• תפריט

הזוכים בתחרות הפודטק: מפיקת חלבון מחומוס ומפיקת חלבון מחגבים

תחרות הפודטק של "כלכליסט" הגיעה היום לשלב הגמר והוכרזו שתי חברות הסטארט-אפ הזוכות שנבחרו למהלך החדשני הבא בתעשיית המזון - החברות Innovopro ו"חרגולפודטק"

תומר הדר, נעמי צורף וענבל עומר 19:1308.08.18

בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה הגיעההיום לשלב הסופי. שתי הזוכות הגדולות בתחרות הפודטק של "כלכליסט" הן חברת Innovopro וחברת חרגול פודטק.

 

חברת הסטארט-אפ אינובו פרו פיתחה טכנולוגיה ייחודית להפקה של חלבון ועמילן מגרגיר החומוס. חברת הסטארט-אפ חרגול פודטק מתמחה בגידול חקלאי של חגבים וחרגולים לתעשיית המזון ומשתמשת בחגבים כמקור חלבון אלטרנטיבי.

 

 

חבר השופטים והזוכים. מימין: עמית קרפ, שותף בקרן בסמר; הטרנדולוגית עדי יופה; זאב פייקובסקי, המדען הראשי בתנובה; ד"ר אילן כהן, שותף בכיר בקבוצת ריינהולד כהן; מנכ"ל חרגול דרור תמיר; מנכ"ל תנובה אייל מליס; מנכ"לית Innovpro טלי נחושתן; פרופ' איילת פישמן מהטכניון; פרופ' אבי שפיגלמן, ראש המעבדה לחדשנות במזון בטכניון; מיכל דריימן, שותפה ו־CFO ב־JVP; אסתר סגל מהטכניון ומו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון חבר השופטים והזוכים. מימין: עמית קרפ, שותף בקרן בסמר; הטרנדולוגית עדי יופה; זאב פייקובסקי, המדען הראשי בתנובה; ד"ר אילן כהן, שותף בכיר בקבוצת ריינהולד כהן; מנכ"ל חרגול דרור תמיר; מנכ"ל תנובה אייל מליס; מנכ"לית Innovpro טלי נחושתן; פרופ' איילת פישמן מהטכניון; פרופ' אבי שפיגלמן, ראש המעבדה לחדשנות במזון בטכניון; מיכל דריימן, שותפה ו־CFO ב־JVP; אסתר סגל מהטכניון ומו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון צילום: אוראל כהן

 

 


 

 

10 חברות סטראט-אפ המובילות עלו לשלב הגמר והציגו את הפיתוח הטכנולוגי שלהם באירוע שהתקיים היום ומייד אחרי הצגת המיזמים בחרו השופטים את שני הפיתוחים הזוכים.

 

החברות הזוכות יזכו להטמעה מסחרית של הטכנולוגיה בקבוצת תנובה, "תנובה תכניס אותם ללאב שבונים בימים אלה, כל חברה תקבל ליווי וסיוע וניסיון להגיע לסקייל תעשייתי בהיקף של 300 אלף שקל לכל חברה", ציין מנכ"ל תנובה אייל מליס.

 

דרור תמיר: "בתוך שנתיים אנו רוצים להיות הגדולים בעולם"

 

דרור תמיר, מייסד שותף ומנכ"ל "חרגול פודטק",  אמר ל"כלכליסט" אחרי הזכיה: "הסיפור ההיסטורי של החגב מעניין, אבות אבותינו אכלו חגבים. החגב כשר ויש אמונה שהחגב הוא למעשה המן שירד על בני ישראל. גם יוחנן המטביל בברית החדשה ניזון מחגבים. החגב אינו חדש, הוא לא מוזר ולא דוחה. עדות יהודיות בתימן, מרוקו ואלג'יר אכלו ארבה. יש לנושא הרבה היסטוריה ומתכונים.

 

"העתיד שלנו מעניין - תוך שנתיים אנו רוצים להיות הגדולים בעולם לגידול חרקים לבני אדם וגם אבקות חלבון חגבים כחלופה בריאה ויעילה וגם ניכנס לתחום פיתוח מוצרי ערך נוסף, כלומר תחליפי בשר, משקאות, תחליפי חלבון, תוספי מזון שמשפרים התפתחות של עוברים ועד לתרופות וגם מזון לחיות מחמד. אי אפשא להתעלם מכך שיש רתיעה מחגבים - אך יש בקרב דור ה-Y קבלה של מזונות שהם ידידותיים לסביבה. כמובן שרוב המוצרים הם כאלה שבהם לא ממש רואים חגבים. רשת הסופרים COOP מייצרת כיום מוצרים עם חרקים".

 

"הרעיון שלנו הוא גם לסייע לאנושות, מחליפים מקורות חלבון שפוגעים בסביבה וגם יש לנו יכולת להאכיל מדינות עולם שלישי. כיום באפריקה אוספים חגבים מהטבע. ויש לנו גם מתכון יפני לחגבים - היפנים מבשלים את החגב במים 20 דקות ואז מקפיצים אותו ברוטב טריאקי. יש גם סלט גזר- מתכון ממקסיקו שבו מטגנים את החגב בשמן עמוק ומגישים על מצע גווקאמולי עם ליים וצ'ילי-המאכל נקרא צ'פולינס, שווה לנסות, אמר תמיר".

 

טלי נחושתן: "הטכנולוגיה שלנו יודעת להפריד בין החלבון לעמילין"

 

חברת Innovopro, שאותה מובילות המנכ"לית טלי נחושתן וסמנכ"לית הטכנולוגיה ניצן בן חיים, היא הראשונה בעולם למכור חלבון חומוס מרוכז. חלבון חומוס מספק שילוב ייחודי של תכונות, כמו ערך תזונתי גבוה, טעם נייטרלי ומוצר בטוח שאינו מהונדס גנטי ואינו אלרגני. המייסד הוא ד"ר אשר שמולוביץ', אשר הגה את הרעיון והטכנולוגיה.

 

"אנחנו מעבירים את גרגירי החומוס תהליך של מיצוי מיימי וייבוש, זהו תהליך טבעי שבו אין שימוש בתוסיפים תעשייתיים", הסבירה נחושתן. "הטכנולוגיה שלנו יודעת להפריד בין החלבון לבין העמילין והסוכרים ומשניהם אנו מפיקים תוצרים: העמילן טוב לכל המוצרים ללא גלוטן והחלבון לתעשיית תחליפי הבשר והחלב".

 

כיום החברה מוכרת חומרי גלם לתעשיית המזון ובמקביל היא מפתחת ליין מוצרים משלה. "המוצרים שלנו משמשים ליצור מזון בריא יותר והחלבון שלנו מחליף מייצבים תעשיתיים בחומר טבעי". בקו המוצרים המתפתח אפשר למצוא חלב, יוגורט, מיונז, חטיפים מלוחים מועשרים בחלבון וגם המבורגרים, הנמצאים בפיתוח בימים אלה.

 

נחושתן הדגישה שיתרון המשמעותי של החומוס הוא שאין לו אלרגנים כמו שיש לסויה ולחלב פרה, כך שהוא מתאים לכלל האוכלוסיה.

 

"המטרה שלנו היא לגרום לכמה שיותר אנשים לצרוך תזונה מאוזנת, מגוונת שתהפוך את בריאותם לטובה יותר. כיום בעולם המערבי צריכת הבשר והחלב מוגזמת יחסית למה שהגוף שלנו צריך, ולעומת זאת יש המעטה בחלבונים צמחיים. היינו רוצים לשנות את המאזן ושהתזונה תכיל בעיקר חלבונים מהצומח", סיכמה נחושתן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x