סגור
פנאי מסעדת מיזומי
"כדורי אש" במיזומי. יפה להלל וטעים מאוד (צילום: אנטולי מיכאלו)

"מיזומי": סושי טוב על שפת כנרת

מיזומי במושבה כנרת היא לא הסושייה הכי טובה בארץ אבל היא בהחלט מסעדה יפנית שהיתה ראויה גם בעיר הגדולה 

לאכול סושי טוב ליד שפת הכנרת? נשמע כמו מדע בדיוני. ובכן, עד לא מזמן זה אכן היה כך. לא רק סושי, אוכל טוב בכלל ליד הכנרת היה עד לאחרונה משהו שאף אחד לא חשב שיקרה אי פעם. אבל הנה, זה קורה. וזה אפילו לא מפתיע. כשמסעדת הסושי הכי טובה בישראל היא בכלל בחיפה (קימיקו) ומסביב לכנרת כבר הולכות וצצות עוד ועוד מסעדות טובות (1910, פיצה פרסקה וכמובן רוטנברג קצת הלאה משם, רשימה חלקית), זה לא ממש מתמיה. יש רק בעיה אחת: אוכל כבר יש, כנרת עוד מעט לא.
מיזומי שוכנת באותו מקום שבו ישבה עד לפני פחות משנתיים מסעדת אלטה, ותחת אותה בעלות. לפני קצת יותר משנתיים כתבתי כאן על אלטה. הייתי שם ביוני. המים הגיעו כמעט עד המדשאה שמחוץ למסעדה. עכשיו, בביקור בסוף אוגוסט, טרקטור נוסע כמה עשרות מטרים לתוך האגם כדי להוציא ממנו את רוכבי אופנועי הים ולגרור אותם חזרה ליבשה. מחזה סוריאליסטי. החום כמובן, מצמית. אבל בפנים ממוזג, ידידותי ונעים.
לא נראה ששינו פה הרבה למעט התפריט. כמה ספרים על אוכל יפני על המדפים בכניסה וכמה איורים כאילו יפניים מבהירים שעכשיו זו מסעדה יפנית. מתן בל, השף שבנה את התפריט, כבר לא כאן. עכשיו הוא בדומו בקריית חיים, שכבר שכתה לשבחים.
ויתרנו על מרקי הראמן בשל החום הנורא והלכנו ישר על הסושי. מנה העונה לשם המשעשע "כדורי אש" התגלתה ככדורי אורז דווקא אבל עטופים כמעט לגמרי בטונה אדומה, מה שאכן נראה כמו אש. שלושה כאלה הונחו על רוטב גומא שהוא בעצם טחינה יפנית (יש דבר כזה) עם קצת סויה, שמן שומשום ושמן טוגראשי. מעל נחה פיסה זעירה של טטאקי טונה וביצי דגים מעל הכל. זה היה יפה להלל וטעים מאוד.
המשכנו עם טרטר ספייסי טונה שהוגש על עלי ווסאבי בטמפורה עם פלפלי חלפניו כבושים, איולי ווסאבי ויוזו (מעין אתרוג יפני) עם קצת טוביקו (ביצי דגים), טריאקי וסויה. כל הממבו ג'מבו הזה מסתכם במעין נשנוש סטייל קרקר, או אם תרצו תפוצ'יפס לעשירים. הקונסטרוקציות הללו הונחו על ערימת ענפים. זה היה מרהיב ומאוד־מאוד טעים.
עכשיו נרגענו קצת עם מנות טיפה יותר שגרתיות. רולים של אינסייד־אאוט של דג ילו טייל, גם הוא ספייסי, כלומר קצת חריף וטוב מאוד ועוד צלחת עם עוד אינסייד אאוט, הפעם של המאצ'י עם פונזו יוזו – מחית של יוזו עם סויה. היו שם גם אבוקדו, עירית ורוטב סריראצ'ה חריף. שוב, מצוין.
"קינחנו" ברולים שגרתייים יחסית, של טרטר המאצ'י עם עירית. יופי של סושי.
אומנם הצצנו בסקרנות בגלידת השומשום השחור בשולחן ליד בתור קינוח אמיתי אבל לא רצינו לקלקל את טעמו של הסושי.
מיזומי היא לא הסושייה הכי טובה בארץ וגם לא המסעדה היפנית הטובה בארץ. אבל, וזה אבל גדול, היא סושייה (וכנראה גם יפנית בכלל) שהיתה עוברת ובגדול גם בעיר הגדולה. חבל רק שאין כמעט כנרת לבהות בה יותר. נחכה לחורף.

מיזומי, חוף שלדג, ליד המושבה כנרת

לפני הטיפ
טרטר טונה
54
כדורי אש
57
ספייסי ילו טייל אינסייד אאוט 78
שישיטו רול (המאצ'י)
68
טרטר המאצ'י אינסייד אאוט 48
בירה קירין
34