סגור

דירוג המדינות שהכי טוב לחיות בהן בקורונה: איפה ישראל?

על פי מדד העמידות לקורונה של בלומברג, במקום ראשון החודש דורגה ניו זילנד שהדיחה למקום שני את סינגפור. במקום השלישי אוסטרליה. בריטניה זינקה ב-7 מקומות למקום ה-11 וארה"ב מדורגת רק 13

ישראל מדורגת במקום הרביעי במדד העמידות לקורונה של בלומברג (Covid Resilience Ranking), לאחר שכ-60% מאוכלוסייתה קיבלו את שתי מנות החיסון, והחיים חוזרים לסדרם בקצב מהיר.
בסוכנות בלומברג אף מציינים שהעובדה שבישראל ניתנו רק החיסונים של פייזר המבוססים על שיטת mRNA מעלה את סיכויי ההצלחה משום שמסתמן שחיסונים אלה גם מונעים הידבקות בקורונה וגם מונעים הדבקת אחרים.
3 צפייה בגלריה
  המדינות הטובות בעולם קורונה
  המדינות הטובות בעולם קורונה
המדינות הטובות בעולם בקורונה
(בלומברג)
לעומת זאת, סינגפור שדורגה ראשונה בחודש שעבר הודחה מהפסגה החודש וירדה למקום השני. מדינות נוספות מהאזור האסייתי, שעד כה זכו לשבחים על אופן התמודדותן עם המגפה, ירדו בחדות. כך, למשל, טייוואן ויפן נפלו מהעשירייה הראשונה בשל קצב ההתחסנות האיטי ועלייה במספר הנדבקים.
3 צפייה בגלריה
פוטו מנהיגים במסיכה קורונה ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן
פוטו מנהיגים במסיכה קורונה ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן
ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן
(צילום: גטי אימג'ס)
מדד עמידות הקורונה המתפרסם בכל חודש מתבסס על טווח רחב של נתונים כדי לקבוע היכן המגפה מנוהלת בצורה האפקטיבית ביותר, עם ההפרעות הכלכליות והחברתיות הפחותות ביותר. הנתונים כוללים את שיעורי התמותה, שיעור הבדיקות החיוביות וכן את הגישה לחיסונים ומידת חופש התנועה. בכל חודש המדינות מקבלות ניקוד המבוסס על הנתונים הללו.
ניו זילנד דורגה החודש שוב במקום הראשון, שבו החזיקה במשך 5 חודשים רצופים עד אפריל, ונראה שהקורונה כמעט ונמחקה כליל מהמדינה. בהתאם, הוסרו כל ההגבלות מלבד בכל הקשור לטיסות. עם זאת, מבצע החיסונים בניו זילנד רק עתה יצא לדרך, ועד כה חוסנו 5% בלבד מהאוכלוסייה, כך שהמדינה עוד פגיעה להתפרצויות נוספות. אוסטרליה מדורגת שלישית, ישראל כאמור רביעית ודרום קוריאה סוגרת את החמישייה הראשונה.
3 צפייה בגלריה
הופעה של ההרכב SIX60 אוקלנד ניו זילנד השבוע
הופעה של ההרכב SIX60 אוקלנד ניו זילנד השבוע
הופעה של ההרכב SIX60 אוקלנד ניו זילנד השבוע
(צילום: גטי אימג'ס)
ארה"ב במקום ה-13
מנגד, ארגנטינה מדורגת אחרונה עם שיא במספר הנדבקים והטלת סגר הדוק אף יותר.
בניגוד למצב באסיה, המדינות באירופה נהנו לרוב מעליות בדירוג וכך גם ארה"ב, הודות לעלייה בשיעור המחוסנים שעוזרת לפתוח מחדש את הכלכלה ולבטל את חובת עטיית המסכה. כך, למשל, בריטניה זינקה ב-7 מקומות למקום ה-11 וארה"ב מדורגת במקום ה-13. גם מדינות כמו צרפת ופולין רשמו עלייה דו-ספרתית בדירוג שלהן, על רקע האצת קצב ההתחסנות והסרת הגבלות.
עכשיו נותר רק לראות האם המוטציות החדשות והמדאיגות שזוהו בהודו ובדרום אמריקה יעכבו את המסע חזרה לנורמליות, והאם באסיה יוכלו לצמצם פערים בבהלה לחיסונים.