ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

דרור תמיר: "לחגבים יש הרכב תזונתי מדהים - יש לנו הזמנות מאיקאה, נסטלה ואחרות"

מייסד Hargol Foodtech אמר באירוע פודטק של" כלכליסט" כי הביקוש לחלבון בעולם עומד לזנק - והמקורות שלו מוגבלים. לצורך כך הם מצאו שיטה לגדל הרבה חגבים, שלדבריו הם גם כשרים,

תומר הדר 20:0708.08.18

איך תרצו את החגב שלכם, מדיום או וולד אן? התשובה היא "כמקור חלבון יעיל במיוחד" - כך ציין דרור תמיר, מייסד ומנכ"ל Hargol Foodtech במהלך אירוע בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של "כלכליסט" בשיתוף תנובה שנערך במתחם הכנסים של 'לאבס' (ד').

 

לדברי תמיר: "הביקוש לחלבון בעולם עומד לזנק והמקורות לחלבון מגיעים למגבלה. מהחי - זה פוגע בסביבה. מהצומח - זה קשה להשגה ויקר. אצות דורשות עיבוד ויש להן ריח לוואי. בשר הוא יקר. וחרקים מושכים תשומת לב רבה. וגם חרקים הם שונים זה מזה. צרצרים למשל אינם טעימים. הריח שלהם בעייתי".

 

לדברי תמיר: "לחגבים יש הרכב תזונתי מדהים. יש בהם אבץ, ברזל, חלבון בשיעור גבוה. לחגב יש טעם וריח נייטראלי . ולחגב יש נטיה להתלהק, כלומר יש כמויות. חגבים אגב הם החלק הנאכל ביותר בעולם על ידי 2.5 מיליארד איש. לנו יש סביבה מבוקרת אקלים שמאפשרת גידול כל השנה. אנו קיצרנו את תקופת הדגירה לשבועיים במקום מעל חודש. פיתחנו גם כלובים מיוחדים, מאווררים ומרווחים. לול החגבים שלנו מריח נהדר. אצלנו גידול חגבים יעיל מאוד, אנו יעילים פי ארבע מייצור בקר".

 

דרור תמיר דרור תמיר צילום: אוראל כהן


 

חגב כשר באיקאה

 

תמיר עוד ציין כי: "לפני חמש שנים שוק החלבון מחרקים לא היה קיים. השנה היקפו 100 מיליון דולר. לנו יש ביד בקשות להזמנות בהיקף 7 מיליון דולר משחקנים באירופה ובארה"ב. סיפורם של החגבים מדהים. ואנו פיצחנו את הקוד של החגבים. אנו משתפים פעולה עם אוניברסיטאות בישראל ובעולם. איקאה - שרוצה להחליף את הבשר במסעדות שלהם בחרקים, נסטלה, הול פודס, פרוטרום, חברות אלה משתפות איתנו פעולה והעניין בנו עצום.

 

"אנחנו רוצים להציע מוצר הרבה יותר בריא, שספיגתו בגוף טובה, הוא משפר התפתחות של ילדים, השומן הרווי בו נמוך, הוא ידידותי לסביבה כי אנו פולטים מעט גזי חממה. ואגב, חגבים הם כשרים. אנו מעוניינים לפתח עם תנובה חלבון אלטרנטיבי לבשר. המוצר שלנו יכול להפוך את התפיסות בנושא ולהפוך לתוסף מזון מוביל. הביקוש אדיר. מתחילת 2018 אנו מוכרים בארה"ב ובאירופה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x