שה ויוי בתל אביב: הביסטרו שהתחיל כחלום תמים והפך למסעדת דגים מצטיינת
המסעדה, שנפתחה בסתיו 2023, ידעה טלטלות לא פשוטות – מהמלצרית שנחטפה לעזה ועד החלפת השף. עם כניסתו של אסף גבאי, לשעבר בעל מסעדת "שיינע", הפך המקום להפתעה קולינרית: מנות דגים מבריקות, אווירה תל אביבית שוקקת והאפי האואר
מסעדת שה ויוי נפתחה בסתיו 23' בהובלת השף גיא גמזו (הלנה, צ'אקולי) כביסטרו צרפתי בקרן הרחובות דיזנגוף ושדרות בן גוריון. היא הצטיירה אז כמקום שמתאמץ מאוד לתת תמורה לכסף ומציע אוכל במחירים רגועים יחסית למציאות התל אביבית. האוכל היה מצוין. כמה שבועות אחר כך פרצה המלחמה. רומי גונן, אחת המלצריות במקום, נחטפה לעזה וישבה בשבי עד ינואר 25'. במשך כל הזמן הזה חיכה לה כיסא ריק ליד שולחן שלא אויש.
בתחילת 25' נכנס לשה ויוי השף אסף גבאי שנאלץ לסגור את מסעדת הדגים המצוינת שלו שיינע כשנה לפני כן. "רציתי להגיש את האוכל הכי איכותי במחיר הגיוני. הייתי תמים", אמר אחרי הסגירה בריאיון ב־ynet. גבאי הביא איתו את המומחיות שלו בדגים אבל שמר על מנות הבשר שבתפריט. אחרי הכל, קשה מאוד לנהל מסעדה מתמחה דווקא בלב הסצנה הצעירה של דיזנגוף, בטח לא כשממול כבר יושב מוסד רב שנים כמו גוצ'ה, מסעדת הדגים ופירות הים הפופולרית המציעה דילים זולים יחסית לעיר הגדולה.
בשבועות האחרונים מפרסמים פרנסי שה ויוי ארוחת טעימות זוגית ב־190 שקל לסועד. בתל אביב זו נחשבת מציאה. הגענו בערב שישי רק כדי לגלות שלא קראנו טוב את האותיות הקטנות ובחמישי ושישי אין דיל כזה אלא רק בראשון עד רביעי ובשבת. כשקיבלנו את החשבון הבנו שלא היינו חוסכים יותר מכמה עשרות שקלים. עוד גילינו כי למרות מחירי האימה של תל אביב, המיקום הלא מבטיח שמשדר מסחריות, והעובדה שרוב השולחנות נמצאים על המדרכה הסואנת של דיזנגוף – התברר ששה ויוי תחת גבאי היא מסעדה מצוינת.
פתחנו בסלט חסה עם פירות העונה וגבינת בושה חמה, שהיה החלק הכי פחות מעניין בארוחה. לעומת זאת מנת גרגרי תירס גילי צלויים על גריל פחמים עם ממרח רליש פלפל שיפקה ובצל ירוק בתוספת פרמזן וחמאה חומה – התגלתה כהברקה של ממש. השילוב בין מתיקות התירס לחריפות הרליש היה מצוין. גם הארנצ'יני היו נהדרים. האורז בושל בציר סרטנים שהעניק לו עוד טעם מיוחד. כיף גדול.
טעמנו גם את סיגר הדגים שמולא בלברק ועשבי תיבול והוגש עם ויניגרט לימון כבוש ויוגורט היה מנה נדיבה ומעולה, והוכיח שגבאי הוא אכן שף דגים מהמעלה הראשונה.
המשכנו לעיקריות. שניצל דג (מוסר) גדול הוגש עם פירה חמאתי והיה פריך בחוץ ורך בפנים כמו שצריך. עונג גדול. שרימפס קריסטל על קליפתם בושלו בביסק סרטנים והיו מנת גורמה אמיתית. גם שיפוד דג הים לא קטל קנים. בין הקוביות הנדיבות והעסיסיות של מוסר הים שובצו למרבה השמחה פלפלוני פדרון ירוקים שהפכו את העסק לכולו לא רק לטעים עוד יותר אלא גם ליפהפה. קינחנו בקרמו שוקולד עם קצפת ופירורי עוגת שוקולד ובקרם לימון אפוי, שניהם מעולים שבמעולים. את הארוחה ליווה בקבוק יין מבעבע מיקב פפנהיים מאלזס.
שה ויוי היא הפתעה גדולה. למרות שברור היה שגבאי הוא שף דגים מצטיין, לא ברור היה איך יצליח להעביר את כשרונו הגדול למיקום החדש הדורש לכאורה פשרות מסחריות. ובכן, זה הצליח לו, ולשה ויוי, ובגדול. יש גם האפי האואר משתלמת בראשון עד חמישי 17:00–19:30.
כתובת - שה ויוי, דיזנגוף 166, תל אביב
מחירים לפני הטיפ
סלט חסה וגבינה — 63 שקל
תירס – 62
ארנצ'יני סרטנים – 48
סיגר דג – 68
שרימפס – 130
שניצל דג – 89
שיפוד דג – 109
קרמו — 52
קרם לימון – 48
בקבוק אלזס מבעבע — 240
































