ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
באנר ועידת ניו יורק דף כתבה

ועידת ניו יורק

"בארה"ב מבינים שלמשקיע ישראלי יש ערך מוסף"

נציגי 50 חברות ויזמים קיבלו הזדמנות נדירה להרשים משקיעים מישראל וארה"ב בניסיון לגייס הון ולהפוך לדבר הגדול הבא. מנכ"לית לאומיטק יפעת אורון סיפרה שפגשה משקיעים אמריקאים שאין להם קשר לישראל שבאו לחפש חברות להשקעה, ורבים מהמשקיעים דיווחו שהם מתכננים להמשיך עם החברות שפגשו

מאיר אורבך 09:0221.05.17

כ־50 חברות ויזמים התכנסו בשמונה בבוקר לאירוע Meet & Pitch של "כלכליסט" שהתקיים במטה SOSA בניו יורק. השעה המוקדמת לא הרתיעה את המשקיעים והיזמים מלפתוח בשורת מפגשים בני 11 דקות כל אחד, שבמסגרתם ניסו היזמים לשכנע משקיעים שהם הדבר הגדול הבא.

באחד השולחנות בלטה משלחת בכירים מטעמו של טדי שגיא, אשר נפגשה עם מספר רב של חברות ולפי הערכות אף עומדת להשקיע בחלק מהן בקרוב. בשישה שולחנות נוספים ישבו יחד משקיעים אמריקאיים ומשקיעים ישראלים אשר הגיעו במיוחד לניו יורק כדי לראות את היזמים והחברות.

 

"ראיתי כאן משקיעים אמריקאים שאין להם כל קשר לישראל ובאו לחפש כאן השקעה", אמרה מנכ"לית לאומיטק זרוע ההשקעות של בנק לאומי יפעת אורון. "אני חשה שיש כיום חברות אמריקאיות שמבינות את הערך המוסף של המשקיעים הישראלים, ומחפשות דרכם השקעות. אני מכבדת ומעריכה גם יזמים שהגיעו אלינו רק עם מצגת ורעיון ולא רק יזמים שהגיעו עם מוצר גמור. הכל תלוי ברעיון וביזם שפונה אלינו", הוסיפה אורן.

 

לצידה של אורון בשולחן ישבו בין היתר פנחס בוכריס, לשעבר מפקד 8200, וכיום בין השותפים בקרן סטייט אוף מיינד ונצ'רס. בוכריס סיפר כי "ראיתי כאן מספר חברות שמעניינות אותנו מאוד כקרן, ואני מתכוון להמשיך את הקשר איתם".

 

בשולחן הסמוך בו ישב יוסי מולדבסקי, מייסד קרן ההשקעות פלאס ונצ'רס שמתמחה בהשקעות בחברות סיד, התרכזו חברות שנמצאות בשלב הפיתוח הראשוני. "פגשנו כאן יזמים שמחפשים השקעה של 100 עד 200 אלף דולר. אנשים שהם בתחילת הדרך, חלקם אפילו עדיין ברמה של רעיון עם מצגת", סיפר מולדבסקי. "ראינו שמונה חברות שצריכות כסף ראשוני להתחיל את הדרך כאן בארה"ב. אני מעריך שעם חלק מהחברות נמשיך את הדו שיח שהתחלנו כאן".

 

נתנאל ברוקהיין, מנהל קרן ההשקעות האמריקאית Techu סיפר כי הקרן משקיעיה בעיקר בחברות בשלבים הראשונים. "אנחנו משקיעים בחברות בעלות טכנולוגיה מאוד כבדה ועד כה לא ראיתי רבות כאלה כאן. אבל אנחנו מתכוונים לראות חברות נוספות ורוצים להשקיע בחברות ישראליות. אנחנו משקיעים השקעות סיד של כ־100 עד 200 אלף דולר ועד כה השקענו בשבע חברות סכום של כ־1.2 מיליון דולר".

 

מימין: טל שטיינמן (מיקרוסופט), שלי לנצמן (מיקרוסופט), אריק קליינשטיין (גלילות קפיטל), עמרי בן דוד (קרן כרמל) וגיא הורוביץ (דויטשה טלקום) מימין: טל שטיינמן (מיקרוסופט), שלי לנצמן (מיקרוסופט), אריק קליינשטיין (גלילות קפיטל), עמרי בן דוד (קרן כרמל) וגיא הורוביץ (דויטשה טלקום) צילום: אוראל כהן

 

הוא הוסיף ואמר כי "עד עכשיו ראינו שמונה חברות בשלבים מוקדמים והיו כמה מעניינות יותר מאחרות. יש כמה חברות שארצה להמישך לשוחח איתן. עד היום לא השקענו בחברות ישראליות אבל אנחנו מאוד מעוניינים ולכן סדרת הפגישות שקיימנו כאן הן התחלה טובה עבורנו להכרות עם הטכנולוגיה בישראל".

 

ריק סקנלון, שותף בקרן ההשקעות Marker המשקיעה לרוב בחברות בשלבים מתקדמים, סיפר שמצא מספר חברות מעניינות באירוע, שאיתם הוא רוצה להתקדם הלאה. שותפיו בקרן הם יובל שחר ואוהד זילברשטיין. לדברי סקנלון, הקרן עובדת בשיתוף פעולה עם אינוביישן אנדברס שנציגיה היו אף הם באירוע במטרה לאתר חברות להשקעה בשלבים ראשונים.

 

מימין: אפי אפשטיין (סאונד ונצ'רס), יפעת אורון (לאומיטק), פנחס בוכריס (סטייט אוף מיינד ונצ'רס) מיכל הרצוג־קיסוס (בנק לאומי) מימין: אפי אפשטיין (סאונד ונצ'רס), יפעת אורון (לאומיטק), פנחס בוכריס (סטייט אוף מיינד ונצ'רס) מיכל הרצוג־קיסוס (בנק לאומי) צילום: אוראל כהן

גיא הורוביץ מקרן ההשקעות של ענקית התקשורת הגרמנית דויטשה טלקום סיפר שהוא ראה במהלך האירוע למעלה מ־10 חברות, שאחרי חלק מהן הוא עוקב מזה זמן מה. "המפגש כאן הוכיח לי שהיזמים הישראלים כיום יותר בשלים מבעבר. הם באים יותר מוכנים למפגשים עם משקיעים ויודעים איך לעשות פיץ' שיגרום למשקיעים להתעניין. איכות החברות עולה משנה לשנה במפגשים האלה. גם החיבור בין המשקיעים השונים נותן לנו הזדמנות ללמוד אחד מהשני", אמר הורוביץ. קרן ההשקעות של דויטשה טלקום נוהגת להשקיע בחברות בשלבים מתקדמים.

 

שלי לנצמן מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, טענה כי היא כמעט היחידה שמסוגלת לתת לחברות ערך מוסף ייחודי. "לצד מספר חברות שאני הולכת להפנות למוני חסיד, המנהל את פעילות מיקרוסופט ונצ'רס בישראל, הצעתי למספר חברות כאן לשתף איתנו פעולה ולאפשר לנו להיות הבטא הראשונה והפיילוט שלהן בנסיונות ההטמעה של המערכות. אני מתכוונת לחבר לפחות שתי חברות אלינו לשיתוף פעולה ועוד אחת לחברה העולמית", אמרה שלי. לחברות רבות ההצעה של מיקרוסופט להיות הממליצה והחברה הראשונה שבה יפעלו יכולה להיות שווה יותר מהשקעה פיננסית.

אריק קליינשטיין, מייסד שותף בקרן הון הסיכון הישראלית גלילות קפיטל, סיפר שהוא ראה מספר חברות שעשויות לעניין אותו בעתיד כאשר לרוב, בכל מפגש כזה הציפייה שתהיה לפחות חברה אחת שמעניינת את המשקיע וכך אכן היה מבחינתו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x