ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת לונדון

ריחות של לונדון: התרומה החיובית של הברקזיט

ועידת כלכליסט בלונדון: שאיפת המשקיעים הבריטים לפיזור סיכונים מעלה את אטרקטיביות הסטארט-אפים הישראליים

עומר כביר 07:3017.09.17

הקומה ה־33 של מגדל השארד (The Shard), הבניין הגבוה ביותר בבריטניה, מציעה נוף פנורמי מרהיב של לונדון. באי מסיבת הקוקטייל של ועידת "כלכליסט" בלונדון רואים מצד אחד את הלונדון איי וקתדרלת סנט פול, ומצד שני את גשר מצודת לונדון. נהר התמזה מספק תמונת מראה מהפנטת של אורות העיר בשעת הלילה. אך הנוף המיוחד הוא רק תפאורת רקע להתרחשות האמיתית בין הנוכחים באירוע.

 

 

 

הוועידות הבינלאומיות של "כלכליסט" מציעות לקהילת ההייטק הישראלית מיקומים אטרקטיביים וכנסים מעשירים, ובעיקר נטוורקינג בין יזמים ואנשי הון סיכון מישראל לבין עמיתיהם בעיר המארחת. חלק מהחיבור הזה נערך באירועי הפיצ'ינג, שמפגישים סטארטאפיסטים עם משקיעים ושותפים, אך חלק מהותי נוסף מתרחש במסלול המקביל והפחות פורמלי, באווירת המינגלינג שמלווה את הוועידה ואירועיה, מקצועיים וחברתיים כאחד.

 

המיקומים הנחשקים, המוזיקה, האוכל והמשקאות מספקים למשתתפים הזדמנות לחיבור בלתי אמצעי עם שותפי דרך פוטנציאליים. על חלק מהשידוכים האלה אנחנו שומעים ממקור ראשון, חלק מגיעים לאוזנינו אחר זמן מה ממקור שני ושלישי, ולפעמים אנחנו מגלים בדיעבד ששיתוף פעולה מסוים הוא תוצאה של היכרות שנוצרה בוועידה. אין זה מקרה שרבים ממשתתפי הוועידות שבים אליהן שוב ושוב בעקביות. הם לא עושים את זה בשביל הקוקטיילים והנוף, אלא בשביל ההזדמנויות העסקיות שנרקמות בו.

 

להשקיע מחוץ לבריטניה

 

ועידת לונדון הראשונה שנערכה לפני מעט פחות משנה התקיימה חודשים ספורים לאחר שהציבור הבריטי הכריע במשאל עם על היפרדות מהאיחוד האירופי במסגרת הברקזיט. אז לא היה ברור איך הברקזיט ייצא לפועל והנציגים המקומיים עסקו בשידור אווירת עסקים כרגיל. אך בינתיים הברקזיט הפך לעובדה מוגמרת שמוצמד אליה שעון מתקתק ושרבע מהזמן הקצוב בו כבר חלף.

 

 

ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי צילום: רויטרס

 

 

בפועל נראה שהברקזיט לא השפיע במיוחד על המשקיעים. הם מחפשים סטארט־אפים להשקיע בהם, ובפרט סטארט־אפים ישראליים. לא כי הם חוששים מהברקזיט אלא כי בנקודת הזמן הנוכחית יש להם עודפי כספים להשקעה ומחסור בסטארט־אפים איכותיים להשקיע בהם. נראה שההשפעה העיקרית של הברקזיט היא על רצון המשקיעים לגוון את תמהיל ההשקעות ולהתפשט מחוץ לבריטניה והאיחוד האירופי. אך באותה מידה ייתכן שרצון זה הוא תולדה של הפיכת הסטארט־אפים לבררניים בבחירת המשקיעים שלהם, שמחייבת את המשקיעים להרחיב את מעגל החיפושים שלהם.

 

היזמים מחפשים אתרי ייצור חדשים

 

הברקזיט מורגש יותר בצד היזמים, כמו במקרה של סנדרה סאסו מסאות'המפטון, מייסדת ומנכ"לית SEaB Energey, העוסקת בייצור ומכירת מתקנים הממירים פסולת מזון אורגנית לאנרגיה ומיועדים להתקנה בבניינים בתפוסה גבוהה. סאסו הגיעה למפגש בין סטארטאפיסטים למשקיעים במסגרת הוועידה היישר משדה התעופה, עם המזוודות, אחרי שחזרה מנסיעת עסקים לארה"ב לקידום לקדם הקמת אתר ייצור חדש, הרביעי של החברה והשלישי מחוץ לבריטניה. "הברקזיט חיזק את הייצור כי הליש"ט נחלשה", הסבירה, "אך בטווח הארוך אנחנו צריכים לבסס ייצור מחוץ לבריטניה, כי צריך לדעת מה יהיו הסכמי הסחר. זה משהו שצריך לדעת עכשיו ולא בעוד שנה וחצי. לכן אנחנו מקדמים ייצור בארה"ב ובאירופה, בעוד המפעל הבריטי יתמקד בייצרו מקומי".

 

הברקזיט, אם כך, משפיע בשלב זה רק על שולי העולם הטכנולוגי. המשקיעים בבריטניה מחפשים מקומות טובים לשים בהם את כספם, ובאופן טבעי הסטארט־אפים הישראליים הם המועמדים העדיפים עליהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x