סגור
אמיר פורת בעלים ומנכ"ל של חברת ביסקוטי קונדיטוריה המספקת קינוחים לבתי קפה ברחבי הארץ
אמיר פורת בעלים ומנכ"ל של חברת ביסקוטי (צילום: שאול גולן)
בלעדי

מגדל, כלל ודיסקונט יצטרפו לגרין לנטרן ברכישת מחצית מחברת המאפים ביסקוטי

המוסדיים גויסו כשותפים לעסקה בידי קרן גרין לנטרן, וישקיעו לפחות מחצית מסכום ההשקעה. במסגרת העסקה, אמיר פורת, מייסד ובעלי רשת הקונדיטוריות, ימכור 50% ממניות החברה תמורת 250 מיליון שקל. הוא ימשיך לנהל את החברה במטרה להנפיקה 

עסקת ביסקוטי צפויה להיחתם במהלך החגים. במסגרת העסקה, שנחשפה ביולי בכלכליסט, תרכוש קרן ההשקעות גרין לנטרן כמחצית ממניות חברת המאפים ורשת הקונדיטוריות, תמורת כ־250 מיליון שקל. לכלכליסט נודע כי גרין לנטרן המנוהלת בידי ריצ'י האנטר, דניאל בן רעי ויוסף עליאש, גייסה בשבועות האחרונים כשותפים לעסקה חלק ממשקיעי הקרן, ביניהם כלל ביטוח, מגדל, ודיסקונט קפיטל. אלה ישקיעו כמחצית ויותר מסכום ההשקעה, שתהווה אקזיט עבור מייסד ובעלי הרשת אמיר פורת.
עוד נודע כי חלק מהסיבות לעיכוב בחתימה על העסקה היו נסיון להגיע להסכמות בין השותפים המוסדיים, מאחר ולאור האטרקטיביות של העסקה, כל שותף ביקש להשיג נתח גדול יותר. האטרקטיביות נובעת מכך שהעסקה נעשית במכפיל לא שגרתי של 9-8 על הרווח הנקי. ביסקוטי נהנית מרווח שנתי נקי של 65-60 מיליון שקל בשנה.
פורת הקים את הרשת ב־2003, לאחר שעבד בקונדיטוריה דומיניק ברמת גן, ובתחילת דרכו חבר לשפית רוסלה יונה. מכירות הרשת, שמתקרבות לחצי מיליארד שקל בשנה, מבוססות בעיקר (כ־70%) על השוק המוסדי, בתי מלון, מסעדות ובתי קפה. גם רשתות גדולות של בתי קפה הן לקוחות של הרשת ומשתמשות במוצריה על בסיס אספקה יומית. עם חלק מהרשתות החברה בונה תפריט משותף ומייצרת מאפים מיוחדים.
ביסקוטי מעסיקה 700 עובדים, רובם במפעל החברה בבני ברק, שעשוי להישאר מחוץ לעסקה. הקונדיטוריה שפעלה משטח של 30 מ"ר בלבד בתחילת דרכה ברמת השרון, התפתחה למפעל ענק של 11,000 מ"ר ותשעה סניפים שבהם יש גם בתי קפה: פתח תקוה, בני ברק, נתניה, אור ים, כרמי גת שליד קריית גת, ראש העין, רמת אלקנה, באר יעקב ותל מונד.
הכוונה של הרשת היא להתרחב בצורה משמעותית בשנים הקרובות ולהגיע ל־15—20 סניפים, כאשר הדגש הוא על אזורים מבוססים, משום שהיא מייצרת מוצרי פרימיום, שהמחירים שלהם נמצאים ברף הגבוה בקטגוריית הקונדיטוריות. לחברה יש גם מרכז לוגיסטי באריאל בשטח של 10 אלף מ"ר. את חומרי הגלם שלה מייבאת החברה בעיקר מפולין.
פורת ימשיך לנהל את החברה, כשהמטרה היא להנפיק אותה תוך מספר שנים לפי המודל בו נכנסה קרן גרין לנטרן למחלבות גד. לפני עשר שנים רכשה הקרן כמחצית ממניות מחלבות גד לפי שווי של 200 מיליון שקל וב־7 בספטמבר השנה היא הונפקה לפי שווי של 725 מיליון שקל לפני הכסף.
החברה גייסה 280 מיליון שקל, מתוכם 70 מיליון בהצעת מכר ו־210 מיליון לתוך החברה ששוויה, עמד אחרי ההנפקה על 935 מיליון שקל. מאז, עלה השווי ב־10% והיא נסחרת בשווי 1.033 מיליארד.
ביסקוטי לא תהיה הקונדטוריה היחידה של גרין לנטרן. לפני שנה השקיעה הקרן 30 מיליון שקל ברכישת 50% מקונדיטוריית שמו, לפי שווי של 60 מיליון שקל. הקרן, שפועלת בעיקר בתחום המזון, רכשה ב־2020 50% מחברת פטריות מרינה לפי שווי 325 מיליון שקל. ב־2018 היא רכשה 81% מגלידות פלדמן לפי שווי 55 מיליון שקל, וב־2022 היא רכשה 51% מחברת הנקניקים יחיעם לפי שווי 130 מיליון שקל.