ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי
גג עמוד ועידת התעשייה של ישראל

ועידת התעשייה

עופרה שטראוס: "אין מחיר שבו אהיה מוכנה למכור את החברה"

יו"ר קבוצת שטראוס בוועידת התעשייה: "מאז המחאה החברתית אנחנו במסע בלתי פוסק להחזיר את אמון הציבור"; לדבריה, "הדור הבא של המנכ"לים יהיו אלה שיהיו מסוגלים לעמוד בפני עדות בסנאט"

נורית קדוש 11:4330.04.18

״אין מחיר שיגרום לי למכור את שטראוס. אני מרגישה שזכיתי בשליחות של עשייה שאין לה מחיר. הבחירה של תנובה ואסם וחברות נוספות, נגעה להחלפת הבעלות, אבל החברות נשארו בישראל. אצלנו נושא הבעלות, זאת שיחה מהיום שילדים עומדים על הרגליים. מדברים אצלנו על האחריות של בעלי המניות ועל חשיבות האחריות הבין דורית", כך אמרה היום (ב') עופרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס, בשיחה עם עמיר קורץ, סגן עורכת שוק ההון ב"כלכליסט" בוועידת התעשייה הישראלית של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ובזן.

 

שטראוס הוסיפה כי החיבור של החברה המשפחתית לישראל הוא חלק מהווית החברה: "אני מייצגת את בני הדור השלישי של בעלי המניות של שטראוס, אבל אני דור ראשון בת לאם ניצולת שואה ואבא שעלה בגיל שנתיים מגרמניה ויש משהו בהחלטה שלהם להיות קשורים לחקלאות ולתעשייה מבוססת חקלאות, משום החלטה להיות קשורים למדינה. זו הבנה של בחירה חזקה שנשארים פה בישראל וצריך לבנות את המדינה. תעשייה היא שבונה ערים ויש השפעה קשה על עיר כשנסגרת בה תעשייה. זו אחריות שמלווה אותי כל לילה".

 

 

 

 

 

שטראוס סיפרה עוד על המהלכים לשילוב בני הדור הרביעי בהנהגת הארגון. לדבריה, "אנחנו משקיעים הרבה מאוד יחד עם היועצים הכי טובים בעולם ללמד את הדור הרביעי על אחריות ועל העסק כדי שיום אחד הם יהיו הבעלים הגאים של שטראוס. אנחנו פועלים שהדור הבא של בעלי המניות יהיה גאה בחברה. זה מה שמייצר את האופציה להמשכיות". בשונה מחברות שנמכרו לגופים בינלאומיים, בשטראוס בחרו להכניס שותפים לתחומי הפעילות השונים, ולדברי עופרה שטראוס, "עשינו הרבה צעדים שבסיס החברה יישאר בישראל ועדיין החברה תהיה בינלאומית וגם נסחרת בבורסה. זה מייצר שקיפות ומחויבות. יש לנו שותפים בציבור, דרך קרנות פנסיה, מוסדיים, חברות ביטוח שמייצגות כל אחד שחי במדינה. היכולת לנהל שותפות מתחילה מיכולת משפחתית להיות שותפים. זאת תרבות ארגונית שמעודדת שותפות עם קיבוץ בדרום הארץ כמו גם עם חברה מובילה בברזיל וזה מאפשר לנו לעשות את כל מה שחולמים לעשות. ולעשות את זה יותר טוב כך שהכחול לבן שלנו מסתובב בעולם".

 

מימין: עפרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס ועמיר קורץ, סגן עורכת שוק ההון ב"כלכליסט" מימין: עפרה שטראוס, יו"ר קבוצת שטראוס ועמיר קורץ, סגן עורכת שוק ההון ב"כלכליסט" צילום: צביקה טישלר

 

 

"חשבנו שאנחנו חברה טובה, זה לא יכול להיות"

 

שטראוס העידה כי המחאה החברתית שהתעוררה ב-2011 היתה "אירוע מכונן" בחיי החברה: "המחאה החברתית שהחלה עם מחנה אוהלים בשדרות רוטשילד בתל אביב ועברה לעסוק גם ביוקר מחירי המזון ובמיוחד בקוטג׳, התעוררה בהמשך בעקבות פוסט שעסק בפערי המחיר בין מילקי בישראל למעדן חלב דומה בגרמניה. עבור שטראוס, מדובר בארוע המכונן בחיה המקצועים. בכל הקריירה שלי, זה האירוע הכי משמעותי. ביום שישי אחה"צ, פתאום כל הטלפונים צלצלו ואמרו לי שיש אוהלים בחוץ. חשבתי שכיוון שאנחנו חברה טובה, זה לא יכול להיות".

 

שטראוס ממשיכה: "יצאתי כמו שאני עם מכנסים קצרים וחציתי את הכביש לשאול אם לא התבלבלו בכתובת. ישבנו 4 שעות לשיחה והדברים ששמעתי על מה המשמעות של המחיר של המוצרים על היכולת של המוחים לצרוך חלחלו אלי. למרות שהמכירות שלנו לא ירדו בתקופה ההיא, מבחינתי זה היה פספוס שאנחנו, הקשובים, לא ראינו את זה קורה".

 

 

 

לדברי שטראוס, "האוהל אמר לי 'לא לעולם חוסן' וזה דבר ששמעתי מאבי מילדות. מאז אנחנו במסע בלתי פוסק להחזיר אמון הציבור.זה היה הכישלון שאני נושאת. כמו מדליה שלא הייתי רוצה לקבל שוב. אנחנו עובדים בכל המובנים, כדי לשמוע באמת, והיום קל יותר לשמוע, לא צריך להגיע לרוטשילד כדי שנשמע מה חושבים עלנו. זה כואב ולא נוח, אבל למדתי שעדיף לשמוע ולהשתנות בזמן".

 

לייצר מנהלים

 

שטראוס נחשבת לאורך שנים כחברה שמקדמת מנהלים מתוך הארגון. יחד עם זאת רואה החברה שינוי בסוג המנהלים העתידיים. "כשמדברים על מנהיגות, אחד הדברים שהדירקטוריון אחראי עליו זה לראות שיש לנו את האנשים המתאימים בתפקידים המתאימים. אנחנו מאוד גאים להיות מיצרני המנהלים במדינה ואנחנו משקיעים בזה הרבה מאוד וזה חלק משמעותי מהדירקטוריון שלנו. המנכ"ל הנוכחי (גדי לסין, נ"ק) מכהן כבר 8 שנים ועשינו פרופיל ניהולי חדש וראינו שמשהו השתנה. החלק הכי משמעותי הוא שהמנכ"לים לא נבחרים רק לפי תוצאות אלא יכולתם להיות הפנים שלנו. המנהלים מחוייבים להיות 30%-40% מהזמן עם כל בעלי העניין וזה סוג ופרופיל אחר למנכ"לים שנראה יותר ויותר בעתיד". עוד ציינה שטראוס כי "הדור הבא של המנכ"לים יהיו אלה שיהיו מסוגלים לעמוד בפני עדות בסנאט".

 

שטראוס הוסיפה "אנחנו מבינים שלא תמיד נוכל לגדל את כולם ודואגים שתהיינה יותר נשים. היתה לי זכות לעבוד עם ארז ויגודמן שלקח את החברה להיות בינלאומית ולעבוד עם גדי שצנח בארגון וציון בלס. זה לזכותו של ארז ויגודמן שהצלחנו להביא מנכ"ל מבפנים ואני לא רואה מצב שהנושא הזה של מחליף, לא מהווה שיחה עם המנכל מיומו הראשון התפקיד. אם יש לי חלום הוא שביום שאעזוב את הכסא, תהיה חבורה שתקח את שטראוס לעתיד".

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x