$
ועידות
ועידות The Hi-Tech Effect פינטק 2022 עתיד הרפואה ניו יורק 2022 ניו יורק 2025 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה מקומי.קום 2025 ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 עתיד התעשייה בישראל HealthTech משפיעות על הכלכלה דור העתיד לטכנולוגיה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי NextGen Banking שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות הכלכלית הלאומית 25 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards שבוע החוסן הלאומי המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 שוק ההון 2025 אקדמיה שעובדת כנס הצמיחה 2025 כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שבוע הסטארטאפים 2025 שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 השקעות ופיננסים 25 כלכלת הזהב כנס האנרגיה 2025 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 ועידת Tech1 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר מרכז הנדל"ן 2025 הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז טק עצמאות 2025 TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 לונדון 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"גופים פיננסיים גדולים מאמצים שיטות עבודה של חברות הייטק"

רוני מיכאל, שותפה וראש מערך הייעוץ הטכנולוגי ב-KPMG סומך חייקין, אמרה את הדברים בכנס "מחשבים ארגון מחדש" של כלכליסט בשיתוף מיקרוסופט

עומר כביר 11:57 23.12.20

 

"גופים פיננסיים גדולים בישראל ובחו"ל מאמצים שיטות עבודה של חברות טכנולוגיה, ומשנים את צורת החשיבה שלהם בהתאם", כך אמרה רוני מיכאל, שותפה וראש מערך הייעוץ הטכנולוגי ב-KPMG סומך חייקין, בכנס צמיחה דיגיטלית של כלכליסט בשיתוף מיקרוסופט. "זו מגמה שרואים אותה בצורה מאוד דומיננטית בעולם", הוסיפה מיכאל, שדיברה בפאנל בהנחיית כתבת כלכליסט, עירית אבישר. 

 

 

לדברי מיכאל, "רוב הגופים הפיננסיים מחבקים את חברות הפינטק, וסטארט-אפים בכלל, כמי שיכולים לסייע להם להאיץ את תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית. במקביל, אנחנו גם רואים את הצעדים המאוד גדולים שיש לעשות. מצד אחד, לוקחים את התשתיות הקיימת, שהיא הרבה פעמים כבדה מאוד, למול המהירות והזריזות שצריך לתת במפגש מול הלקוחות. יש מקומות מהירים יותר ופחות, ורואים את זה גם בעולם וגם בארץ". מיכאל המשיכה ואמרה  בעניין זה כי "שוק הפיננסים לא אחיד, יש שונות מאוד גדולה. רואים צעדים משמעותיים שנעשו כדי להיות כמה שיותר מהירים וגמישים ולאפשר פעילות שוטפת מהירה. גם רואים מגמה גלובלית שבה ענקיות טכנולוגיה הופכות לא רק לשותפות עסקיות של המוסדות הפיננסיים אלא גם מתחרות. יש פה, בהיבטים מסוימים, משהו נכון וטוב לעולם הפיננסי, כי הוא מאלץ מוסדות פיננסיים להתקרב לקצב הזה. זו מגמה שאנחנו רואים אותה בעולם בצורה משמעותית, וגם בארץ רואים אותה יותר ויותר"  

 

 

לא תחליף לגופים המסורתיים 

מיכאל העריכה עוד, שחברות טכנולוגיה לא יחליפו את הגופים הפיננסיים המסורתיים. "יש מקומות שבהם הן יכולות להוות חלופה, אבל זו לא תחלופה", אמרה, "בסופו של דבר, גם אם אתה רוצה חלופה לבנק או לחברת הביטוח, רוב הציבור מבין את המשמעות של הביטחון והחוסן של הארגונים הפיננסיים בארץ, והרגולטורים ששומרים על האזרח הקטן".

מימין: אתי בן זאב, תמי אוחנה קול ורוני מיכאל
מימין: אתי בן זאב, תמי אוחנה קול ורוני מיכאל

 

אתי בן זאב, משנה למנכ"ל וממונה על חטיבת טכנולוגיה ומחשוב בבנק הפועלים, העידה על תהליכי השינוי הדיגיטלי במוסד שלה: "כשאנחנו מסתכלים על גופי פינטק, אנחנו רואים בהם יותר הזדמנות מאשר תחרות. אם בעבר הבנקים היו גופים יותר שמרניים, והעדיפו לפתח הכל בעצמם, היום שם המשחק הוא שיתופי פעולה. גופי פינטק הם חדשניים, מהירים, זריזים, ובדרך כלל מתעסקים בנישה מסוימת. לכן אם אנחנו, כבנק, יודעים לשתף פעולה עם החברות האלו, אנחנו יכולים להביא מוצרים הרבה יותר חדשניים ללקוחות שלנו, ובקצב הרבה יותר מהיר. בנוסף לכל שיתופי הפעולה עם חברות הפינטק אנחנו משקיעים הרבה גם בחטיבת הטכנולוגיה של בנק הפועלים, במטרה לשפר את הקצב שבו אנחנו מביאים מוצרים טכנולוגיים ללקוחות שלנו. אנחנו עושים את זה באמצעות שינויים מאוד גדולים בתשתיות הטכנולוגיות שלנו, כולל שימוש בענן, אוטומציה בתהליכי פיתוח ומודרניזציה של מערכות ליבה".

 

תמי אוחנה קול, משנה למנכ"ל ומנהלת חטיבת הטכנולוגיות במגדל ביטוח, סיפרה איך עובדת החברה עם סטארט-אפים וחברות טכנולוגיה בתחום הביטוח, שמכונים בעגה המקצועית אינשור-טקים. "אנחנו מחבקים את האינשור-טקים אלינו", היא אמרה. "אלו סטארט-אפים שבעבור הגופים הפיננסיים הגדולים מהווים סוג של גשר לשכבות העליונות, לחיבורים למעלה. אנחנו מסתכלים על כל החברות החדשות שנפתחו, ויש כבר שתי חברות ביטוח חדשות בישראל, אבל הן לא עד הסוף דיגיטליות - לא כמו בארה"ב, שם חברות כמו למונייד או נקסט מבוססות על שיטות מכירה אחרות ושיטות חיתום אחרות, ובעיקר מבוססות דאטה.

 

 

"פה בארץ, החברות שקמו בעיקר דומות לחברות מסורתיות יותר, אבל יותר רזות ונישתיות. וגם כאן האינשור-טקים הם בעיקר לנישות מסוימות. יש כאלו שמתמחים בקשר מול סוכנים, כאלו שמתמחים בחידושים או בביטקוינים. אנחנו מאוד אוהבים להשתמש באינשור-טקים. זו מתודולוגיה שנכנסת לתוך הארגון, זה מביא לנו חדשנות, זה עוזר לארגון שלנו להיות גמיש יותר, לפתח מהר יותר, לקבל דרכים חדשות ויצירתיות ותוך כדי אנחנו חושבים על הדור הבא שלנו עצמנו ואיך הוא הולך להיראות".

x