$
ועידות
ועידות The Hi-Tech Effect פינטק 2022 עתיד הרפואה ניו יורק 2022 ניו יורק 2025 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה מקומי.קום 2025 ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 עתיד התעשייה בישראל HealthTech משפיעות על הכלכלה דור העתיד לטכנולוגיה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט מנהיגות הדור הבא פריפריה טק חדשנות באשראי NextGen Banking שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 תשתיות לאומיות הכלכלית הלאומית 25 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards שבוע החוסן הלאומי המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 שוק ההון 2025 אקדמיה שעובדת כנס הצמיחה 2025 כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שבוע הסטארטאפים 2025 שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 השקעות ופיננסים 25 כלכלת הזהב כנס האנרגיה 2025 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 ועידת Tech1 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר מרכז הנדל"ן 2025 הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז טק עצמאות 2025 TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין InvestTech 2025 לונדון 2025 ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"חברות ישראליות משנות את נוף האבטחה בארה"ב"

יואב לייטרסדורף, שותף-מנהל בקרן ההשקעות YL Ventures, הודיע במסגרת שיחה עם סמנכ"ל המוצר של קראודסטרייק, אמול קולקרני, על השקעה של 6 מיליון דולר בחברה החדשה בילד סקיוריטי

רון פרידמן 17:02 18.11.20

 

"אנחנו מתרגשים מאוד היום כאן, ב"כלכליסט", להכריז על ההשקעה האחרונה שלנו, השקעה של שישה מיליון דולר בחברה החדשה בילד סקיוריטי". כך בישר יואב לייטרסדורף, שותף-מנהל בקרן ההשקעות YL Ventures, במהלך שיחה משותפת עם אמול קולקרני, סמנכ"ל המוצר של חברת האבטחה האמריקאית Crowdstrike במסגרת כנס Mind the Tech New York 2020 של "כלכליסט".

 

"אנחנו עושים את ההשקעה הזו עם ג'ורג' קורץ, מנכ"ל קראודסטרייק, שאמול עובד איתה, ועם סדרת משקיעים מדהימים בתחום אבטחת הסייבר", הוסיף לייטרסדורף ממקום מושבו בעמק הסיליקון. "אני שמח גם להודיע שאמול הצטרף לחבר המנהלים של בילד יחד עם ההשקעה הזאת".

 

 

"כן, אני מתרגש מאוד להצטרף לחבר המנהלים של בילד סקיוריטי, אמר קולקרני, זאת חברה המתמקדת בתחום ההרשאות, ואני יכול לומר לכם רק מניסיוני האישי שהוא אתגר גדול. תחום ההרשאות, בניגוד לאימות, בעצם ממוקד הרבה יותר בבעלי היישום האינדיבידואליים ובמפתחי היישום האינדיבידואליים", הוסיף קולקרני. "היום אין סיפור טוב ועקבי מקצה לקצה שמגיע דרך ענן ופותר את הבעיה הזאת בצורה חלקה, גם למפתחים וגם למנהלי היישום, ובזה בילד מתמקדת, זאת הסיבה שאני מתרגש מאוד להצטרף להנהלה, לבנות פלטפורמה חדשה שמתמקדת בבעיית ההרשאות הזאת ופותרת אותה".

 

 

מימין: יואב לייטרסדורף ואמול קולקרני
מימין: יואב לייטרסדורף ואמול קולקרני

 

 

"אנחנו רואים בבילד חלק ממגמה רחבה יותר, שקיימת עכשיו, ולפעמים אנחנו קוראים לה שיפט-לפט (Shift-left) באבטחה", אמר לייטרסדורף. "בעצם זה עניין של הסתכלות על מפתחים במקום על פיתוח-תפעול או אפילו יותר - התמקדות מלאה בייצור בארגונים, והסתכלות בעצם על איך נעזור להם ליצור מוצר מאובטח יותר. אבטחה מתחילה בקוד, ועכשיו ברור יותר מתמיד, שכדי שחברות יהיו בטוחות יותר אנחנו לא יכולים לחכות עד שהקוד ירוץ בייצור. צריך להסתכל על הקוד בזמן הפיתוח. יש לנו כמה חברות בתחום הזה. ישנה סייקוד וגם אנסו", הוסיף לייטרסדורף. "היום הכרזנו על גיוס ה'סיד', אז החברה רק מתחילה את דרכה. אבל עם אנשים כמו אמול במועצת המנהלים, ועם הרשימה הארוכה של משקיעים שהצטרפו אלינו בסיבוב הזה, והלקוחות הראשוניים שרוצים להיעזר בבילד, אנחנו לגמרי נלהבים ונרגשים בעניין החברה הזאת".

 

כל זה לא קורה בחלל ריק. אנחנו מדברים על תקופה שבה התקפות הסייבר נעשות תכופות יותר וההגנות נעשות חיוניות יותר. אמול, כשאתה מסתכל על וקטורי התקפה חדשים, על איומי סייבר חדשים, מאין הם באים?

 

קולקרני: "למעשה, קראודסטרייק עושה הרבה עבודה בתחום המודיעין, מאתרת שחקנים, שחקני איום, ומאתרת את הטכניקות והתהליכים ששחקני האיום האלה משתמשים בהם. בדרך כלל אנחנו מקטלגים אותם לשלוש קבוצות: האחת היא שחקני מדינת לאום, שפועלים בשם מדינת לאום, ממשלה, ועוסקים בריגול פעיל, בהתקפות פעילות על ישויות מסחריות; הקבוצה השנייה היא פושעי סייבר, שמתמקדים ברווח כספי לעצמם; והקבוצה השלישית היא האקטיביסטים, שמונעים יותר מפילוסופיה, מעמדה פוליטית וכו'. אבל  בשנים האחרונות ראינו שהגבולות בין הקבוצות היטשטשו מאוד. אחרי שדלפו החוצה חלק מהכלים של הסוכנות האמריקאית לביטחון לאומי, הכלים האלה משמשים כעת את שחקני פשיעת הסייבר…. בעבר, טכניקות מסוימות אפיינו את שחקני מדינת הלאום וטכניקות של כופר את פושעי סייבר. עכשיו זה כבר לא נכון. האתגרים הולכים ונערמים, במיוחד בעולם הקורונה, שבו כולם עובדים מכל מקום. ראינו את מספר ההתקפות עולה באופן קיצוני".

 

 

שמענו מאמול על האתגרים. יואב, אולי אתה יכול להמשיך ולדבר על הפתרונות?

 

לייטרסדורף: "אנחנו משקיעים מתוך ישראל יותר מ-13 שנים, ובאבטחת סייבר כבר יותר מעשר שנים, ואני חייב לומר לך שהחדשנות שבאה מישראל ממשיכה להדהים אותי. רואים אנשים שיצאו מצה"ל, לרוב אחרי כמה שנים של עבודה בחברות גדולות אחרות, כמו מיקרוסופט, צ'ק פוינט וחברות אבטחה נוספות, ואז הם מגיעים אלינו עם פתרונות מבריקים. מה שאנחנו עושים בדרך כלל הוא לקחת אנשים כמו מקראודסטרייק, ג'ורג' ואמול, ומשלבים אותם בחברות שלנו. ולפני שאנחנו מרגישים, החברות האלה באמת משנות את נוף האבטחה בארה"ב".
x