זינוק לעומת 2024: 3 מיליון נוסעים בנתב"ג באוגוסט, עלייה של 39% בכניסות
עם זאת, במספר הנוסעים הנכנסים חל קיטון של 22% לעומת אוגוסט 2023. בלו בירד מבססת את מעמדה בשוק הישראלי. אל על קטנה בנתח למרות הגידול במספר הנוסעים שהטיסה. ארקיע זינקה כמעט ב־100% מול 2024, וישראייר גדלה ב־62%
חודש אוגוסט בנתב"ג היה אחד החודשים העמוסים בשנה החולפת, כשכמעט 3 מיליון נוסעים נכנסו ויצאו דרך שדה התעופה המרכזי של ישראל, ויותר מ־14 אלף טיסות נחתו והמריאו. סך הנוסעים הנכנסים לנתב"ג עמד על 1.12 מיליון, גידול של 39% מאוגוסט אשתקד. סך הנוסעים היוצאים עמד על 1.8 מיליון עלייה זהה של 39% מאוגוסט אשתקד. מספר הנוסעים בטיסות פנים־ארציות גדל ב־23% ועמד על 61,351.
גם ביחס לאוגוסט 2023, חלה עלייה במספר הנוסעים היוצאים: אז יצאו מנתב"ג יותר מ־1.4 מיליון נוסעים, לעומת 1.8 באוגוסט זה, שמהווה גידול של כ־28%. לעומת זאת במספר הנוסעים הנכנסים חל קיטון ביחס ל־2023, דבר שמעיד בין השאר על כך שהתיירות לא התאוששה: מכ־1.44 מיליון איש ב־2023 לכ־1.12 מיליון נוסעים השנה – ירידה של 22%.
וויז אייר – 1% מהשוק בלבד
החברות הישראליות נהנו מהנתונים החיוביים של אוגוסט. בישראייר רשמו גידול של 62% במספר הנוסעים שעמד באוגוסט 2025 על 736 אלף, ובארקיע רשמו גידול דרמטי יותר של 97.5% יחסית לאוגוסט אשתקד, עם לא פחות מ־272.5 אלף נוסעים. אל על רושמת עלייה צנועה יותר, של 6.9% בלבד, וחלקה בסך הנוסעים שעוברים בנתב"ג הצטמצם מ־43% ל־34% בלבד, אך היא עדיין ניצבת בראש הרשימה עם נתח השוק הגדול ביותר בנתב"ג.
חברות זרות חדשות החלו לבסס את מעמדן בנמל התעופה בן גוריון: Bluebird Airways הציגה זינוק של 87.8% במספר הנוסעים בחודש אוגוסט, ל־165 אלף, והיא ניצבת במקום הרביעי ברשימת חברות התעופה עם נתח השוק הגדול ביותר בשדה. חברת TUS שממוקמת במקום השישי מציגה זינוק דרמטי של 127.5% בהשוואה לאוגוסט אשתקד, עם 68 אלף נוסעים. וויז אייר, שחזרה לטוס בישראל רק ב־8 באוגוסט, עם מספר קווים מצומצם, מציגה ירידה של יותר מ־80% עם 22 אלף נוסעים בלבד בהשוואה לאוגוסט אשתקד, אז הטיסה כ־115 אלף נוסעים בישראל וניצבה במקום הרביעי מיד לאחר החברות הישראליות. נתונים אלה מציבים אותה באוגוסט האחרון במקום ה־13 עם 1% בלבד מנתח השוק.
עלייה של כ־25% במטענים
גם שוק המטענים נהנה בחודש אוגוסט מפריחה, עם עלייה של 24.5% במטענים. זה הגידול החודשי הגדול ביותר שמציג ענף המטען בשנה האחרונה, כאשר באוגוסט 2025 הוטסו בישראל 35 אלף טונות לעומת 28 אלף טונות באוגוסט אשתקד. מתוכם, גידול של 33% בכמות המטען באמצעות טיסות מטען, ל־26 אלף טונות, וגידול של 6.5% בכמות המטען במטוסי נוסעים לכמעט 9,000 טונות.
ההתאוששות בנתב"ג בחודש האחרון מגיעה לאחר תקופה של חוסר ודאות קשה בענף התעופה בישראל. באוגוסט 2024, חברות תעופה זרות רבות שתכננו לשוב לטוס לישראל ביטלו את הטיסות לנתב"ג בעקבות המתיחות הביטחונית והחשש מירי מהצפון, עקב תקיפות שביצעה ישראל באיראן ולבנון. החששות של החברות התממשו כשבספטמבר נערך מבצע הביפרים ולאחר מכן חיסול מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, אירועים שהובילו להסלמה במזרח התיכון והגבירו את אי הוודאות. עשרות אלפי ישראלים נתקעו בחו"ל, בעוד חברות כמו לופטהנזה, אייר פראנס ואייר אירופה הקפיאו טיסות ופינו מקום לחברות הישראליות, ששלטו בתקופה זו בשוק הטיסות הבינלאומיות.
אל על, ישראייר וארקיע נדרשו להתמודד עם עומס רב ולהגדיל את מספר הטיסות ליעדים פופולריים. למרות ההשבתה החלקית של חברות זרות, פעילות נתב"ג החלה להתייצב בהדרגה ונראה כי בקיץ 2025 היא שבה לרמה פחות או יותר רגילה.































