ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
ועידת Mind the data גג עמוד

MIND THE DATA

ועידת ביג דאטה 2017 - לסמוך על הבינה

אי אפשר לקבל החלטות עסקיות טובות אם אינך נותן אמון בנתונים ובניתוחם

מורן בן גיגי 08:5726.11.17
בזמן שהמין האנושי לוקח את הזמן, מתפתחת חזית אבולוציונית חדשה שמתקדמת בקצב מסחרר. גם היא בשלב זה בוסרית ומוגבלת, אך בעלת פוטנציאל שמשנה את דרך המחשבה, איסוף והגישה למידע בכל התעשיות.

 

הוועידה תתקיים מחר, (יום שני, 27 בנובמבר) - לצפייה בתוכנית הוועידה ולהרשמה - לחץ כאן

 

הטכנולוגיה הזמינה תחת המעטפת של בינה מלאכותית (AI) כבר הגיעה לבשלות ביצועית וזמינות מסחרית, והיא כבר הופכת ארגונים מקצה לקצה. כיום זו כבר עובדה — אם ארגון בחר לאמץ את יתרונות ה־AI, הוא בהכרח ישיג יתרון תחרותי, ומהר.

 

הטכנולוגיה הזמינה תחת המעטפת של בינה מלאכותית (AI) כבר הגיעה לבשלות ביצועית וזמינות מסחרית הטכנולוגיה הזמינה תחת המעטפת של בינה מלאכותית (AI) כבר הגיעה לבשלות ביצועית וזמינות מסחרית צילום: SearchDataCenter

 

אך בינה מלאכותית אינה שינוי העומד רק בפני עצמו, כמו טכנולוגיות רבות שכבר שולבו בעבר בארגונים. הפוטנציאל שלה חורג הרבה מעבר להחלפת תהליך בלתי יעיל או מערכת ייעודית. יש להתייחס לשינוי התפיסתי ככזה שיוביל עסק ליצירת מודל עסקי חדש לגמרי.

 

אולם כמו עם כל טכנולוגיה חדשה, צריך להיזהר. ישנן מאות פלטפורמות שנראות מצוין, אבל האם הן מתאימות לצרכים העסקיים? האמונה שלי היא שיש להתחיל עם הצורך העסקי, ורק אז לבחור את הטכנולוגיה המתאימה: לבחור את הנתיב הנכון, ולא לתת לנתיב לבחור בך.

 

מעבר לחזון התיאורטי, אני רואה בשטח גידול משמעותי במספר הארגונים המבקשים להבין את ההשלכות של הטמעת AI, בהם תהליכי אוטומציה ודיגיטציה, במטרה ליצור תהליכים עסקיים ומניבים באמצעותה.

 

ארגונים אלו נמצאים בפרדוקס מתמשך: מצד אחד, ישנה מוטיבציה להיכנס לתחום חדש, עם יכולות חדשות בדרך ערפילית שתייצר להם ראשוניות בתחום. מצד שני, יש דרישה לקבלת נתונים מבוססים על "התוצאה" והמצב העתידי שאותו הדרך החדשה תייצר.

 

בטריטוריה לא ידועה זו, ארגונים זקוקים לשותף שיכול לסייע להם לשלב בצורה "חלקה" אנשים לצד מכונות. זה יכול לבוא מצד כוח אדם, בגיוס מתכנתים במקום עובדים בתפקידים "עסקיים", או מציוד — רכישת קווי ייצור חכמים הממיינים מוצרים תקולים במהירות רבה, ללא צורך במשמרות ותחלופה, ללא שחיקה, באופן אחיד ומדויק, ללא צורך בהכשרה, ללא בעיות אמינות, ללא תלונות וללא שביתות.

 

האפשרויות הרבות והמרגשות יוצרות דילמה גדולה. עידן ה־AI מביא עמו, לצד מהפכה מרגשת שתשפיע ככל הנראה על כל תחום בחיינו, גם חשש מהשלכותיה של אותה מהפכה. מחד, אוטומציה קוגניטיבית יכולה להגדיל את כוח העבודה ולייצר יתרון תחרותי עצום. מאידך, הרצון לתת מענה אנושי ולהימנע ערכית מדיגיטציה מלאה מחייבת גם היא. ישנם חסרונות לא מעטים, ובמיוחד שני נושאים שיש לדון בהם בכובד ראש: אמינות ונכונות המידע ופרטיות המידע.

 

בינה מלאכותית היא עניין של אמון. אינך יכול לקבל החלטות עסקיות טובות אם אינך נותן אמון בנתונים ובניתוחם. אבל רק בשליש מכל הארגונים יש רמה גבוהה של אמון בדאטה, בתובנות המופקות, או בתוצאות הניתוח המתקבל על הפעילות העסקית. לראייתי, השינוי שאנחנו עומדים בפתחו יהיה חיובי. העולם ייעשה חכם יותר, בטוח ובריא יותר, והצמיחה המערכתית היא חלק חשוב מעיצוב "האבולוציה המקבילה" שככל הנראה תשתלב בכל תחומי החיים בעשור הקרוב.

 

מורן בן גיגי, שותף, ראש תחום Data & Analytics ב־KPMG סומך חייקין

בטל שלח
    לכל התגובות
    x