ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

כנס שוק ההון

"80% מהמדינות נמצאות באופק יציב, ולכן אנחנו לא צופים שינויים קיצוניים בדירוגים"

כך אמרה רונית הראל בן זאב, מנכ״לית אס.איי.פי מעלות, בפאנל בכנס שוק ההון 2021 של כלכליסט. בפאנל השתתפו רמי דרור, מנכ"ל הלמן-אלדובי, ירון ויצנבליט, ראש אשכול ההיי טק ב-PwC Israel, וניל קורני, מנכ"ל סיטי בנק ישראל. לדבריה: "בישראל, רוב החברות הגיעו למשבר אחרי עשור של שוק הון יציב והן יכולות להתקיים גם במצב של אי ודאות"

אביאור אבו 13:0027.01.21
"80% מהמדינות שאנחנו מדרגים נמצאות באופק יציב ולכן אנחנו לא צופים שינויים קיצוניים בדירוגים" - כך אמרה היום (ד') רונית הראל בן זאב, מנכ״לית s&p מעלות, בפאנל עם כתב כלכליסט חזי שטרנליכט, במסגרת כנס שוק ההון בשיתוף עם פרל כהן.

 

 

 

"אם מסתכלים על דירוגי מדינות ב-2020, רק במקסיקו ראינו הורדה וב-11 במדינות ראינו שינוי של אופק לכיוון שלילי, רובן מדינות הקשורות לתחום הסחורות כמו נפט", הוסיפה רונית. "בישראל, מעל 80% מהחברות נמצאות באופק יציב ולא צפויות תנודות קיצוניות. 18% עם אופק שלילי. רובן הגיעו למשבר אחרי עשור של שוק הון יציב והן יכולות להתקיים גם במצב של אי ודאות". 

 

"ההנחה שהגמל מושקע באפיקים סולידיים לא לגמרי נכונה", אמר רמי דרור, מנכ"ל הלמן-אלדובי, בהתייחסו לתשואה החיובית של הגמל בסיכום השנה. "בשוק הגמל יש הרכב של כ-40% מניות. כ-60-70% מהמרכיב המנייתי נמצא בארה"ב. התאוששות ה-S&P500 דחף לתשואות גבוהות. במפולות הטעות הכי גדולה זה לברוח, כי ההתאוששות הרבה יותר מהירה. מי שחוסך לפנסיה מומלץ שיהיה בחשיפה גבוהה לאפיקים מניתיים. דווקא ב-2020 נפתחו תכניות פנסיה שנצמדות למדד הזה, וזו החלופה הטובה ביותר".  

מימין ניל קורני, רונית הראל בן זאב, רמי דרור וירון ויצנבליט מימין ניל קורני, רונית הראל בן זאב, רמי דרור וירון ויצנבליט

 

"אם חוזרים לתחילת המגפה בחודש מרץ השמים היו נראים קודרים", התייחס ירון ויצנבליט, ראש אשכול ההיי טק ב-PwC Israel. "גם בהייטק הייתה מחשבה שהשקעות תיעצרנה אבל הייתה תגובת הנגד של ההבנה של הצורך הטכנולוגי. ייתכן שהשוואים נמצאים בתמחור האופטימי שלהם אבל לא מדובר לטעמנו בבועה".

 

"אנחנו רואים המשך של היחלשות הדולר ל-2021 וזה גם משפיע על השקל", ציין ניל קורני, מנכ"ל סיטי בנק ישראל. "גם בנק ישראל מסתכל לא רק על הטרנד מול הדולר אלא גם מול המטבעות, מולן השקל התחזק. חלק מהסיבות זה אולי כי ישראל מובילה בחיסונים, אולי זה המשך הטכנולוגיה וההשקעות".

 

"הביטקוין הוא מטבע שהכמות שלו מוגבלת לעומת הדולר", הוסיף דרור. "כשהביקוש הוא אינסופי וההיצע מוגבל, כנראה שהמחיר יעלה. זה הופך להיות מטבע לגיטימי, מוסדיים וממשלות החלו להיכנס אליו. ה-p2p עבר את מבחן הבגרות הראשון, ובמשבר הנוכחי עם אבטלה עולה יש סכנה של הלוואות חד פעמיות. התגובה של הממשלות אפשרה לאנשים להמשיך לעמוד בתשלומים. התעשייה לא נפגעה ולכן זה לא טרנד חולף".

 

"אנו בפני משבר חברתי"

 

"אנו בפני משבר חברתי" אמר ויצנבליט ביחס לפערים בין האבטלה הגבוהה לפריחה בסקטורים שונים. "יש את כלכלת ההייטק שהיא פורחת ומעבר השני יש הכלכלה הישנה והפערים התעצמו באופן שמקשה דורית לסגור אותם. תצטרך להיות פה התערבות מדינתית".

 

בהתייחסו לטרנדים החמים ב-2021 אמר קורני: "טכנולוגיה. עולם הריטייל יואץ, מחנויות פיזיות לאונליין. טרנד מעניין זה תחום ה-esg, מיזוג בין פילנתרופיה והשקעה בכלכלה. חברות שהצליחו מבינות שכדי לראות כלכלה צומחת הן חייבות לתרום לכלכלה כולה". "סקטור הבנקאות יהיה הנהנה הראשון מהצמיחה. גם הנדל"ן. וכמובן התיירות, גז ונפט וכדומה", הוסיף דרור.

 

"רמת הנזילות של המשקיעים המוסדיים בישראל גבוהה", אמרה הראל בן זאב בהתייחסה להפחתה בגיוסי החוב בישראל. "בנק ישראל שומר על תכנית תמיכה בשוק האג"ח. הריביות נמוכות, מרווחי הסיכון נמוכים ולכן השוק ממשיך לתמוך בהנפקות חוב. שוק האקוויטי מאוד התחזק וכך ימשיך אבל שוק החוב פועל בצורה טובה".

 

"לגבי הספדת תחום הנדל"ן המניב יש להפריד", הוסיפה הראל בן זאב. "בטווח הקצר חברות שאנו מדרגים עומדות בתרחיש גם שאנו מפעילים מבחני סטרס. בטווח הבינוני ראינו יציאה של מוסדות פיננסיים מאזור המרכז, חיזוק עבודה מהבית של חברות ההייטק. בטווח הארוך קיים חשש משינוי של מבנה העבודה".

x