ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
ועידת תחזיות חדש גג עמוד

תחזיות 2018

שרגא ברוש: הממשלה מתפרקת מאחריותה; הצענו לתרום מיליארד וחצי שקל לקשישים

לדברי נשיא התאחדות התעשיינים בוועידת התחזיות, 350 אלף קשישים חיים עם קצבה נמוכה מזו ההכרחית. הציע לאוצר שיפרישו מהשכר את הסכום, בתנאי שהאוצר יתרום סכום זהה

עמרי מילמן 15:0225.12.17

"התחלנו לפני שנה וחצי לשוחח עם המגזר השלישי, נפגשתי עם קרוב ל-60-50 עמותות שונות, הסטודנטים, אמהות חד הוריות, 'לתת', 'אחרי', והתחלתי להבין שהממשלה מתפרקת מאחריות והאחריות עוברת לאותם גופים, וכל אחד מהם עושה את המירב לדאוג לאוכלוסיה שאיתה הוא מתעסק". כך אמר נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש בוועידת התחזיות של "כלכליסט". 

 

 

 

ברוש עוד אמר כי "תוך כדי זה ראינו את הבושה של להיות קשיש בישראל. יש כמיליון פנסיונרים, ש-200 אלף מתוכם חיים מתחת לקו העוני. כשראינו את החרפה הזו, החלטנו ללמוד אותה לעומק. הסתובבתי אצל כל מי שעשה עבודה בנושא הזה, הביטוח הלאומי, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בסופו של דבר, הבאנו אותם לחדר אחד וביקשנו שיגידו לנו כמה צריכים זוג פנסיונרים כדי לחיות בכבוד בארץ ישראל. אז מתחיל דיון מה זה לחיות בכבוד. אני לא פרופסור, אבל אני אגיד לכם מה זה - תמחקו את המילה עוני, ללכת לסרט פעם בחודש עם כרטיס פנסיונר זה לא מותרות, לשתות תה בבית קפה עם אשתך זה לא מותרוץת. אותם אנשים הלכו ובדקו, ומצאו שזוג פנסיונרים זקוק ל-7,800 שקל בחודש ו-4,700 שקל לאדם בודד".

לדברי ברוש, עלה כי 350 אלף קשישים חיים עם קצבה נמוכה מזו שהעריכו כי הכרחית לקשישים. "כמה כסף צריך כדי שלא יהיה אף אזרח ותיק שלא יהיה עני? 3 מיליארד שקל. ישבנו נשיאות הארגונים ולשכת המסחר החלטנו לתת חצי מהכסף, ושהמדינה תיתן את החצי השני, וחשבנו שאנחנו עושים טוב. אין חברה בלי כלכלה, ואין כלכלה בלי חברה. האנשים האלה זה ההורים שלנו, הדודים שלנו, השכנים שלנו. אנחנו מכירים אותם, את התמונות של לאסוף ירקות מהרצפה בשוק".

 

ברוש סיפר כי "ביקשתי משר האוצר שישלים את המיליארד וחצי השניים. תשובה לא קבלתי עד הרגע אבל אני בטוח שהוא ישלים. כשנשאלנו איך ניתן את המיליארד וחצי מצאנו טכניקה. פנסיונר שיוצא לפנסיה כותב מה יש לו - פנסיה, הכנסות מרכוש אחר. אם הוא עובר את הסכום הזה, שיהיה בריא, ויסע לדרכו, אם לא - יקבל מהקופה".

 

לפי התוכנית של ברוש, שטרם התקבלה על ידי הממשלה "הקופה תנוהל בביטוח הלאומי, אנחנו נפריש לביטוח הלאומי עוד 0.36% מעלות השכר שלנו. חלק מהאנשים שואלים אותנו למה זה תפקידנו, בסופו של דבר כל אותן עמותות שעושות מה שהן עושות, מאיפה היכולת שלהן? לא מתרומות של כולנו? אז הפעם לקחנו תרומה מיועדת. האם עסקים קטנים יכולים לעמוד בזה? אז התשובה היא כן. עסק קטן עם 5 עובדים שבו כל עובד מרוויח עשרת אלפים שקל, זה יעלה לו עוד 150 שקל. אני בטוח שיסתדר. עסק של 5,000 עובדים, משלם 50 אלף שקל משכורות, ישלם 50 מיליון ועוד 50 אלף שקל. אני רוצה להגיד שהרצון והפתיחות של חברי בנשיאות הארגונים העסקיים הייתה מדהימה".

 

שרגא ברוש שרגא ברוש צילום: עמית שעל

 

ברוש הוסיף כי "בסופו של דבר אנחנו חברה אחת, אחראים זה לזה, ואני מקווה שבחודש הבא כשייכתב תקציב המדינה, המדינה תשלים את מה שניתן ויתקנו את חוק הביטוח הלאומי ולא יהיה אזרח ותיק אחד עני בישראל".

 

ברוש התייחס למצב התעשייה היום ואמר "כששואלים אותי ומבקשים שאתאר את המצב אני אומר שהמצב טוב, הצמיחה באזור ה-4%, התוצר לנפש מהטובים בעולם, רמת האבטלה נמוכה. אבל כשמבקשים כשאתאר בשתי מילים אז הוא לא טוב, כי הצמיחה לא ברת קיימא, אין לה יסודות משמעותיים בקרקע כדי להשאר, והייתי מייעץ דווקא לנצל את התקופה הזו כשיש צמיחה, לבסס צמיחה אחרת, שמבוססת על תעשייה, על ייצור, דברים שיישארו לטווח ארוך, ויבטיחו צמיחה קבועה שמעלה את רמת החיים לאורך זמן, ולא הנחות זמניות וכדומה, כי לחיות את היום זו לא תוכנית עבודה, בטח לא לתעשייה".

 

ברוש התייחס לקשיים של התעשייה והזכיר את "שערי המט"ח, הארנונה היא מהגבוהות בעולם והתעשייה יושבת על אלפי דונמים של קרקע. הרגולציה הבלתי נסבלת שהופכת להיות בירוקרטיה, ולצערי הרב אחרי זה גם שחיתות. כל אלו לא גן עדן לתעשייה. מצד שני אנחנו אשמים בהכל - אנחנו אשמים ביוקר המחיה, אנחנו הטייקונים. אנחנו יודעים שזה לא נכון, שאנחנו הפתרון ולא הבעיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x