ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
ועידת המובייל הדיגיטל גג עמוד

בכירה באינטל מציגה: במה תשקיע החברה בשנים הבאות?

קרין אייבשיץ-סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של ענקית השבבים בישראל, סקרה את התחומים המרכזיים עבור החברה. בין היתר, מתוכננת פעילות מואצת בתחומי התקשורת החכמה שתייעל את העברת הדאטה וחומרה ייעודית לבינה מלאכותית

ענת דניאלי 12:2530.10.17

"אנו מסתכלים על עתיד שיש בו אלפי עננים, מיליוני שירותים ומיליארדי מכשירים שמדברים אחד עם השני כל הזמן״, אמרה קרין אייבשיץ-סגל, סמנכ”לית באינטל העולמית ומנכ”לית מרכזי הפיתוח של אינטל בישראל, במסגרת ועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" בשיתוף בנק הפועלים ומכון היצוא.

 

 

לדברי אייבשיץ-סגל, ״העתיד הזה ממש פה מעבר לפינה. בזמן שאנו צובעים עתיד בצבעי חדשנות אני גאה שבזמן זה יש לנו אלפי עובדים ב-4 מרכזי הפיתוח בישראל שעובדים על הדור הבא של המעבדים, טכנולוגיות 5G, צ׳יפ לצורכי אימון לבינה מלאכותית וכלי רכב אוטונומיים״.

 

קרין אייבשיץ-סגל קרין אייבשיץ-סגל צילום: עמית שעל

 

 

לדבריה, ההשקעות וההימורים העתידים שאינטל מתמקדת בהם נוגעים במספר תחומים. ״נתחיל בנושא נהיגה אוטונומית – הרכישה של מובילאיי, אשר מראה כיצד אינטל משקיעה מקצה לקצה בתחום רכבים אוטונומיים מהטכנולוגיה עצמה ועד הענן. במצב של מזג האוויר קשה, תנועת הרכבים מסביב ובשילוב המפות הרכב האוטונומי ׳יקח׳ החלטה בזמן אמת מה לעשות. אנו גם פועלים בנושא האינטרנט במהירות של 5 גיגה-בייט שהיא הטכנולוגיה הבאה שתאפשר העברת נתונים מהירה הרבה יותר ובכמויות גדולות כשאני היום משתמשים ב-4G".

 

״עד 2020 משתמש יגיע לממוצע של 1.5 גיגה-בייט נתונים ליום. הרכב האוטונומי יגיע ל-4 טרה-בייט ביום אחד – זאת בדומה למטוס. כל מפעל חכם יגיע למיליון גיגה נתונים ביום. גם ספקי הווידאו שכולם משתמשים בהם יגיעו לכדי 750 מיליון גיגה-בייט נתונים ביום. רק לצורך המחשה סרט אחד שסבתא רואה בבית מגיע לכדי 1.5 גיגה-בייט. בתחום החישה אנו רואים יותר ויותר התפתחות בתחום האודיו. כך למשל אני מקליטה יותר בטלפון הודעות מאשר לכתוב. וככה ישנם יותר ויותר מנגנוני חישה שנכנסים לתחומי הטכנולוגיה. ככל שיש יותר דאטה וכמויות מידע יש צורך ביכולות חישוב רבות יותר ושצורכות פחות אנרגיה״.

 

"הגענו למצב בו מיליארדים של מחשבים מחוברים לאלפי עננים, ולצורך כך צריך חיבור טוב יותר. אבל איך נחבר ונעביר כאלה כמויות של נתונים בקצב מהיר? ואיך נחקה את המוח האנושי? וכיצד מחשב יכול לקחת כמויות נתונים אדירות ולעבדם בזמן אמת ועם הזמן אף להחליף את הקוגניציה? אינטל עוסקת בכל אחד מהתחומים הללו ואנו שחקנים מרכזים במגרש הזה״.

 

לצורך ההמחשה של התקדמות הטכנולוגיה והצורך להתמודד עם כמויות הדאטה סיפרה אייבשיץ-סגל ״בדרך לכאן (ת״א - ע"ד) מחיפה הבוקר חשבתי לעצמי איך אמחיש את היקף וגודל מהפכת הדאטה שמדובר עליה ודובר עליה עוד לפני. ביום שבת קפצתי עם בעלי והילדים לבקר את סבתא של בעלי והיא בת 96. כמו שאתם מדמיינים לעצמכם ביתה עוצב לפני 60 שנה עם ספות עתיקות ישנות ושידות עץ שהביאה מרומניה שעלתה לארץ. בעת שביקרנו אצלה הבנו שהבית שלה מלא באביזרים חכמים".

 

 

 

"על השידה החומה מותקנות מצלמות לוודא שהכל בסדר במהלך היום. על הספה מהקטיפה המיושנת יש טאבלט ויש כמובן וויפיי נגיש שהיא תוכל לגלוש בבית. יש גם כפתור מצוקה למוקד רפואי למקרה שיקרה משהו. למטפלת שרוצה לשמור על הקשר עם המשפחה יש סמארטפון בו היא משתמשת כל היום. בעת שהיינו שם הילדים שלי צחקו שלסבתא רבא יש ׳יותר מוצרים חדשניים׳ מאשר לנו בבית. ניתן לראות איך אנחנו מגיעים ליותר ויותר מכשירים טכנולוגיים בבתים. תוך שהממוצע במדינות המפותחות עומד על 20 מכשירים מחוברים בכל בית״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x