ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

הכירו את עשרת הסטארט-אפים שעלו לגמר הפודטק

בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה הגיע לשלב הגמר. חברות הסטארט-אפ הן מתחום טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק. אירוע הגמר מחרתיים

עומר כביר 13:4906.08.18
בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה מגיעה אל השלב המסכם. צוות השופטים ומשרד רואי החשבון KPMG סומך-חייקין המלווה את התחרות, בחרו מתוך עשרות פניות את עשרת הסטארט־אפים המובילים שיציגו באירוע הגמר מחרתיים (ד')  במתחם הכנסים של 'לאבס'. הנושאים בהם התמקדה התחרות הם טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציה בשרשרת אספקה וחדשנות בשיווק.

 

עשרת העולות לגמר הן:

 

Eat-Jet

 

מדפסות תלת-ממד הופכות יותר ויותר נפוצות, ומאפשרות לאנשים להדפיס בביתם אביזרים יומיומיים, צעצועים פשוטים ועוד. אבל מה אם הייתם יכולים להדפיס ארוחה אמיתית. או, לפחות, איזה סטייק טוב? זה בדיוק מה ש-Jet-Eat מנסה לעשות.

  

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

החברה, שבראשה עומד אשחר בן שטרית, מפתחת טכנולוגיית הדפסה תלת ממדית שמאפשרת להדפיס תחליפי בשר טבעוניים. המוצר הראשון שמפתחת החברה הוא מדפסת המייצרת "בשר טרי". טכנולוגיות ייצור מתקדמות מאפשר הדפסה של תחליפי בשר עם מראה, מרקם, התנהגות בבישול וטעם של בשר. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת שינוי בשרשרת האספקה של ייצור המזון על ידי קירוב נקודת היצור לנקודות אספקה כמו סופרמרקטים ומסעדות.

 

החברה ביצעה כבר כמה ניסויים מוצלחים של הדפסת בשר וכעת מפתחת מדפסת בשר לשימוש מסחרי.

 

 

חרגול פודטק

  

דרור תמיר, מנכ"ל חרגול פודטק דרור תמיר, מנכ"ל חרגול פודטק צילום: אוראל כהן

 

 

מקורות חלבון מסורתיים – בשר בקר, עוף, דגים – נחשבים למזיקים יחסית לסביבה ולתורמים מובהקים להתחממות גלובלית. אבל יש מקור חלבון אחד מזין ובריא, עם אימפקט סביבתי מצומצם, והוא אפילו כשר: חגבים.

 

חרגול פודטק, בראשה עומד דרור תמיר, היא הראשונה בעולם להקים חווה מסחרית לגידול מתועש של חגבים. לדברי החברה, חגבים הם מקור החלבון היעיל ביותר בטבע, בעלי הרכב תזונתי עדיף על כל מקור אחר (ועשירים גם באומגה 3, אבץ וחומצה פולית), ועם טעם וריח כמעט ניטראליים והשפעה שלהם סביבתית נמוכה מאוד. ולא מדובר גם בכזו המצאה מופרכת.

 

חגבים הם הם החרק הנאכל ביותר בעולם ונצרכים על ידי 2.5 מיליארד בני אדם. חרגול פודטק מפתחת שיטות וטכנולוגיות לגידול מתועש של חגבים והשנה גם החלה לשווק חגבים שלמים למסעדות ואבקת חלבון חגבים ליצרני מזון ומשקאות בשוק האמריקאי.

 

 

Green box

 

מי שחושב שלוגיסטיקה וששרת אספקה זה תחום משעמם, מוזמן לשאול את מנכ"ל אפל, טים קוק, איך האופן שבו ניהל את שרשרת האספקה של החברה הפכה אותה לחברה הגדולה בעולם לפי שווי שוק. Greenbox שואפת להכניס אלמנטיים דומים של חדשנות לתחום המזון.

 

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

לחברה, שבראשה עומדת רבקה גרינבוים, יש מערכת מקוונת לניהול כל שרשרת האספקה הנדרשת עבור קייטרינגים ומפעלי מזון. המערכת כבר נמצאת בשימוש יומיומי אצל מספר מפעלי מזון גדולים ובינוניים בכל הארץ ובכל יום מסופקות באמצעותה יותר מ-210 אלף מנות. היא נותנת מענה משלב ההזמנה, תוך גמישות מרבית בבחירת התפריט, מחשבת את המשקלים הדרושים לייצור בכל יום, הנלווים הדרושים, ומנהלת את ההזמנת הסחורה הדרושה בהתחשב במלאי ובתפריט.

  

BioHarvest

 

 

זכי רכיב זכי רכיב צילום: ראובן קסטרו

 

BioHarvest, אותה מובילים היו"ר זכי רכיב והמנכ"לית יוכי חגי, היא חברת ביוטכנולוגית ישראלית. החברה הוקמה ב-2007 על ידי צוות מדענים ופיתחה טכנולוגיה ייחודית לגידול תאים מצמחים בנוזל לצורך לקבלת אבקת עשירה ברכיבים חיוניים שיכולים לשמש כתוסף בריאותי למזונות ולמשקאות שונים. לדברי החברה, הטכנולוגיה מאפשרת חיקוי של הטבע ללא שימוש בכימיקלים, ללא התערבות גנטית וללא חומרים סינטטיים תוך שמירה על המבנה הפעיל הטבעי של המרכיבים הפעילים, שמאפשר ספיגה טובה ופעילות אופטימלית.

 

המוצר הראשון של החברה הוא אבקת תאי ענבים אדומים שמנגישה לצרכן את היתרונות שקיימים ביין אדום. כמוסה אחת של המוצר, VINIA, מכילה את כל הרכיבים הפעילים שקיימים ב-1,111 ענבים או בקבוק יין שלם, ללא האלכוהול והסוכר.

 

 

Crazy S.O.B

 

נכנסתם ליוטיוב, ראיתם מתכון מהמם ועכשיו אתם רוצים לנסות אותו גם. אבל יש בעיה: לבשל לפי סרטון וידיאו זה לא נוח, ולהתחיל לכתוב את המתכון בידי או בסמארטפון זה סתם מייגע. לחברה שהקימו אבישי יוסמן ואיתי לב-ארי יש את הפתרון.

 

Crazy S.O.B פיתחה ממשק חדשני, שמאפשר להפוך סרטון וידיאו להכנת מזון למתכון כתוב, וגם לחלץ ממנו רשימת מצריכים לקנייה. התממשקות עם שירותי הזמנת מצרכים מקוונים יכולה להפוך את החוויה לחלקה ונטולת חיכוכים, ומודלים כלכליים אפשרים יכולים לכלול הסכם עם יצרנית מזון במסגרתו בכל פעם שמזוהה במתכון רכיב שהיא מייצרת יצורף לרשימת הקניות המותג שלה.

  

Innovopro

 

למה לנגב כשאפשר לרכז? Innovopro, אותה מובילות המנכ"לית טלי נחושתן וסמנכ"לית הטכנולוגיה ניצן בן חיים, היא הראשונה בעולם למכור חלבון חומוס מרוכז. חלבון חומוס מספק שילוב ייחודי של תכונות, כמו ערך תזונתי גבוה, טעם נייטרלי ומוצר בטוח שאינו מהונדס גנטי ואינו אלרגני.

 

גרגרי חומוס גרגרי חומוס צילום: בלומברג

 

 

לדברי החברה, שילוב תכונות אלו הופך את חלבון החומוס לאטרקטיבי לעומת חלופות קיימות ומגדיל את טווח האפשרויות ליצרניי המזון וללקוחות. בנוסף לחלבון המרוכז, Innovopro פיתחה מספר מוצרי מזון המבוססים על חלבון החומוס. אלה כוללים פודינגים צמחיים בטעמים שונים משקאות "חלב" ללא חלב, מיונז צמחי ללא ביצים, תחליפי בשר וחטיפי אנרגיה.

  

Valentis

 

החברה עושה שימוש בננטכנולוגיה ייחודית, מבוססת מחקר שביצעו באוניברסיטה העברית פרופ' עודד שוסיוב ופרופ' יוסי פלטיאל, לפיתוח פולימרים מתכלים במלואם, שקופים לגמרי אך עם חסימה לקרינה אולטרה-סגולה, עמידות לגזים ונוזלים ועם תכונות כמו אנטי בקטריאליות. אלו יכולים לשמש למגוון יישומים – החל מבניית חממות, עבור בחיזוק לצינורות ועד כרכיבים במוצרי אלקטרוניקה.

 

בתחום המזון יכולה Valentis, בראשה עומד המנכ"ל צביקה וייס, לפתח אריזות מזון מתכלות עם תכונות "חכמות" אשר שיכולות לשפר את אורך החיים של המוצר ולשמור על איכותו לזמן רב יותר ושיחליפו את אריזות המזון ובקבוקי המשקה הקיימים בתעשייה.

  

Timeless Foods Technologies

 

החברה פיתחה מארז קשיח, עם פטנט שהתקבל השנה בארה״ב, מפלסטיק שקוף וחד פעמי, שמאפשר אריזת מוצרי מזון בוואקום מלא מבלי למחוץ את המוצר. אריזת וואקום מספקת חיי מדף ארוכים במיוחד לצד חיסכון באנרגיה בשל ייתור הצורך בהקפאה או קירור, וכן מניעת בזבוז כתוצאה מהחזרות מוצרים או קלקול שלהם.

 

היתרונות המרכזיים של המוצר מתגלים במוצרי מזון מצוננים. אלו נחשבים לטריים ולאיכותיים יותר ממוצרים קפואים, ומחירם גבוה יותר. כן מאפשר המארז הנגשת מוצרים רגישים לתנאי שימור ללקוחות בשווקים חדשים.

  

FM Technologies

  

פרופ' יעקב נחמיאס פרופ' יעקב נחמיאס צילום: יח"צ

 

איך יראה עתיד הבשר? אולי כמו בחזון של מייסדי FM Technologies, או בשמה המלא Future Meat Technologies. החברה מפתחת

טכנולוגיה לגידול רקמות אברים מתאים מתורבתים במעבדה. הטכנולוגיה מבוססת על מחקר שמבוצע במעבדה של פרופ׳ יעקב נחמיאס, ראש המרכז לביו-הנדסה באוניברסיטה העברית וחוקר מוביל ברמה העולמית בהנדסת רקמות, שמאפשרת ללהוריד את העלויות בתחום לרמה תחרותית למול עלויות בשר רגיל.

 

כיום, עלויות הייצור של תאים מתורבתים למאכל עומדות על אלפי דולרים לק״ג. לדברי החברה, המטרה שלה היא להוריד את עלויות הייצור לכ-5 דולר לק״ג. זאת, באמצעות מחזור מדיית הגידול לתאים, שמהווה את חלק הארי מן העלויות, ושימוש במודל ייצור מבוזר. בימים אלו, החברה מגדלת קווי תאים שמקורם בעוף, עם הצלחה ליצור תאי שומן ותאי שריר. בניסויים קולינריים ראשונים שבוצעו עם השף אורי נבון, ניתן להריח ולטעום בבירור טעם של שומן עוף.

 

Yarok Microbio

 

עוד פעם חברת מזון נאלצת לבצע ריקול למוצרים שנתגלו בהם חיידקי סלמונלה או לסיטריה? לא אחרי שהטכנולוגיה של Yarok תיכנס לשימוש נרחב. החברה, שנוסדה על ידי יונתן סיירה, ד"ר ולדימיר גלוקמן ורחל ניימן, מפתחת טכנולוגיה לאיתור חיידקים מזהמים במזון תוך מספר שעות בודד לעומת מספר ימים כיום.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: באדיבות CDC

 

 

חיידקים שחודרים לבמוצרי מזון במהלך הייצור מהווים איום משמועתי על הצרכן ועל תעשיית המזון. בדיקות המעבדה כיום איטיות ונדרשים מספר ימים עד לקבלת תוצאות מדויקות. החברה פיתחה בדיקה שמספקת תוצאות תוך שעות ספורות לדוגמה, אי.קולי תוצאות תוך 4.5 שעות, סלמונלה תוך 6 שעות וליסטריה תוך 8 שעות. זאת, באמצעות ערכת בדיקה אותה ניתן להפעילה עם אמצעי מעבדה תקניים שקיימים כיום בכל מעבדת בדיקת מזון. השימוש בטכנולגיה יכול להקטין את מקרי המוות בעולם כתוצאה ממזון מזוהם וכן להקטין את כמות המזון הנזרק במסגרת הייצור.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x