סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

סלקום לבית המשפט: ניסיון המכירה של we4G מניפולטיבי ותכסיסני

החברה טוענת - בתגובה לבקשה להקפאת הליכים של חברת מרתון 018 של חזי בצלאל, מפעילת מותג הסלולר - לחוב של 110 מיליון שקל, כמעט כפול מהחוב הנטען הראשוני

"בקשת מרתון לעיכוב הליכים מנוסחת באופן מניפולטיבי ותכסיסני"; כך טוענת חברת התקשורת סלקום בתגובה שהגישה לבית המשפט לבקשת הקפאת ההליכים של מרתון 018, מפעילת מותג הסלולר we4G שבשליטת איש העסקים חזי בצלאל. ביום חמישי הקרוב צפוי דיון ראשון בבקשה בבית המשפט המחוזי בלוד, אחרי שלמרתון מונה מנהל מיוחד מטעם בית המשפט, עמית לדרמן.
סלקום טוענת בתגובה לבית המשפט, באמצעות משרד עוה״ד גיסין ושות׳ ומשרד אגמון ושות׳, כי אקספון מסתירה במכוון את תנאי עסקת המכירה של מרתון לידי איש העסקים שמעיה רייכמן בתמורה לכ-330 מיליון שקל. בסלקום טוענים כי עולה חשש להונאת הנושים ולהברחת נכסים וכי ההליך נפתח שלא כדין.
לפני כשבועיים פנתה מרתון לבית המשפט בבקשה להגנה מפני נושים וזאת במטרה לקדם הסדר חובות שבמסגרתו תימכר הפעילות של החברה, כמו גם של החברה האחות אקספון בתחומי האינטרנט והשיחות הבינלאומיות, לידי רייכמן. בדרך זו לפי מרתון, הסכם שיתוף הרשתות שנחתם בשנת 2018 בינה לבין סלקום מבוטל ועמו ההתחייבויות העתידיות שלה להשקיע ברשת. מרתון ציינה כי תמורת העסקה מיועדת להשבת כל החובות הקיימים של החברה לנושים, בהם חוב של כ-62 מיליון שקל לסלקום.
בתגובה לבקשה טוענת סלקום כי החוב של מרתון כלפיה כמעט כפול מכך ועומד על כ-110 מיליון שקל, והיקף ההתחייבויות הכולל של מרתון במסגרת כל הסכם שיתוף הרשתות שנחתם עד שנת 2028 עומד על מעל ל-1.1 מיליארד שקל.
סלקום מציינת עוד כי הבקשה של מרתון, שבסיומה תהפוך we4G למפעילה וירטואלית (MVNO), נוגדת את המצב הרגולטורי ועוקפת את הרישיון שניתן לה על ידי משרד התקשורת. מרתון טענה בבקשתה הראשונית לבית המשפט כי אחרי מכירת הפעילות לרייכמן צפויה החברה להחזיר את הרישיון והתדרים שרכשה למשרד התקשורת.
1 צפייה בגלריה
מימין אבי גבאי ו חזי בצלאל
מימין אבי גבאי ו חזי בצלאל
מנכ"ל סלקום אבי גבאי ובעלי we4G חזי בצלאל
(צילומים: אלכס קולומויסקי, דנה קופל)
בסלקום מבקשים מבית המשפט להפקיע את סמכויות הדירקטוריון של מרתון כדי למנוע הברחת נכסים, וכן להכפיף להסדר את החברה האחות מרתון בטענה לעירוב נכסים ולחשש מהברחת נכסים דרכה. עוד דורשים בסלקום להוציא את הפעילות של מרתון למכירה בדרך של התמחרות, שתכלול גם את ההסכם עמה. בסלקום חושפים כי במסגרת מגעים קודמים עם מרתון, החברה ניאותה לתת הקלות למרתון - אך אלו לא נענו על ידי האחרונה. סלקום מציעה למנהל המיוחד למכור את הפעילות תחת ההקלות שלהן הסכימה בעבר.