סגור

שילוב מנצח: מקאלן משיק ויסקי בטעמי קקאו

מותג הוויסקי האיכותי מקאלן משתף פעולה עם השף־קונדיטור ג'ורדי רוקה המעוטר בשלושה כוכבי מישלן ומשיק את "הארמוני", וויסקי שנושא טעמי קקאו. בישראל נמכר המשקה עם פרלינים שרקחו טובי השוקולטיירים המקומיים

מקאלן הוא כידוע אחד ממותגי הוויסקי הנחשקים בעולם. יש המכנים אותו הרולס רויס של הוויסקי. אני מכנה אותו לא פעם הוויסקי הטוב בעולם. ואני לא היחיד.


בימים אלו משיק הבית הסקוטי המהולל ויסקי חדש לגמרי בשם "הארמוני". על הוויסקי חתומים לא רק אחת מממוחיות הוויסקי של מקאלן, פולי לוגאן; אלא גם אחד מגדולי השפים בעולם - ג'ורדי רוקה ממסעדת "אל סייר דה קאן רוקה" הספרדית, בעלת שלושה כוכבי מישלן.

1 צפייה בגלריה
ויסקי מקאלן בטעם קקאו
ויסקי מקאלן בטעם קקאו
ויסקי מקאלן "הארמוני". בטעם קקאו
(מקאלן)

ג'ורדי, שאמון על הקונדיטוריה במסעדה מבין האחים שהם בעליה, יצר יחד עם מקלאן ויסקי שעושה כבוד לקקאו, חומר הגלם הבסיסי של השוקולד. אני לא בטוח שאני באמת מרגיש את טעמי הקקאו, פונדו השוקולד, עץ האלון (את זה אני דווקא כן מרגיש קצת), הליים, הג'ינג'ר והדבש שבמשקה, אבל אני כן יודע לזהות ויסקי טוב כשאני שותה אחד כזה, וזה אכן מצוין. הוויסקי יושן בחביות ששימשו קודם לכן ליישון שרי אולורוסו ספרדי, אחד העמוקים שבמיני השרי, מה שאכן הופך אותו לעשיר ושוקולדי, אם תרצו.
אל הוויסקי הזה מצרפים כעת בישראל, במין פופ אפ שיימשך כשבועיים בכמה חנויות אלכוהול נבחרות, עשרים פרלינים שאותם יצרו טובי השוקולטיירים בישראל: למשל איקה כהן עם מרציפן בוויסקי עטוף בשוקולד מריר, אלי טראב מקרדינל עם פרלין קרם קוקוס, אורה שביט עם פרלין וויסקי וקפה, עודד מקסימוב ממוקיה עם פרלין פיסטוק חלב ודוד זרביב מ־dz עם פרלין קרמל והדרים בחמישיה שלו. כל אחד תורם לקופסה המהודרת והיקרה ארבעה פרלינים קלאסיים מתוך הרפרטואר שלו ועוד אחד בהשראת הוויסקי החדש. לאלו יצורף בקבוק "הארמוני" החדש והמאוד יקר - 850 שקל - ומי שיחפוץ רק בשוקולד יאלץ להיפרד מלא פחות מ־200 שקלים. מי שיקנה את שניהם יקבל את השוקולד על חשבון הבית.
מי שהמחיר הזה נראה להם מופרז יוכלו לבחור וליהנות מבדאבל או טריפל קאסק: ויסקי שיושן בחביות מעץ אלון ששימשו קודם ליישון ברבן אמריקני, במחיר של 259 שקל.