ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

חיסון חברתי

ח"כ תמר זנדברג: "המשפחה היא לא מעל הכול"

זנדברג בכנס "חיסון חברתי" של כלכליסט, "אם המשפחה מזיקה ואלימה אז צריך לחלץ את האישה ממנה". עו"ד נח קורמן, מייסד עמותת "בת המלך" שמסייעת לנשים דתיות וחרדיות שסובלות מהתעללות, "ממוצע הדיווחים החודשיים בתחום האלימות במשפחה בשנת 2020 עלה ב-220%"

דורון ברויטמן 15:5016.03.21

 

 

"אחד הקורבנות העיקריים של משבר הקורונה זה הנשים וספציפית בתחום האלימות במשפחה. ממוצע הדיווחים החודשיים בתחום האלימות במשפחה בשנת 2020 עלה ב-220%. אם לפני הקורונה היו לנו דיווחים של כ-270 מקרים בחודש, במהלך הקורונה הם עומדים על 609 מקרים בחודש בממוצע", כך לדברי עו"ד נח קורמן המנכ"ל והמייסד של עמתות "בת המלך" שמסייעת לנשים דתיות וחרדיות שסובלות מהתעללות על ידי בני זוגן במסגרת כנס חיסון חברתי של כלכליסט.

 

"מאות אלפי משפחות שנפגעות מאלימות במשפחה פשוט מתפרקות. עוד 21 נשים נרצחו ב-2020. מה עושים בתחום הזה? מקימים ועדות. תקציבים זה דבר נפלא אבל אין יד מכוונת שתתעל ותתכלל את התקציבים האלה לפעולה".

 

לטענת חברת הכנסת תמר זנדברג ממרצ, התוכניות כבר קיימות וגם ידוע מי הגורמים המקצועיים שיטפלו בנושא הזה. הבעיה לטענתה היא שהן אינן מתוקצבות. בהתייחס לדבריו של קורמן אמרה זנדברג כי "משפחות שיש בהן אלימות ומשפחות שנשים חס וחלילה נרצחות או בסכנה והילדים בסכנה, הן משפחות שלא צריכות להמשיך לתפקד במובן הזה. המשפחה היא לא מעל הכול. אם המשפחה מזיקה ואלימה אז צריך לחלץ את האישה ממנה".

 

מימין מיכאל מלכיאלי, קרן ברק, תמר זנדברג ונח קולמן מימין מיכאל מלכיאלי, קרן ברק, תמר זנדברג ונח קולמן

 

"אנחנו נמצאים במקום שבו אנחנו כולאים אנשים בתוך הבתים במקומות שמתרחשים בהם זוועות ומתרחשת אלימות יומיומית כלפי האישה או הילדים", אמרה ח"כ קרן ברק מהליכוד "אנחנו מכניסים אותם לתוך השבי הזה ואין להם דרך למלט את עצמם כי הם בסגר". אם לא די בכך, טוענת ברק," רבים מהעובדים הסוציאליים היו בחל"ת". היו לנו ויכוחים עם משרד הבריאות בתוך הועדות בכנסת שיתייחסו לעובדים סוציאליים כמו לרופאים ולאחיות וממש נלחמנו על זה ופה היו הנחיות קשות של משרד הבריאות שלצערי הרב לא הצלחנו".

 

על פי ח"כ מיכאל מלכיאלי מש"ס, הבעיה לא התחילה רק בתקופת הקורונה. אומנם במהלך השנים האחרונות פעלה הקואליציה בנושא אולם מלכיאלי מפנה אצבע מאשימה לעבר משרד הרווחה: "ב-2019 משרד הרווחה הודיע למשרד האוצר שהוא מחזיר 100 מיליון שקל לקופת המדינה מכסף שלא השתמשו בו. כשמשרד הרווחה מחזיר כזו כמות של כסף לקופת המדינה הוא לא מכבד את המשרד. באותו שבוע הייתה נערה חרדית בירושלים שנרצחה היא חיכתה מספר חודשים להיקלט למקלט לנשים ולא היה להם מקום".

 

"חייבת להיות אחריות גם לנו כחברה על מה שקורה בבית השכן”, אמר קורמן, "לא יכול להיות שאנשים יידעו על אלימות במשפחה שנמצאת אצל השכנים ולא ידווחו עליה ולא יעשו איתה שום דבר. על פי קורמן, "יותר נשים סובלות מאלימות ולא פונות לאף אחד ולא מתלוננות כי הן לא מאמינות במערכת. הן לא מאמינות גם בשירותים הנפלאים שיש לעמותות. כי הן לא מאמינות שהמערכת יכולה להגן עליהן ולתת להן את הסיוע. וכאן יש לנו יעד מאוד מאוד ברור. כל אישה שסובלת מאלימות תדע שיש לה למי לפנות ואנחנו נדע שאנחנו עשינו את הכל בצורה הכי מיטבית כדי לתת מענה לצורך ולבעיה שלה".

 

כנס החיסון החברתי של כלכליסט מתקיים השנה ביום העובדים הסוציאליים הבינלאומי. נכון להיום בישראל ישנם כ-21 אלף עובדים סוציאליים שעובדים במגוון מוסדות של המדינה, החל מהמוסד לביטוח לאומי, דרך הרשויות המקומיות ועד תאגידי הבריאות. דו"ח של הממונה על השכר שהתפרסם בשנת 2019 חשף כי 67% מהעובדים הסוציאליים מועסקים ברשויות המקומיות, שם השכר הממוצע עומד על 9.5 אלף שקל. 17% מהעובדים הסוציאליים מועסקים בשירות המדינה, שם שכרם עומד על 12.2 אלף שקל.

 

עובדים סוציאליים מועסקים במקרים רבים במשרה חלקית, לכן השכר הרלבנטי הוא השכר בפועל ולא השכר למשרה מלאה, בשונה ממרבית העובדים במגזר הציבורי. לעתים מועסקים עובדים סוציאליים במספר חלקי משרות במקומות שונים, ולא בהכרח מבחירה. כך למשל אחוז המשרה הממוצע של המועסקים בחלקיות משרה ב־172 רשויות מקומיות שנדגמו עמד על 68%.

x