ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

ועידת התעשייה

מנכ"ל בז"ן: "אנו משיקים מערך חדשנות ומזמינים יזמים להציע לנו את רעיונותיהם"

ישר בן מרדכי בוועידת התעשייה של כלכליסט, "כשאתה מספק מוצרים חיוניים כה רבים אז לאורך זמן צריכים אותך, אך בעתיד יהיו שינויים". גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט: "חברות מהזן הישן חייבות להתאים את עצמן, אחרת הן ייכחדו"

תומר הדר 14:0726.03.19

"כשהתחלתי בנציבות אשדוד - היה מתקן חדשני - ואני הייתי אחראי עליו, במשך שנה שלמה הפעלתי אותו - החדשנות אינה זרה לנו". בדברים אלה פתח ישר בן מרדכי, מנכ"ל בז"ן פאנל מיוחד בנושא תשתיות ואנרגיה בוועידת התעשייה של כלכליסט.

 

לדברי בן מרדכי, "בתעשייה מוטמעת טכנולוגיה רבה וככל שיש יכולת - גם לגבי רכב חשמלי - אנו נתאים עצמנו לשינויים. מעבר לכך, חשוב לציין שאנו עובדים עם מעבדת המנועים כדי לראות כיצד יש השפעה על מנועים חדשים. אחד המחקרים שראיתי מראה שפליטת מזהמים של רכב חשמלי דומה לזו של רכב בנזין. תשעים אחוז מהחלקיקים שבאוויר לא נפלטים כלל מהמפלט, אלא מהצמיגים, מהכביש.

 

ישר בן מרדכי מנכ"ל בזן ישר בן מרדכי מנכ"ל בזן צילום: עמית שעל

 

"משקל הרכב משפיע כאן מאוד ורכב חשמלי הוא רכב כבד יותר, כך שהוא מזהם כמו רכב בנזין. המסקנה היא שיש לעשות את הרכב החשמלי קל יותר. את הרכבים ניתן לייצר קלים יותר הודות לשימוש בפלסטיקה. ככל שהזמן יעבור נייצר יותר פלסטיקה וזה ישחק תפקיד".

 

עוד ציין בן מרדכי: "שמענו דיבורים רבים על להזיז את בז"ן אך אנו לא עוסקים בפוליטיקה, לא בפנטזיה ולא בתחזיות. החיים האמיתיים מכתיבים שאנו צריכים מוצרי צריכה, וחלק גדול מהם מיוצרים על ידינו. במיטה בה אנו ישנים יש חומרים סינטטיים מנפט. בחיתולי תינוקות יש תוצרי נפט, גם במברשת השיניים שלנו. הכביש עשוי תוצרי נפט. כשאתה מספק מוצרים חיוניים כה רבים אז לאורך זמן צריכים אותך, אך בעתיד יהיו שינויים. אנו משיקים כעת מערך חדשנות ואנו מזמינים יזמים להציע לנו את רעיונותיהם. לאורך זמן נצמח ונתחדש".

 

חברי הפאנל חברי הפאנל צילום: עמית שעל

 

גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט: "העולם משתנה והשינוי מהיר, יותר מהיר מכפי שמישהו צפה. 80% מהאנרגיה בתחנות הכוח היא מאנרגיות מתחדשות וזה מתחרה בדלקים פוסיליים וגם זול מהם. כיום חברות כמו אנלייט הופכות להיות קלות, רזות, עם יכולת לנייד משאבים בין שווקים וחברות מהזן הישן חייבות להתאים את עצמן, אחרת הן ייכחדו. חברות באירופה משתנות, עוברות לאנרגיה מתחדשת. אגב רמת הגולן מהווה מיקרוקוסמוס לפריסה האיטית של אנרגיות מתחדשות, אני הייתי שמח לראות את רמת הגולן כמשאב שמייצר רוח וחשמל זול מהרוח, עבור כל מדינת ישרארל. אגירה של חשמל היא טכנולוגיה שתלויה בשעון הייצור, כלומר בשעה שזה מיוצר. אנרגיית רוח מיוצרת בלילה, אנרגיית שמש מיוצרת ביום. מה שאנו עושים בגולן זה לקיים פרויקטים בהיקף מעל שני מיליארד שקל שכיום תקועים בגלל ביורוקרטיה ממשלתית, וזה מאט מאוד את נושא האנרגיה המתחדשת. אנו רוצים לבנות בגולן פרויקטים שיכולים לספק חשמל לכל הארץ, ובמחיר זול".

 

לא כולם שותפים לדעתו של יעבץ, לפיה הרגולציה בישראל איטית. לדברי דיתה ברודצקי מייסדת אורמת: "היום הכל קורה יותר מהר, אני לא סבורה שהרגולציה היום יותר כבדה ממה שהיא היתה בעבר. הגישה לדיגיטל מאוד מקלה. התייחסותה של מדינת ישראל לאנרגיית השמש היא דוגמה טובה - במישור של הצלחה - זה מה שעשה מודעי עם דודי השמש. הוא דרש בזמנו שכל הבתים המשותפים יתקינו דוד שמש, וראה זה פלא -זה הצליח, פעם הובלנו את העולם באנרגיית שמש, אך זה לא נמשך. לאורמת היה פתרון בשנות השמונים שכלל אגירה - אך כיום ישראל החליטה לא לנצל את ההזדמנות וכתוצאה מכך מי שכיום מוביל בייצור אנרגיית השמש, אינו מדינת ישראל. עם זאת, אני סבורה שיש כיום הזדמנות מחודשת. אני מקווה שנדע ליישם את הפוטנציאל הגלום באנרגיה".

 

לדברי איתמר פורמן, מנהל סקטור תשתיות, אנרגיה ושוק ההון בחטיבה העסקית, בנק הפועלים: "אנו ממוקדים בשוק האנרגיה ובאמת יש בו מהפכות אמיתיות שגורמות לחברת חשמל יורדת מחמישים אחוז יצור, יש היצע גז גדול שיגיע ארצה בקרוב עם לוייתן, כריש ותנין. בעולם הזה חוסר הוודאות מצומצם, אך הבעיה המרכזית היא רשת החלוקה לגז. זהו הדור הבא של לקוחות עוגן והרשת לטעמי רחוקה מאוד מקצב פריסה מספק. ובהעדר זאת, אנו בבעיה עם לקוחות העוגן. נוצר כאן חוסר וודאות אך הוא בר פתרון באמצעות עידוד שנובע מחברות פרטיות. היו בזמנו מחשבות לעבור לתמיכה ממשלתית, אלה תשתיות קריטיות למשק ולכלכלה אך בעייתי להיות תלויים בתקציבים. אנו יודעים שתעדוף תקציבי משתנה כל הזמן ואנו בעד סבסוד, הטבות והקלות ליצירת תשואה מספקת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x