$
ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

"סין זה השוק הכי מעניין להשקעה מלבד ארה"ב; אירופה זה לחופשה"

את הדברים אמר שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי – שוק מקומי בפיוניר ניהול הון, במהלך מיני פאנל שהתקיים במסגרת אירוע האונליין של כלכליסט "השקעות בעידן אי-ודאות". בפאנל לקח חלק גם ערן פלג, מנהל השקעות ראשי בקרן קלריטי קפיטל

מעין מנלה 15:2419.10.20

 

 

"סין זה השוק הכי מעניין היום מלבד ארה"ב; מבחינתי אירופה זה לחופשה בלבד"; כך אמר היום (ב') שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי – שוק מקומי, במהלך מיני פאנל שהתקיים במסגרת אירוע האונליין של כלכליסט "השקעות בעידן אי-ודאות", אותו הנחתה כתבת כלכליסט, נעמי צורף. בפאנל לקח חלק גם ערן פלג, מנהל השקעות ראשי בקרן קלריטי קפיטל.

 

לדברי בן אריה, בעוד שבאירופה אין כמעט חברות טכנולוגיה גדולות, בסין יש הרבה חברות המקבילות לענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות. "אחד המקומות שאני פחות אוהב להשקיע בהם לאחרונה זה אירופה. מבחינתי אירופה זה לחופשה בלבד, והסיבה היא שאין באמת, מלבד SAP, חברות טכנולוגיה גדולות ביבשת. לעומת זאת, בסין אני מוצא חברות טכנולוגיה מנצחות עם קהל די שבוי. יש שם חברות טכנולוגיה מדהימות שמקבילות לאלו האמריקאיות, כמו ביידו - המקבילה לגוגל. אחד הדברים היותר מעניינים בסין הוא שהתמחור של אותן חברות הוא הרבה יותר אטרקטיבי, ולכן סין היום ללא ספק זה השוק הכי מעניין אחרי ארה"ב", כך בן אריה.

 

מימין: שמואל בן אריה וערן פלג מימין: שמואל בן אריה וערן פלג

 

לעומת זאת, בכל הנוגע לאגרות חוב הוא חושב שהשוק המקומי עדיף כיום על השוק מעבר לים. "בשוק האג"ח האמריקאי המרווח בין אג"ח חברות לממשלתי מאוד הצטמצם. יש סוג של נתק, אני לא חושב שזה באמת מייצג את רמת הסיכון ולכן לא הייתי רץ לקנות אג"ח בארה"ב, בטח לא בדירוגים מאוד גבוהים. לעומת זאת, בישראל כשמנתחים את החברות הן מתנהלות באחריות פיננסית מאוד גבוהה, להוציא את חברות האחזקות. חברות תזרימיות, חברות הנדל"ן, יכולות לשרת את החוב גם אם נחתוך להן את שורת הרווח ב-30% למשך שנתיים - ולכן הייתי קונה אג"ח בישראל, הסיכון שהשוק מגלם הוא לדעתי הגיוני. אפשר היום לבנות תיק אג"ח בשקלים בתשואה של 3% ומעלה, שהיא תשואה לא מבוטלת כאלטרנטיבה לפיקדון בבנק", אמר.

 

ערן פלג דווקא חושב שעדיין יש הזדמנויות בשוק אגרות החוב בעולם. "זה נכון שבאג"ח ממשלתיות התשואות אפסיות ולעיתים אפילו שליליות, אבל בהחלט יש דברים יותר מעניינים, כמו למשל אג"ח בשווקים מתעוררים שנקובות בדולר אמריקאי. שם אפשר לראות תשואות של 4-5% במח"מים שהם לא יותר מדי ארוכים. הבעיה היא בעיקר באג"ח הממשלתיות", הוא אומר. "אחת ההשפעות הגדולות של המשבר היא שהריביות יישארו נמוכות לאורך זמן רב, והדבר הזה מעגן את התשואות לפידיון כלפי מטה והופך את ההשקעה באג"ח למשהו שיכול להיות בסיס משמעותי לתיק ההשקעות. בטווחים בינוניים אפשר לצפות שהריביות תישארנה ברמות האלה ואז אפשר לראות בחלק מהתיק תשואה יחסית יציבה".

 

לשאלה האם יש נתק בין הכלכלה הריאלית לבין הבורסה השיב פלג כי למדיניות המוניטרית המאוד מרחיבה של הבנקים המרכזיים, וכן למדינות הפיסקלית המרחיבה בכל המדינות, יש השפעה שדוחפת את השווקים כלפי מעלה. כמו כן, הוא צייון את העובדה שמדד ה-S&P 500 מאוד מוטה טכנולוגיה ומניות חברות הטכנולוגיה "נהנו" מהמשבר - מה שדחף את המדד מעלה.

 

בן אריה טען כי לא רק שאין ניתוק, אלא שקיים קשר ישיר - מכיוון שחברות הקשורות לעולם הוירטואלי, חברות הטכנולוגיה, עלו בצורה חדה אבל חברות כמו מייסיס או AMC - רשת קולנוע מהגדולות בארה"ב, ירדו בעשרות אחוזים. "אין נתק בין הכלכלה הריאלית לשוק ההון, וכן - כל הזרמות הכספים, כל הניסיונות להמריץ את המשק עם כספים חיצוניים לא הגיעו לשוק המניות".

x