ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
גג עמוד ועידה פינטק 2018

FinTech 2018

"ברבעון האחרון נרשמה קפיצה של 40% בהשקעות בתחום הפינטק בישראל"

כך לדברי דוראל בליץ, מנהל מחלקת פינטק, KPMG סומך חייקין בכנס הפינטק של כלכליסט. "ללקוחות לא אכפת מההליך הפיננסי, הם לא רוצים להבין ריביות ומעדיפים לתת לגוף הפיננסי את הכוח", אמר

הגר רבט 10:3415.05.18

 

 

"ללקוחות לא אכפת מההליך הפיננסי, הם לא רוצים להבין ריביות ומעדיפים לתת לגוף הפיננסי את הכוח", כך אמר דוראל בליץ, מנהל מחלקת פינטק, KPMG סומך חייקין בכנס הפינטק של כלכליסט בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין.

 

 

 

בליץ הדגיש שהמהפך המרכזי בתחום הפינטק היום הוא המעבר לגישה פרו-אקטיבית ולהכרת הלקוח.

 

דוראל בליץ דוראל בליץ צילום: אוראל כהן

 

"ברבעון האחרון נרשמה קפיצה של 40% בהשקעות בתחום הפינטק בישראל, נעשו השקעות של 340 מיליון דולר, ואנחנו רואים צמיחה דומה גם בעולם", פתח ועבר לתאר את המהפכה הטכנולוגית:

 

"שלוש מהפכות טכנולוגיות שקורות בשנים האחרונות מתחילות להשפיע גם על התעשייה הפיננסית:

1. יש מולנו כמות גדולה מאוד של חיישנים שאוספים עלינו מידע ומשתפים אותו

2. כוח המחשוב הגדול והמשמעותי של הענן, יש אפילו כבר מחשוב קוואנטי שמאפשר לנו לבצע חישובים בזמן אמת

3. אבל אולי החשובה ביותר היא מהפכת הדאטה - בינה מלאכותית ולמידת מכונה מאפשרות לקחת את אותו מידע לא מובנה ולבצע עליו ניתוחים איכותיים וטובים בזמן אמת. כולל ניתוח של מידע קולי וויזאולי. מזה מייצרים תוכלות עסקיות וערך בצורה רלוונטית.

 

"המהפכות האלה משנות אסטרטגיות עסקיות והופכות עסקים לפרו-אקטיביים מול הלקחות. ממקום שבו מכרנו את אותו מוצר לכל הלקוחות עברנו לניסיון אמיתי להכיר את הלקוח - מתי, למה ואיך הוא מבצע את הפעולה ואיך אני רואה את כל צרכיו הפיננסיים. עד היום לא הייתה לנו יכולת לייצר ראיה פיננסית הוליסטית של הלקוח ולא משנה אם זה עסק גדול או אדם פרטי.

 

"אנחנו רואים איך התעשיה הפיננסית ואפילו חברות הביטוח שתמיד היו האחות החורגת עוברים תהליך של טרנספורמציה דיגיטלית אמיתית. זה לא רק דיגיטליות, בסוף אותם עובדים הם ההתגלמות הפיזית של האמון ולכן חשוב למצוא את האיזון הנכון. הטכנולוגיה תבוא בסוף.

 

"הנקודה המשמעותית ביותר של השנה האחרונה היא לא רק אוטומציה ואופטימיזציה של תהליכים אלא ההגעה למקום הפרו אקטיבי. להרבה לקוחות לא אכפת מההליך הפיננסי, הם לא רוצים להבין ריבית. התחום הזה לא באמת מעניין והלקוח מעדיף לתת לגוף הפיננסי את הכוח. עד היום תעשייה פיננסית הייתה כמו מסעדה - הלקוח נכנס ובוחר את המוצרים ללא הכרות או יכולת לייצר ערך. התפיסה שהופכת את המשוואה ובה התעשייה לוקחת את המושכות לידיה היא המשמעותית ביותר. עד היום התעשייה הזו חיה בתוך אזור מאוד סגור עם מבחר קטן של מוצרים בסיסיים.

 

"אנחנו רואים את פעילות הבנקים הדיגיטליים היום - יש 55 כאלה בעולם - צומחים מאוד והרבה יותר מאיימים מגוגל אמזון ואחרים. העלות התפעולית של בנק כזה היא שליש מזו של בנק מסורתי והוא הופך רווחי בתוך שנתיים. גולדמן זאקס השיק בנק דיגיטלי פרטי שעכשיו הוא מביא לאירופה. אנחנו רואים חלק מהבנקים הגדולים שבונים לעצמם סירת מירוץ קטנה בצד איתה הם בודקים את המים. מאחורה יכולים להיות מגוון מוצרים שמתחבאים אחד בשני אבל בסוף הלקוח רואה רק את המותג. עוברים מבנקים שמוכרים מוצרים לבנקים שמוכרים שירותים.

 

"אי אפשר לסיים בלי לדבר על רגולציה. לבנקים יש כמה אפשרויות לבחור איפה הם נמצאים - מפלטפורמה מאוד רחבה לספק שירות בלבד. צריך לדעת לבחור ולהתאים. אולי הנקודה החשובה פה היא הגמישות - לדעת להסתגל כמו שדארווין אמר. למנות מנכל שיודע להוביל את הספינה הזו כי בסוף זה מלמעלה למטה.

 

"גם הטכנולוגיה עוברת שינוי ופועלת. כמו אבני לגו שאפשר להוציא ולהכניס ולהרכיב מחדש.

 

"תעשיית הביטוח עוברת גם היא תהליכים מאוד יפים וחברות הביטוח מבינות שהן צריכות למכור הגנות ולא מוצרי. יותר מזה - הן צריכות לצפות סיכונים. יש להם היום סנסור שצופה זאת מראש. לדעת למכור ללקוח את ההגנה מראש. לכן נושא הביטוח עובר מהפכה בכל שרשרת הערך".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x