ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

כנס פריפריה 2030

בוגי יעלון: "המדינה צריכה לקבוע כיעד לאומי את צמצום הפערים בין המרכז לפריפריה"

יו"ר מפלגת תל"ם ושר הביטחון לשעבר אמר את הדברים בכנס פריפריה 2030 של כלכליסט. יעלון: "שיוויון ההזדמנויות לצעירים זו משימה לאומית. כשהמדינה לא מסוגלת לעשות את זה - עמותות מהמגזר שלישי יכולות לטפל בבעיות יותר טוב ממנה"

שירות כלכליסט 15:4916.12.20

"המדינה צריכה לקבוע כיעד לאומי את צמצום הפערים בין המרכז לפריפריה"; כך אמר יו"ר מפלגת תל"ם ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, בשיחה עם כתב כלכליסט צבי זרחיה במסגרת כנס פריפריה 2030 של כלכליסט.  

 

 

"בישראל נוצר מצב שמי שהוריו יכולים להרשות לעצמם מקבל חינוך יותר טוב. יוצרים פה מצב של קושי להוציא אנשים משכבה סוציו-אקונומית מסויימת אל החיים עם כלים יותר טובים. לפיכך, המשימה של הממשלה ושל משרד החינוך היא לסגור את הפערים הללו", אומר יעלון. "יש אוכלוסיות שלמות שאין להן נגישות למחשב או למחשב נייד. היום בעידן הזום זה נהפך להיות בעייה של מערכת החינוך, אבל שצעיר היום לא יקבל כלים ומקצועות ליבה כמו שצריך? הגישה למחשבים היא כלי בסיסי לחיים".

 

יעלון מבהיר כי "המדינה צריכה לקחת את זה כמשימה לאומית. ביקרתי בירוחם לפני כמה שבועות, שם פגשתי משפחה שלא יכולה להרשות לעצמה מחשבים לילדים. במציאות הזו המדינה צריכה לדאוג לה. שיוויון ההזדמנויות לצעירים זו משימה לאומית. צריכה להיות החלטת ממשלה, כדי לתת שיוויון הזדמנות לכל צעיר ולא רק למי שגדל בבית שהוריו יכולים להשיג את זה. הממשלה צריכה גם להקצות כספים לכך".

 

לפי יעלון, "הצבא פעיל בהכשרת הצעירים לפני שמגיעים לשירות. אבל, הבעיה היא לא של צה"ל אלא של החברה כולה וזו משימה לאומית לא רק של הצבא והעמותות, אלא של המדינה ומשרד החינוך.

 

משה בוגי יעלון משה בוגי יעלון צילום: יוסי דוס סנטוס

 

"לצה"ל כצבא העם יש תפקיד חשוב מאוד בשילובם של צעירים מכל המגזרים והפריפריה הגיאוגרפית והסוציו-אקונומית בצבא ובחברה. הצבא מוצא את עצמו קודם כל בקידום אוכלוסיות מסוימות לסף גיוס, והוא פעיל בקרב הצעירים הללו עוד לפני השירות הצבאי, פנימיות ועוד. הרמטכ"ל שאול מופז יזם את פרוייקט עתידים שמטרתו היתה להביא צעירים מהפריפריה להזדמנות יותר שווה בהרבה מאוד תחומים. אני שילשתי את פרוייקט עתידים.

 

"אני בעד תחרות ושוק חופשי אבל אנו מדינה שקולטת עלייה. המדינה צריכה לקחת אחריות על זה. מספרים על קפטליזים, זה יופי, אבל בתחומי החינוך הבריאות, ועוד כשאין שיוויון הזדמנויות המדינה צריכה לקחת האחריות - וזה לא רק תפקידו של הצבא. הצבא לא יכול להחליף את המדינה. זו החלטה שרה"מ צריך להעביר מדיניות, ולצערי זה לא קורה".

 

"כשהמדינה לא מסוגלת לעשות את זה, אזי עמותות מהמגזר שלישי יכולות לטפל יותר טוב ממנה. המדינה צריכה לקחת אחריות על המגזר השלישי. כשיש עמותה שמטפלת בנושא המדינה צריכה להנהיג 'מצ'ינג', כלומר להקצות שקל על כל שקל שמתקבל מגופים אחרים וחברתיים. ביזור שכזה של סמכויות ופעילויות למגזר השלישי יכול להיות טוב. היום כשעמותות מושבתות בשל הקורונה אנו בבעיה קשה".

 

בתשובה לשאלות על המצב הפוליטי אמר יעלון כי "אני חרד מאוד לעתידה של המדינה ולכן הלכתי לפוליטיקה. אני לא אוהב אותה, אבל שם מתקבלות ההחלטות. ניסיתי עם חברים בכחול לבן ליצור אלטרנטיבה שלטונית, הצלחנו ליצור אלטרנטיבה שלטונית, שלצערי התפרקה. לקראת הבחירות הקרובות אעשה את כל המאמצים כדי ליצור אלטרנטיבה שלטונית כדי להחזיר את המדינה למסילה". יעלון סירב להתייחס לצירופו של גדי אייזנקוט לתל"ם ואמר כי "אני לא נכנס כרגע לשמות, אבל הוכחתי ששמתי ענייני אגו בצד".

 

אשר להקדמת הבחירות אמר כי "אני חושש מאוד שהמצב הזה יתגלגל בגלל שיקולים של מי שיחליט זה נתניהו וגנץ. אם נוח להם בלי בחירות אזי הם יגלגלו אותנו הלאה. אני לא רואה שינוי פה. אלטרנטיבה אחרת היא מערכת בחירות עם תקופה לא פשוטה. בגלל השיסוי וההסתה תהינה בחירות אלימות, והדבר המיידי הוא לאשר אי אימון קונסטרוקטיבי (ביש עתיד מציעים את יעלון כראש ממשלה לתקופה של שנה, צ.ז). זו האופציה הכי טובה בלי קשר לכך ששמי מוזכר בעניין".

x