סגור
גג חמש הכי מסעדות

מקסטה של אייל שני ועד מפל השוקולד של אוטלו: הגלידריות הטובות בארץ

מי מגיש את הפיסטוק הכי טעים, איפה יש ליים-בזיליקום מפתיע ואיפה גלידה עם קוויאר ולמה בתל אביב אסור לפספס את הגלידה האמריקאית החדשה 

עולם הגלידה הישראלי עשה כברת דרך ענקית מאז ימי הגלידה בקרטון של ויטמן בטעם שוקו, וניל או תות (אוי כמה שאני מתגעגע לקרטונים התמימים והנהדרים האלה של גלידה בשומן צמחי). אפילו הגלידוניות המפורסמות עברו מאז שדרוגים ואינספור מהדורות מיוחדות (הבסיסית בטעם וניל היא עדיין אחד הקינוחים הטובים בעולם, ועכשיו גם היקרים ( 50 שקל החבילה).
סצנת הגלידריות בארץ מתפתחת בקצב מסחרר ואל רשתות מצוינות כמו וניליה וגלידריות בוטיק מובחרות בהן ארטה, שטפן, פרידסו דל ג'לטו ומיסטיק עליהן כבר המלצתי בעבר (והן עדיין מהטובות שיש), מצטרפות חדשות. למרות כל השפע עדיין יש מה לחדש, להעז ולהפתיע בתחום. הנה חמש גלידריות נהדרות, חדשות וחדשות פחות, בעיקר בתל אביב.

המופרכת אך מופתית
קסטה
קסטה – בשמה הרשמי, או "הגלידה של אייל שני" כפי שכולם קוראים לה, היא אחת הגלידיריות הטובות בארץ אם לא המוצלחת שבהן. כמו כל דבר אצל שני, מדובר קודם כל במקום ששיווקו ומיתוגו – אומנתו, והפעם מדובר גם בהצלחה קולינרית כבירה. היצירתיות של שני כאן במיטבה. גם כשאתה משוכנע שגלידת לחם מחמצת היא סוג של יציאה מופרעת ומופרכת, ביס אחד ישכנע אותך שטעמת יצירת מופת. ויש גם גלידת קרם פרש ושמן זית, גלידת לבנדר ודבש, אורז קלוי ובוטנים וזו רק ההתחלה. גם טעמי הגלידה הרגילים כאן הם נפלאים, וכשיש לצידם הפתעות מתחלפות כמו גלידת מרשמלו שרוף או גלידה עם קוויאר, וכמובן הקסטות שעל שמן נקרא המקום. בנוסף הגלידריה מציעה יינות בהם גם כמה טבעיים, שלא ברור מה הקשר שלהם לגלידה, אבל הם נהדרים. יש לה חצר אחורית מקסימה והיא נפתחת לפארק המסילה הפופולרי. מדובר בשיחוק אמיתי, ואני מסתכן לקבוע שאולי זהו בעצם מוסד האוכל הכי טוב של שני.
יהודה הלוי 12, (פארק המסילה) תל אביב
5 צפייה בגלריה
גלידריה קסטה פנאי
גלידריה קסטה פנאי
קסטה
(צילום: מתוך פייסבוק)

יד ראשונה מטניסאי על
פינולי

פינולי היא אמנם כבר רשת קטנה אבל כזו המוכיחה שוב שרשת לא חייבת להיות מילה מגונה. בעל הבית (אחד מהם) הוא, אנדי רם, מגדולי הטניסאים הישראלים בכל הזמנים, אלוף וימבלדון לזוגות מעורבים ב2006. כל (מעט) הסניפים מצטיינים בעיצוב אלגנטי במיוחד ושובה עין, ניקיון בוהק וכמובן, הכי חשוב, גלידות מעולות. בין הטעמים המיוחדים שווה לטעום את הליים-בזיליקום, חמאת בוטנים עם פטל, מסקרפונה פירות יער וקרבמל וכמובן הפינולי, הלא הם הצנוברים באיטלקית. גם כל הטעמים הקלאסיים מעולים, כולל כמובן הפיסטוק, הגביע הקדוש שלי ושל עוד רבים אחרים כולל אישה אחת מרחוב בלפור.
כיכר דיזנגוף 6, תל אביב וסניפים נוספים
5 צפייה בגלריה
גלידריה אנדי רם פנאי
גלידריה אנדי רם פנאי
אנדי רם אוכל גלידה של פינולי

השוקולדית
אוטלו
גם אוטלו היא כבר רשת פופולרית מאד וגם זה אינו פוגע באיכותה. סימן ההיכר של סניפיה הוא מפל השוקולד האימתני על אחד הקירות, ברזי השוקולד הזורמים תדיר מאחורי הדלפק ומחכים לבחירתכם איזה מהם יקשט את הגביע שלכם – מריר, חלב או לבן וכמובן הגלידה עצמה. אל תפספסו כאן את טעם המשמש החמוץ, המנגו , מסקרפונה פירות יער וכמובן שלל טעמי השוקולד שהם טעמי הדגל של המקום, וכוללים מרירים בכמה דרגות- 64%, 69% ו43% מוצקי קקאו . ויש גם שוקולד בלונדי עם פרצל, שוקולד לבן אגוזי לוז. אבל הכי טעימה היא בכלל גלידת התות הילדותית והמקסימה.
דיזנגוף 165 בתל אביב וברחבי הארץ
5 צפייה בגלריה
גלידריה אוטלו פנאי
גלידריה אוטלו פנאי
אוטלו
(צילום: מתוך פייסבוק)

האיטלקית
ריברנו
המצטרפת הכי טרייה לרשימה היא גלידריית ריברנו במדרחוב נחלת בנימין. מדובר למעשה בסניף מקומי של רשת גלידריות איטלקיות בעלת 13 סניפים במולדתה ועוד 16 ברחבי אירופה. מי שהביא אותה לארץ הקודש הוא אלכס גולובין, עולה חדש מקישינב. זוהי גלידה נהדרת, החל בטעמים קלאסיים כמו שוקולד (כולל גרסת הסורבה) או פיסטוק ) מבחנה האמיתי של כל גלידרייה רצינית, שריברנו עוברת בכבוד ואף מציעה שניים ממנו- אחד מלוח והשני לא), וכלה בטעמים קצת יותר מורכבים כמו גלידת מסקרפונה עם יין מרסלה שאהבתי מאד. גם גלידת הקפה עם השוקולד מצוינת, וכך גם גלידת הקוקוס. את סורבה התאנים קצת פחות אהבתי אבל זה ממש בקטנה. ריברנו הוא מקום גדול, שלא לומר עצום יחסית לגלדיריה, מרווח מאד ומעוצב למשעי. המיקום האסטרטגי בתחילת המדרחוב, והנוף התל אביבי הקלאסי הנשקף מהחלון (כולל פוסטר יפהפה מראשית ימי המדרחוב) רק מוסיפים לעונג הכללי הגדול.
נחלת בנימין 3. תל אביב
5 צפייה בגלריה
גלידריה ריברנו פנאי
גלידריה ריברנו פנאי
ריברנו
(צילום: מתוך פייסבוק)

האמריקאית
QQ
חיפשתי בנרות גלידה אמריקאית נוסטלגית להשלים איתה את הרשימה. כשכבר הייתי בטוח שלא אצליח, שמעתי על גלידה QQ החדשה לגמרי, גם היא ברחוב נחלת בנימין ומיד אצתי רצתי. מה אומר ומה אדבר, חזרתי לגיל חמש ופתאום עמדתי שוב במונטנה במגרשי התערוכה הישנים ואסקימו לימון שוב הוקרן בבית הקולנוע הקרוב. QQ היא גלידה אמריקאית רכה לשנות ה-2000. מי שעומד מאחוריה הוא דוד טור, איש חיי הלילה שדי השתלט על כל עסקי האוכל ברחוב, והביא לכאן את אלון גולדמן, אחד הקונדיטורים הכי ותיקים ומוערכים שפועלים כאן. יחד הם מציעים אמריקאית בארבעה טעמים- וניל, שוקולד ג'אנדויה, פירות יער ופיסטוק. מי שרוצה יכול להוסיף קצפת ושלל תוספות כמו שברי עוגיות לוטוס או אוראו,בראוניז, סוכריות m&m וחטיפי קיטקאט, וכמובן סירופ מעל הכל או שערות קדאיף. יש גם קינוחי גלידה ומה לא. גן עדן לקטנים, גדולים וכל מי שבאמצע.
נחלת בנימין 55, תל אביב
5 צפייה בגלריה
גלידריה קיו קיו פנאי
גלידריה קיו קיו פנאי
QQ
(צילום: מתוך אינסטגרם)