ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת הנגב

מ"מ מנכ"ל כיל: "אנו מחויבים להמשך פיתוח הנגב בכל הרמות"

לדברי אשר גרינבאום בוועידת הנגב והדרום של "כלכליסט", "כיל היא העוגן הכלכלי המרכזי עבור תושבי הנגב. נמשיך לסייע למפעל כימדע עד שיימצא רוכש שיאפשר את המשך קיום המפעל ואת המשך העסקת העובדים"

רעות שפיגלמן 12:4313.12.17

"אנו מחויבים להמשך פיתוח הנגב בכל הרמות – הכלכלית, הקהילתית והסביבתית – ולהשקעה של משאבים משמעותיים גם בעשורים הבאים", כך אמר הבוקר (ד') מ"מ מנכ"ל כיל אשר גרינבאום, בוועידת הנגב והדרום של "כלכליסט", בנק לאומי ופסגות.

 

 

 

"4,500 העובדים במפעלים השונים שלנו ברחבי הנגב הם האחראים להפיכתה של כיל לחברה גלובלית מפוארת ולמקור לגאווה ישראלית אמיתית, כיל היא יצרנית הברום הגדולה בעולם, החברה השנייה בעולם המערבי בייצור מגנזיום ויצרנית האשלג השישית בגודלה בעולם", אמר גרינבאום.

 


 

"העבודה שמתחילה כאן בנגב מובילה למוצרים שמיליונים מתושבי העולם משתמשים בהם מדי יום. את המוצרים התעשייתיים שלנו, שדרכם מתחילה כאן, תמצאו בין היתר במדים של כבאים, בטלפונים ניידים ומחשבים, בתרופות, בתוספי מזון, בצמיגי המכוניות ובגידולים חקלאיים. מתוך הנגב הישראלי, כיל מביאה בשורה של חדשנות לתעשיות מסורתיות ומתקדמות ברחבי העולם כולו".

 

"לצד פעילותנו העסקית, אנחנו רואים עצמנו מחויבים לקיים בנגב – ובכל מקום אחר בו אנחנו פועלים - תעשייה אחראית, תוך שמירה על הסביבה. קיבלנו החלטה לבסס את מעמדנו לצד החברות המובילות בעולם בתחום הקיימות, ואימצנו את התקנים המתקדמים ביותר לניהול בטיחות, סביבה, איכות וייעול אנרגטי. בשנת 2016 לבדה השקיעה כיל כ- 300 מיליון שקל בהגנת הסביבה".

 

אשר גרינבאום, מ"מ מנכ"ל כיל בכנס "דרום עולה" בבאר שבע אשר גרינבאום, מ"מ מנכ"ל כיל בכנס "דרום עולה" בבאר שבע צילום: עמית שעל

 

"פחיתים את זיהום האוויר"

 

גרינבאום התייחס לסוגיית השימוש בגז טבעי כמקור אנרגיה וציין בהקשר זה כי: "לפני כשבע שנים, אתרי הייצור הגדולים שלנו עברו לגז טבעי. כפי שפורסם בשבוע שעבר, חתמנו על הסכם עם חברת אנרג'יאן לרכישת גז טבעי ממאגרי כריש ותנין, שישמש כמקור אנרגיה למפעלים שלנו. השימוש בגז טבעי, יחד עם יישום טכנולוגיות נוספות לצמצום פליטות, הביאו לירידה משמעותית במדדי זיהום האוויר. משנת 2008, כיל הפחיתה ב- 25% את הפליטות של גזי החממה ממפעליה, ובשנת 2016 קיבלה ציון לשבח מארגון CDP, הבוחן סוגייה זו בעולם".

  

"ובתוך אלו, מתוך ההשקעות הרבות והפעילות הסביבתית הענפה, אי אפשר שלא להזכיר גם את האירוע המצער שהתרחש בנחל אשלים לפני מספר חודשים. הנושא עדיין נמצא בבדיקה של הרשויות, ולכן תבינו מדוע אינני יכול לפרט יותר מדי – אבל חשוב לי להבהיר כי כיל לוקחת אחריות על שיקום הנחל. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא מול הגורמים הרלוונטיים, ואני מתחייב כאן שנעשה הכל, ונעבוד מסביב לשעון, כדי לשקם את הנחל".

 

בסיכום דבריו אמר גרינבאום: "כגורם דומיננטי כל כך בכלכלת הנגב, אנחנו מבינים שיש לנו תפקיד חשוב גם בשגשוגן של הקהילות המתגוררות באזור. את הכפפה הזו אנחנו מרימים במגוון דרכים יצירתיות ובהשקעה כספית משמעותית, המסתכמת ב-17 מיליון שקל בשנה. כיל משתפת פעולה עם תושבי הערים בנגב, עם האקדמיה ועם העמותות הפועלות כאן, במטרה להפוך את האזור למקום טוב יותר לחיות בו.

 

"אבל אין ויכוח שתרומתה החשובה ביותר של כיל לנגב היא בתחום התעסוקה. אזור זה של מדינת ישראל - שמהווה 60% משטחה - סובל מהגירה שלילית מתמשכת, ורק 8% מתושבי ישראל מתגוררים בו. כיל, מזה דורות רבים, היא העוגן הכלכלי המרכזי עבור תושבי הנגב. רק כדי לסבר את האוזן, אספר לכם כי כיל אחראית לפרנסתן של כ- 27,000 משפחות בנגב, כאשר במפעלים שלנו באזור זה מועסקים כ-4,500 איש.

 

"בדימונה לבדה, כיל אחראית על כ-50% מהמועסקים הישירים והעקיפים. ובתוך זה, אני רוצה להתייחס לחברת כימדע, המעסיקה כ- 90 עובדים, ובה יש לנו אחזקות מיעוט של 26%. לצערנו, לחברה חובות גדולים וכבר שנים ארוכות היא נמצאת בקשיים. במהלך השנים מימנו את החוב של החברה כדי להציל את מקומות העבודה ולצערנו בשנה זו חלה הרעה משמעותית נוספת בתנאים העיסקיים. אני רוצה להבהיר – נמשיך לסייע לחברה כפי שעשינו עד היום. המדיניות שלנו היא לעשות כל מה שניתן על מנת שבסוף התהליך, יימצא רוכש שיאפשר את המשך קיום המפעל ואת המשך העסקת העובדים. וזה בראש מעייננו.

 

"מצוקת התעסוקה בנגב היא אתגר לאומי שעומד בפני ממשלות ישראל לדורותיהן, ופתרונו יוביל לשגשוג לא רק של האזור עצמו - אלא של המדינה כולה. פיתוח תעסוקתי בנגב יוביל למימוש הפוטנציאל של חבל ארץ זה כעתודת הקרקע של ישראל וימשוך אוכלוסייה חדשה וצעירה לערי הנגב ויישוביו. השקעה בתעשייה בנגב היא השקעה בעתידה הכלכלי של מדינת ישראל, ובכל אחד מאתנו. יש לציין כי הממשלה הנוכחית פועלת למשוך מפעלים לנגב ולהגדיל את מספר מקומות העבודה בו, ויש לברך על כך. במקביל, חשוב לפעול במרץ גם לשמירה על עוגני התעסוקה הקיימים באזור", אמר גרינבאום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x