ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

"התחרות של הגופים הפיננסיים היא היום מול חברות מבוססות שירותי טכנולוגיה"

כך סבורה אלית אלקון, ממשרד עו"ד גורניצקי ושות' כנס הפינטק השנתי של KPMG. אלכס בלטוש מחברת כאל: "חשוב לעשות סדר בשוק ואנו רואים בפיקוח ובהסדרה צעד מאוד חשוב"

רעות שפיגלמן 17:0610.05.17

בפאנל שעסק ברגולציה ובחברות מתחום ה-RegTech (חברות המציעות פתרונות העומדים בדרישות רגולטוריים), במסגרת כנס הפינטק השנתי של KPMG, הושם דגש על הצורך הגובר בפתרונות אבטח מידע וסייבר בעולם הבנקאות שבו הסיכון לסיכונים אלו רק הולך וגובר. את פאנל הנחתה יבגניה קרמר, שותפה, מנהלת מחלקת רגולציה, KPMG, סומך חייקין.

 

דודי בבלי, ראש האגף לטכנולוגיה וחדשנות בבנק ישראל, אמר כי נקודת המפגש בין חווית המשתמש לסיכונים ואבטחה היא קריטית ויש לאזן ביניהם. "אנו פועלים רבות בתחום הבנקאות הדיגיטלית להרחיב את מגוון הפעילויות שניתן לבצע באינטראקציה בין הבנקים לבין הלקוחות, בדגש על חווית משתמש, אך יש כל הזמן לשמור על האיזון הראוי. עיסוק עיקרי הוא בנושאים של עולם התשלומים ורישוי ופיקוח על שחקני סליקה חדשים", אמר בבלי.  

 מימין: אלכס בלטוש, אלית אלקון, דודי בבלי ורון טייכר ירון חזן מימין: אלכס בלטוש, אלית אלקון, דודי בבלי ורון טייכר ירון חזן צילום: אוראל כהן

 

אלית אלקון, שותפה, רגולציה ובנקרים, משרד עו"ד גורניצקי ושות' סיפקה את נקודת המבט של המציאות עימה מתמודדים גופים פיננסיים בכדי לעמוד בדרישות רוגלטוריות. "אם עד היום התחרות של הגופים הפיננסיים היתה אל מול גופים פיננסיים מסורתיים, אזי היום יש תחרות מול חברות מבוססות שירותי טכנולוגיה. מבחינה רגולטורית לדעתי על הרגולטורים הישראליים להעמיק את שיתוף הפעולה עם רגולטורים זרים בדגש על בריטניה וארה"ב על מנת שסטארט-אפים ישראליים שנושאים פניהם אל שווקי חו"ל יוכלו כבר להגיע לשווקים זרים ערוכים מבחינה רגולטורית". אלקון ציינה את הצורך בעמידה ברגולציה גם מצד בעל השליטה של אותה חברת פינטק וגם בהיבט של בחינת הסביבה בה נמכרים המוצרים והשירותים של החברה.

 

אלכס בלטוש, סמנכ"ל, מנהל סיכונים ראשי בחברת כאל, התייחס בין היתר לפיקוח הרגולטורי על גופים פיננסיים שעד היום לא היו מפוקחים (חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים מוסדרים שיפקח לראשונה על גופים חוץ בנקאיים שלא היו מפוקחים עד היום. הפיקוח יחל מחודש הבא בהדרגה - ר"ש) ואמר כי "מאוד חשוב לעשות סדר בשוק ואנו רואים בפיקוח ובהסדרה צעד מאוד חשוב". כך למשל חברות נכיון צ'קים, חברות הנותנות מימון חוץ בנקאי ועוד יהיו תחת פיקוח.

 

בהמשך דבריו התייחס בלטוש לשינוי במבנה השוק ולהיערכות של כאל עקב כך: "מבנה השוק השתנה והיום חברות כמו סמסונג פיי ושחקנים זרים נוספים חדרו לשוק. זה מציב לא מעט אתגרים לעולם ניהול הסיכונים ורואים עלייה בהונאות בעיקר באון ליין, וזה דורש מערכות חכמות וטכניקות של ניהול סיכונים מתקדמות. מכשירי הסלולר מעריכים שהם מונעים הונאות מכיוון שזה מכשיר אישי ורמת האבטחה עליו גבוהה יחסית, ולכן זו הסיבה שאחת הפלטפורמות העיקריות של חברות פינטק זו זו. בד בבד חשוב מאוד שהרגולאטור ייבצע יישור קו ויספק פתרונות והתייחסויות לשינויים ולסיכונים".

 

קרמר הפנתה לחברי הפאנל שאלה לגבי אפשרויות הלבנת ההון בעולם הדיגיטלי. אם בעבר נפוצה יותר הלבנת הון דרך פתיחת עסקים פיזיים וניהולם כמו מסעדות הרי שהיום ניתן ועושים את זה – לפתוח חנויות אינטרנטיות ומאוד קשה לעקוב אחרי מהלכי הלבנת ההון ולהתחכות אחרי נקודת ההתחלה ונקודת הסיום של כל טרנסאקציה.

 

רון טייכר, מייסד שותף ומנכ"ל EverCompliant, אמר כי " ישנם היקפים אדירים של הלבנת הון כיום שאף אחד לא מסוגל לאתר ולתפוס כאשר חשוב ששני מהלכים יקרו כדי להילחם בזה. הראשון הוא החלה של בקרות שונות על ידי רגולטורים בכל העולם על שחקנים שונים, מדובר על בקרות שמוחלות היום בתחומים אחרים ויש להחיל אות גם על שחקנים טכנלוגיים שונים. שנית, יש להתחיל יישם טכנלוגיות חדשניות כדי להתמודד עם אתגרים של זיהוי הלבנת הון. טכנלוגיות ישנות לא מתאימות".

 

ירון חזן, Blackswan Trchnologies, Head of Compliance ציין כי "מה שהכי חסר היום בעולם ניהול הסיכונים זה מערכות שיאפשרו לבצע אוטומציה וזיהוי של 'הברבורים השחורים' במערכות של ארגון, בכלל המערכות. המערכות שלנו מאפשרות לאסוף, לנתח ולעבד מידע וגם לספק תחזית עד כמה מה שמציג הניתוח יכול לחזות סיכונים שונים בעתיד. למשל אחרי ניתוח מסויים אני יכול לספק לעסק מסויים מידע לגבי סיכון שקיים בעסק בסוג מסוים של עסקאות או בסוג מסויים של לקוחות או אצל לקוח ספציפי". הוא סיכם ואמר שהאיום זה "הפוסט-נגטיב" - מה שלא זיהיתי והייתי כן צריך לזהות , מה שמצריך איסוף מודיעין מאוד מתוחכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x