סגור
 פנאי מסעדה תאילנדית בחיפה  The thai kitchen
האגרולים של Thai Kitchen. אף לא טיפת שמנוניות (צילום: מתוך פייסבוק)

מסעדת Thai Kitchen - תאילנדית אמיתית בהדר חיפה

לסצנת האוכל השוקקת של חיפה הצטרף מקום קטנטן עם מלצרית שהיא גם בעלת בית, תפריט מנוילן, מנות נדיבות במחירים סבירים ואגרולים מופלאים 

סצנת האוכל החיפאית מושכת אליה בשנים האחרונות פודיז מקומיים, ולא רק, ובולט בה החלק האסיאתי: הסושי הכי טוב בישראל (קימיקו), הודית נהדרת (קסר), שתי וייטנאמיות ועוד תאילנדית, וזה רק על קצה המזלג. אל שלל המסעדות המצטופפות בשוק תלפיות הצטרפה לאחרונה מסעדה תאילנדית נוספת, הפעם בהדר השכנה, Thai Kitchen.
רחוב החלוץ ידע ימים טובים יותר ובצהרי שישי הוא נראה כמעט נטוש לגמרי. והנה, בלב השממה, מסעדה. האמת שלכנות את המקום הקטן הזה מסעדה זו קצת הגזמה, לפחות עד שמגיעים לאוכל. זה נראה יותר כמו מזנון פועלים קטן וצנוע. שף אפינן דדסון עבד שנים במסעדות של אחרים, מתוכן כמה כוכבות מקומיות וגם נאם ואיסאן בתל אביב. עכשיו הוא עושה לראשונה לביתו, ולביתנו.
אל השולחן הזעיר מגיע תפריט מנוילן מלא בתמונות - סימן ההיכר הקלאסי של מלכודות תיירים בכל העולם. אלא שלפעמים, כידוע, כיף להיות תייר. וגם, מסעדה שאוכלים בה גם תאילנדים, לא ממש יכולה להיות גרועה.
התחלנו בפופיה, השם התאילנדי למה שאני מכיר כאגרול. הרוטב לא היה האדום הזרחני אלא צ'ילי מתוק כמו זה שאני קונה הביתה. בכלל, מבט חטוף אל המטבח הפתוח הקטן מראה שאפשר לחולל פלאים עם מצרכים פשוטים מאוד. זה היה האגרול הכי פריך, רענן וטעים שאכלתי זה שנים רבות. אף לא טיפת שמנוניות למרות הטיגון בשמן עמוק. קסם אמיתי. מילוי ירקות ששמר על עסיסיותו ובקיצור נפלא. מנה ענקית (3 אגרולים) כמו כל שאר המנות.
המשכנו עם סום טאם, סלט הפאפאיה האהוב, הפעם בנוסח איסאן (יש גם "רגיל") שהוא, לדברי המלצרית המקסימה (שהיא גם בעלת הבית יחד עם השף), יותר אורגינלי, כלומר כנראה יותר חריף ועם יותר רוטב דגים. ביקשנו שיהיה בדרגת חריפות 2 מתוך 5 והיא הציעה שנלך על 2.5... זה הצחיק והקסים ובעיקר, כשהגיע היה טעים להפליא. שקית סטיקי רייס ליד, אתה עושה לך כדור קטן ממנו ועורם עליו את השפע הנפלא שבצלחת – שעועית ירוקה, עגבניות שרי, נבטים, בוטנים ואפילו חתיכות חציל תאילנדי ירוק קטן. מופלא ממש, מהטובים שאכלתי וכזה שנותן פייט אפילו לסלט המפורסם של מסעדת בית תאילנדי בתל אביב מכורתי.
המשכנו עם לארב גאי – סלט של עוף קצוץ עם בצל ירוק, בצל אדום ועשבים שמוגש עם חתיכת כרוב גדולה. אתה עורם קצת סלט על עלה כרוב ושוב, מגלגל לך כדור מעוד שקית אורז דביק ולא צריך יותר כלום.
כיוון ששתי המנות היו עם אורז, קיבלנו את ההצעה שנלך עכשיו על משהו עם אטריות. החלטנו להיות תיירים עד הסוף והזמנו פאד תאי. יש מגוון גדול והלכנו על הכי פשוט - עוף עם אטריות ביצים. קצת נבטים, קצת ירקות, חריף אבל לא מדי, כמו שביקשנו. פגז.
בקבוק בירה תאילנדית ובקבוק מיץ תמרהינדי וזהו. ולא צריך יותר כלום. וכן, זה שווה את הנסיעה לחיפה. והביטו במחירים: נס של ממש.
Thai Kitchen, החלוץ 14, חיפה
לפני הטיפ:
  • פופיה (אגרול) - 39 שקל
  • סלט פאפאיה - 45
  • לארב גאי - 60
  • פאד תאי - 60
  • בירה תאילנדית - 15
  • תמרהינדי - 5