה שלהן וכל החברות הבינוניות נעלמות. אבל התעשייה הזו לא תוכל להתפתח על שבע או שמונה חברות גדולות. אנחנו צריכים לנסות להיות יותר הסברתיים, שקופים ולנסות לחשוב איך אנחנו משתפים את הציבור ואיך אנחנו מייצרים מידע להרבה יותר אוכלוסיות. ובנוסף, חייבת להיות בקרה כל הזמן. אנחנו חייבים לנסות לעצור תהליכים שכבר יצאו לדרך ומשהו בהם לא עובד טוב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x