סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עמית כץ
עמית כץ, סמנכ"ל מוצרי תקשורת באנבידיה. "הקונצרט הזה לא מתנגן בלי כל השבבים שאנחנו בונים בישראל" (צילום: באדיבות אנבידיה)

"אנחנו הקטר שסוחב את עולם ה-AI": אנבידיה חשפה שבב בינה מלאכותית חדש

לשבב ה-H200 שהציגה החברה כוח עיבוד גדול יותר והוא בעל יכולת משופרת משמעותית להתמודד עם כמויות המידע הגדולות שנעשה בהן שימוש ב-ChatGPT ובבארד. סמנכ"ל מוצרי תקשורת באנבידיה, עמית כץ, על התרומה של מרכז המו"פ בישראל: "אנחנו הרשת של העורקים, הוורידים והנימים שבלעדיה כל הדבר הזה לא עובד"

מהפכת הבינה המלאכותית הגנרטיבית, שבשנה האחרונה משבשת או מאיימת לשבש מגוון תחומים ומגזרים מתודלקת בעיקר על ידי שבב AI אחד – ה-H100 של אנבידיה, שהביקוש לו סייע להזניק את שווי החברה מעבר לקו הטריליון דולר. עתה, נערכת אנבידיה להזניק את השלב הבא של המהפכה. בכנס שערכה בשבוע שעבר חשפה החברה את ה-H200, הדור הבא של שבבי ה-AI שלה עם כוח עיבוד גדול יותר ובעל יכולת משופרת משמעותית להתמודד עם כמויות המידע הגדולות שנעשה בהן שימוש בכלים כמו ChatGPT של OpenAI או בארד של גוגל. יצרניות מחשב גדולות וספקים של שירותי ענן עתידים להתחיל להשתמש בשבב ברבעון השני של 2024. אמזון, גוגל ואורקל כבר התחייבו לשלב את השבב החדש בתשתיות הענן שלהן.
במקביל ל-H200, סיפקה החברה גם שתי הכרזות שבלבן תרומה משמעותית של מרכז המו"פ של אנבידיה בישראל: פלטפורמת מחשוב-על בשם HGX H200 שמבוססת על השבבים החדשים, ושעושה שימוש בשבבי תקשורת שפותחו בישראל, והכרזה שרכיבי התקשורת המואצת Quantum-2 InfiniBand, שמפותחים בישראל, יחברו את 24 אלף השבבים שיניעו את ג'ופיטר, מחשב העל החזק בעולם למשימות AI שעליו הכריזה אנבידיה באוגוסט. "אנחנו הרשת של העורקים, הוורידים והנימים שבלעדיה כל הדבר הזה לא עובד", אמר ל"כלכליסט" סמנכ"ל מוצרי תקשורת באנבידיה, עמית כץ.
בשנה האחרונה, שבב ה-AI של אנבידיה, ובעיקר הביקוש העצום לצד הקשיים של החברה לעמוד בביקוש זה, שיחק תפקיד משמעותי בעיצוב תעשיית הבינה המלאכותית הגנרטיבית. מאז השקתו, מתחרות כמו AMD ואינטל הציגו שבבים משלהן, כאשר אינטל טוענת ששבב Gaudi2 שלה מהיר יותר מה-H100 של אנבידיה. במקביל, כמויות המידע שמודלי שפה גדולים (LLMs), הטכנולוגיה שבלב שירותים כמו ChatGPT, מעבדים צמחו משמעותית. זאת, לצד הרחבת יכולותיהם כמו עיבוד מידע בזמן אמת מהרשת.
ה-H200 הוא התשובה של אנבידיה לתחרות הצומחת ולצרכים הגדלים של הלקוחות. לדברי החברה, יכולות הזיכרון המורחבות ששולבו בשבב יאפשרו לו לבצע מהר הרבה יותר פעולות כמו אימון מודלי AI לביצוע פעולות דוגמת זיהוי תמונות או דיבור. "כשבוחנים מה קורה בשוק, גודלי המודלים מתרחבים במהירות", אמר מנהל חטיבת המחשוב המואץ של אנבידיה, דיון האריס, לפי דיווח של בלומברג. "זו דוגמה נוספת לכך שאנחנו ממשיכים להשיק את הטכנולוגיה העדכנית והטובה ביותר".
אבל ה-H200 הוא רק אבן היסוד במערך שבונה אנבידיה בעבור לקוחותיה. ומערך זה מתאפשר בזכות הפיתוחים של מרכז המו"פ בישראל. "אנבידיה מוכרת דאטה-סנטרים", אמר כץ. "היא מוכרת פתרון ולא חלקים. הכוח שלנו הוא בלתת דאטה-סנטר שיודע להריץ בינה מלאכותית בצורה הכי אופטימלית. אז גם כשמכריזים על שבב חדש, חשוב איך הוא מחובר לשבבים ואלמנטים אחרים. במערכי בינה מלאכותית צריך יכולות רוחב פס וזמן תגובה מאוד מיוחדות. אם לא ניתן רשת שיודעת לתת את האלמנטים האלו, ניקח שבבים מאוד יקרים ומוצלחים ונקבל ביצועים פגומים. זה מה שאנחנו עושים בישראל. אם הרשת לא טובה, לא יודעת לתמוך בשבב, זה פיל לבן שאין מה לעשות אתו. זו המשמעות של מה שאנחנו עושים כאן".
כץ הוסיף שלמרכז המו"פ בישראל תפקיד אינטגרלי בחזון הבינה המלאכותית של אנבידיה: "מה שמתחדד כל יום זה לא רק כמה בינה מלאכותית חשובה, אלא גם עד כמה המקום של אנבידיה שם משמעותי. אנבידיה זה הקטר שסוחב אחריו את עולם ה-AI בעולם. והקונצרט הזה לא מתנגן בלי כל השבבים שאנחנו בונים בישראל. אנבידיה לא היתה איפה שהיא היום בלי שיתוף הפעולה ההדוק הזה שמאפשר להגיע לתוצאות האופטימליות ביותר. אנחנו חלק מההצלחה המדהימה הזו, לא מסתכלים מהצד בישראל אלא חלק משמעותי".