ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

"לפי מחקרים בשנת 2050 אצנים פראלימפיים ירוצו מהר יותר מאצנים אולימפיים"

ד"ר אסנת פילס דואר העומדת בראש היחידה המדעית והטכנולוגית של הוועד הפראלימפי הישראלי אמרה את הדברים באירוע "כשטכנולוגיה וספורט נפגשים" של "כלכליסט"

יואב סטולר 10:4911.07.18

 

 

בעוד שחלק גדול מהציבור נוהג להרגיש חמלה מסוימת כשהוא צופה במשחקים הפראלימפיים, לא רחוק היום שאותם ספורטאים יעקפו בסיבוב את האלופים האולימפיים. דוקטור אסנת פליס דואר, חוקרת ראשית במעבדת השחייה הביומכנית ואחראית על המחקרים הפראלימפיים במכון סילבן אדמס לספורט באוניברסיטת תל אביב, פתחה צוהר מעניין בערב "כשטכנולוגיה וספורט נפגשים" של "כלכליסט" בבניין עזריאלי שרונה אל הטכנולוגיה שמשולבת בספורט הפראלימפיים והעתיד שבו זו תאפשר לעוסקים בו לגבור על הירבים שבתחרות המקבילה.

 

דוקטור פילס דואר, העומדת בראש היחידה המדעית והטכנולוגית של הוועד הפראלימפי הישראלי ואחראית על איתור, פיתוח וקידום ספורטאים פראלימפיים בשילוב טכנולוגיות חדשניות למיקסום יכולת ספורטיבית, הסבירה כי "לא קיים ספורט פראלימפי ללא טכנולוגיה. זה קשור זה בזה מהיום שקם התחום".

 

"זה התחיל בפרוטזות שמלוות אותנו בצורה מודרנית כבר מהמאה ה-16 כשהחל משלב מסוים זה כבר נהיה הבדלים פשוט של אסתטיקה", סיפרה. "היום אפילו נייקי מייצרת פרוטזות, גם לילדים. מגוון הפרטוזות שעשויות מסיבי פחמן שמיוצרות לריצה וקפיצה הוא אדיר כיום גם על המגרש האולימפי עצמו. היום גם בוועדים שאחראים על זה מבינים את המצב ובוחנים כיצד לשמור על הספורט במקרה כזה".

 

 

ד"ר אסנת דואר פליס ד"ר אסנת דואר פליס צילום: עמית שעל

 

החוקרת הוסיפה לפרוט את השינוי שעובר המקצה ולדבוק בציפייה לכך שהספורטאים הפראלימפיים יעפילו לצמרת השיאים העולמית. "ממוצעי הריצה של האתלטים בריצת מאה מטר כמעט ולא ישתנו בהשוואה לאלו של הספורטאים הפראלימפיים שהתקדמו צעדי ענק מבחינת סדרי גודל".

 

"היום המרחק בין בולט לבין השיאן הפראלימפי הפער הוא כבר פחות משניה 0.99 שנית. על פי המידע שיש היום ב-2050 יקרה המעבר שבו הפראלימפיים ירצו מהר יותר מהרגילים. בקפיצה לרוחק אנחנו צופים שזה יקרה כבר ב-2027. אפשר לראות כבר היום שזה נהיה מסוכן הגודל של ארגז החול הקיים בפראלימפי כי המובילים מגיעים כמעט לסוף".

 

בנוגע לשאלה כיצד החידושים טכנולוגים משנים את התנועה הפראלימפית, הוסיפה פליס דואר לצייר את התמונה שלרוב נותרת עמומה או נסתרת מעיניינו. "פעם כיסאות הגלגלים היו מאוד רגילים וכולם זולים ומאותו חברה. היום לכל ספורט אפשר למצוא כיסא מיוחד ומאוד יקר כשהוא נתפר במיוחד לספורט ואפילו לספורטאי. גם חברת BMW מייצרת את כיסא המרוצים המהיר בעולם וזו הוכחה שיש שוק ושיש מי שמוכן לשלם את זה".

 

עם זאת, הסבירה כי "טכנולוגיה יכולה לא רק לשפר את הספורט, אלא יש מושג כיום וקבוע של סימום טכנולוגי בספורט ויש גם אכיפה ותקנות של זה מצד הגוף שאחראי על סמים בספורט". כך לדבריה פוחדים משימוש מופרז ובלתי מחוייב בטכנולוגיות שתשננה את הספורט והגינותו.

 

מחיר צדדי שכבר היום ניכר בשילוב הטכנולוגיה בספורט הפראלימפי הוא הבדלי הביצועים של ביצועיהן של מדינות מתפתחות ועניות. "לדוגמא בעולם הריצה – הוא נחשב זול יחסית ולכן אפשר למצוא נציגים מצטיינים ממדינות עניות ומתפתחות בעוד שאם בוחנים את זה בפראלימפיים אז רואים את אותן מדינות שיודעות ויכולות לממן את הטכנולוגיה הזו".

 

לסיכום הדגישה החוקרת "אנחנו נמצאים וצועדים אל העידן בו הטכנולוגיה והאדם הם משלימים אחד את השני ובלתי נפרדים. כך, כשנבחרת אנגליה נגשה למשחקים הפראלימפיים הפרסום היה הכירו את העל אנושיים. נכה מכונה באנגלית – לא יכול, אבל זה מטשטש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x