$
בורסת ת"א

זינוק של 17% ברווח הרבעוני של מזרחי טפחות, יחלק דיבידנד של 120 מיליון שקל

הבנק רשם ברבעון השני רווח נקי של 400 מיליון שקל, לעומת 340 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התשואה להון טיפסה ל- 12.7% לעומת 11.6% בתקופה המקבילה

רעות שפיגלמן 08:3929.08.17

לאחר שדחה את מועד הפרסום בשל סכסוך העבודה בין ההנהלה לעובדים, בנק מזרחי טפחות מפרסם היום (ג') את הדוח הכספי לרבעון השני של שנת 2017 וממנו עולה כי הרווח הנקי של הבנק עלה ב-17.5% והסתכם ב-400 מיליון שקל. זאת, לעומת רווח נקי של  340 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

רווח זה מבטא תשואה על ההון בשיעור של 12.7%, לעומת תשואה על ההון בשיעור של 11.6% ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות הריבית של הבנק הסתכמו בכ-1.17 מיליארד שקל - עלייה של 15.7% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2016. בהתאם למדיניות של הבנק, יחולק דיבידנד בשיעור של 30% מהרווח - 120 מיליון שקל.

 

היקף תיק ההלוואות שהעמיד הבנק לציבור מתסכם בכ-177 מיליארד שקל ומשקף צמיחה של 2.3% לעומת הרבעון הקודם ומתחילת השנה שיעור צמיחה של 3.4%. זהו שיעור צמיחה גבוה יותר מזה שנרשם בבנקים האחרים. כך למשל בבנק הפועלים שלו תיק האשראי הגדול ביותר בהיקף של 278 מיליארש שקל צמח התיק ב0.3% ובבנק לאומי שלו תיק הלוואות לציבור בהיקף של 267.8 מיליארד שקל צמח התיק ב 0.9%. בדיסקונט ובבינלאומי צמחו התיקים ב-2.3% כל אחד.

 

הסקטורים בהם ניכרת הצמיחה הגבוהה ביותר במזרחי טפחות, בהסתכלות מתחילת השנה ,הם האשראי הצרכני שלא לדיור שצמח בכ 4.5% והאשראי לעסקים זעירים קטנים ובינוניים. האשראי לעסקים זעירים וקטנים צמח ב 7% מתחילת השנה. פקדונות הציבור במזרחי טפחות מסתכמים ב180.6 מיליארד שקל - עליה של 1.4% מתחילת השנה.

 

סיכומי נתוני חמשת הבנקים הגדולים בהיבט של הלוואות לדיור מצייר תמונה לפיה למזרחי נתח גדול ביותר של 38% והבא בתור הוא בנק לאומי עם נתח של כרבע מהשוק ואחרי ובנק הפועלים עם נתח של חמישית. סך יתרת תיק המשכנתאות של משקי הבית בחמשת הבנקים מסתכם בכ-308 מיליארד שקל. היקף המשכנתאות החדשות שהעמיד מזרחי מתחילת השנה ירד בכמעט 20% והתסכם ב-10.1 מיליארד שקל כספים שניתנו כהלוואה לרכישת דירות זאת לעומת 12.5 מיליארד שקל במחצית המקבילה של 2016. היקף המחזורים הצטמצם ב-50% כמעט ועמד על 700 אלף שקל (זאת על רקע עליית הריבית שהופכת את המיחזור לפחות אטרקטיבי) ומספר הלווים הצטצמם ב-18% ועמד על 21 אלף לווים.

 

לגבי יחס היעילות מזרחי טפחות שמציג לאורך זמן את יחס היעילות הטוב ביותר במערכת הבנקאית - קרי היקף ההוצאות של הבנק ביחס להכנסות הוא הנמוך ביותר, ממשיך להציג שיפור נוסף כאשר יחס היעילות לסיכומו של רבעון 2 הוא 56.3% - זאת לעומת 59% ברבעון הקודם.

 

הדו"ח הרבעוני לא שופך אור ומידע חדש על המגעים מאחורי הקלעים של בעלי השליטה של הבנק למיזוגו של בנק אגוד אל תוך מזרחי טפחות. המידע העדכני שבכל זאת נמסר הוא שלשלב זה טרם נערכו הבדיקות הדרושות להתקשרות בעסקה מבחינה משפטית וטרם גובש מתווה מוסכם לעסקה. כפי שפורסם ב"כלכליסט" בראשית השבוע (א'), עובדי בנק אגוד שבו מוכרז סכסוך עבודה מסרבים לבצע הפקת דוחות מיוחדים וביצוע של בדיקות הנדרשות לקראת המיזוג- כמו למשל ביצוע הערכת שווי לנכס המרכזי של הבנק והוא בניין ההנהלה ברחוב אחוזת בית בת"א שוויו מוערך בכ-100 מיליון שקל.

 

הבנק לא הגדיל את ההפרשה לחקירה (לא ברבעון הזה ולא ברבעון הקודם) כאשר הבנק מעדכן כי עדיין מתקיים תהליך השלמת פרטי מידע ומסמכים שנתבקש להעביר על ידי הרגולאטורים בארה"ב. עדיין לא החל מו"מ מול הגורמים הרלוונטיים לסיומה של הפרשייה - כאשר גם לא בהיבט הכספי. בהקשר זה מדגיש הבנק בדו"ח כי "יצויין, כי היועצים המשפטיים של הבנק חיוו את דעתם כי בשלב זה לא ניתן להעריך את ההפסד הפוטנציאלי שעלול להגרם לקבוצת הבנק בגין החקירה או את סכומי החשיפה של קבוצת הבנק המתייחסים לכך, או את טווח החשיפה. זאת, בין היתר, בשל כך שלפי ניסיונם המקצועי של עורכי הדין האמריקאים, לא ניתן להסיק מסקנות בנדון, אלא רק לאחר ניתוח מכלול המידע והנתונים שיימסרו, וכן בשל כך שכמפורט לעיל, הדיונים עם משרד המשפטים בארצות הברית בכל הנוגע לגיבוש מתווה מתאים לקבוצת הבנק טרם החלו. מאחר שכאמור לעיל, הדיונים עם משרד המשפטים בארצות הברית בכל הנוגע לגיבוש מתווה מתאים לקבוצת הבנק טרם החלו, הרי שיתכן שבעתיד יתברר שסכום ההפסד שיתממש יהיה גבוה משמעותית מסכום ההפרשה שנזקפה עד כה."

אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות
אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x