ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות מקומי.קום The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 RoadShow Event 23 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot TechTLV2024 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי

שבוע הסטארט-אפים

"בקורונה התברר - אין משמעות לסניף הבנק ולא צריך לשלם עמלות"

כך אמרה לילך בר דוד, מנכ"לית Lili, הבנק הגדול בארה"ב לעצמאים, בשבוע הסטארט־אפים של Google וכלכליסט. יוני אסיא מנכ"ל ומייסד שותף של eToro, הסביר את הנהירה ההמונית של משקיעים פרטיים להשקעות במניות ובמטבעות קריפטו באמצעות פלטפורמות דיגיטליות

מאיר אורבך 11:5826.04.21

האגדה הידועה היא שישראל לא טובה בהקמת חברות B2C, כלומר חברות שמוכרות לצרכן הישיר, אבל שנת הקורונה והשנה האחרונה הוכיחה ההיפך. בפאנל במסגרת שבוע הסטארט־אפים המשותף ל-Google ולכלכליסט השתתפו ארבע חברות שכל אחת בדרכה כובשת עולמות צרכנייים. eToro את עולם ההשקעות החברתיות, JoyTunes את העולם המוזיקלי, Lili את עולם הפרילנסרים ו-AI21 Labs משנה את הדרך שבה אנחנו כותבים.

 

לדיוני היום הראשון של שבוע הסטארט-אפים לחצו כאן

 

"אנחנו מספקים לעצמאים את כל הכלים לניהול שירותים בנקאיים, ומעל זה שכבה לניהול העסק בעיקר דרך התמקדות בעולם ההוצאות המסים. בכלכלה האמריקאית קרו שני דברים שעזרו לפריחה שלנו. מצד אחד אנשים שישבו בבית הבינו שהם יכולים לעשות עוד משהו ולא רק את העבודה שלהם, ומצד שני אנשים הבינו שאין יותר משמעות לבנק וסניף ואין טעם לשלם עמלות". כך אמרה אומרת לילך בר דוד, המייסדת והמנכ"לית של לילי, הבנק הכי גדול בארצות הברית לעצמאים.

  

יוני אסיא מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת איטורו, אמר בפאנל: "אנחנו רשת ההשקעות החברתית הכי גדולה בעולם שמאפשרת לאנשים לסחור בחינם בבורסות בעולם, במטבעות דיגיטליים, כי כל אחד יכול לעקוב אחר המשקיעים השונים ברשת שלנו, ללמוד מהם ולעקוב אחריהם. ב-2020 ראינו צמיחה של 147% בהכנסות למעל 600 מיליון דולר הכנסות".   

מימין יואב שוהם, לילך בר דוד, יוני אסיא ויובל קמינקא מימין יואב שוהם, לילך בר דוד, יוני אסיא ויובל קמינקא

 

לדברי אסיא, החברה שאותה הקים עומדת לפני הנפקה ולכן הוא מספר ללא חשש על הכנסותיה. "הכרזנו לאחרונה על כוונתינו להגיע לבורסה דרך הנפקה בספאק בשווי של 10 מיליארד דולר וראינו צמיחה די מטאורית של מיליניאלס ומשקיעים פרטיים. זו היתה שנה של האצת הטרנספורמציה הדיגיטלית בהרבה מקומות, אבל בעולם ההשקעות עוד יותר מכמה סיבות: הריביות הן אפס בכל העולם, כולם רואים כמה כסף מודפס, לצד עולם הקריפטו, יצרו הבנה בדור שלם ששואל מה שווי הכסף, וכתוצאה מזה רואים נהירה המונית של אנשים להשקעות ולמטבעות הדיגיטליים".

 

לדברי פרופ' יואב שוהם מנכ"ל ואחד ממייסדי AI21 Labs: "המטרה שלנו בחברה היא לשנות איך אנשים קוראים וכותבים. זו מחשבה מוזרה אבל אנחנו כותבים היום כמו שמנהל מוצר במיקרוסופט כתב ב-1980. גם אם אתה לא כותב בוורד או באאוטלוק וכותב בדוקס וכדומה, אתה עדיין עושה אותו הדבר. איך אנחנו קוראים זה בדיוק כמו גוטנברג ממציא הכתב לפני מאות שנים. אנחנו לא רוצים להחליף בני אדם אלא להעצים אותם. המטרה שלנו היא לפתח טכנולוגיה מאוד עמוקה שמבוססת על בינה מלאכותית, שתשנה מהיסוד את הדרך שבה אנחנו קוראים וכותבים. לפני חמישה חודשים השקנו את המוצר הראשון שלנו. המוצר שלנו כותב באנגלית אבל מבין הרבה שפות. הוא מסוגל להציע לך הרבה דרכים להביע באנגלית את הדרך שבה רצית לדבר. אין לנו מדד להשוואה כי רק השקנו את המוצר, אך נראה שאנשים כותבים אפילו יותר מהבית כי חלק מהשיחות מוחלפות על ידי כתיבה".

 

יובל קמינקא מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת JoyTunes: "אנחנו בונים שירות של איך רוצים לשפר עצמנו בעולם המוזיקה. אנחנו מזהים מה שאתה מנגן על הכלי. יש מגמה של חינוך און ליין של דיגיטציה, יכולנו להביא הרבה מוזיקה לאנשים. קיבלנו טעימה של העתיד. אנחנו בונים חברה גדולה ומשמעותית ורוצים לכבוש את העולם מוזיקלית. בקורונה גילינו צורך חבוי שיש לאנשים שפרץ החוצה וגילו שהם יכולים לממש אותו. המון המון אנשים שלא למדו אף פעם נכנסים וזה ממשיך וממשיך חזק. חשבנו שבאנו לכמה חודשים ואין שום משמעות למיקום ההנהלה, או הצוות שיושב בתל אביב וניו יורק. המוצר שלנו נמכר רק דיגיטלית ואין משמעות למיקום הפיזי של האדם. יש בארץ יכולות דיגיטליות מאוד חזקות, שבעבר חשבו שניתן למצא רק בארצות הברית. מישראל צומחות חברות מדהימות לא רק ב-B2B אלא גם ב-B2C".

 

יוני אסיא הוסיף כי "רוב ההנהלה שלנו פועלת כאן. יש יתרון תחרותי עמוק בישראל שהיא מאוד גלובלית. יזם אמריקאי יתמקד בארצות הברית וגרמני בגרמניה. יש לי גישה מאוד גלובלית. הכור היתוך שקוראים לו ישראל יצר תפיסה גלובלית".

 

"הקורונה נראת אחרת לא רק במכירה לצרכנים. אני חושב שככל שהעסק יותר דיגיטלי זה עוזר להמשיך למכור באופן דיגיטלי, וגם למכור פתרונות כאלה", אומר יואב שוהם.

 

לדברי יובל קמינקא, "היתה אי וודאות גדולה שההערכות אליה היתה גדולה, גם כשמספרים שלנו גדלים אנחנו עדיין מאוד שמרנים והיינו מאוד שקולים והיו הרבה אנומליות בהיי טק הישראלי".
x