סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

הטיל הסיני שיצא משליטה התרסק באוקיינוס ההודי

לפי דיווחים ברשת, זמן קצר לפני התרסקות הטיל הוא נראה בשמי המזרח התיכון. מדובר בטיל ששוגר כשלב הראשון בבניית תחנת חלל סינית

סין הודיעה לפנות בוקר כי הטיל לונג מארץ' 5b, שיצא משליטה לאחר ששוגר לחלל בסוף החודש שעבר, התרסק באוקיינוס ההודי סמוך לאיים המלדיביים. לפי דיווחים ברשת, זמן קצר לפני התרסקות הטיל הוא נראה בשמי המזרח התיכון. מדובר בטיל ששוגר כשלב הראשון בבניית תחנת חלל סינית.

תוכנית החלל הסינית הגיעה לכמה הישגים בששת החודשים האחרונים, כולל החזרת סלעים מהירח ושיגור חללית מסביב למאדים, אך בו בזמן היא ממשיכה ליצור סכנות, גם אם קטנות, עבור אנשים בכל רחבי העולם בכך שהיא לא מצליחה לשלוט במסלולים של הרקטות שהיא משגרת. "אני חושב שזו ממש רשלנות מצידם", הגיב ג'ונתן מקדוואל, אסטרופיסיקאי במרכז לאסטרופיסיקה בקיימברידג' מסצ'וסטס. "זה ממש חוסר אחריות בעיני".



2 צפייה בגלריה
רקטה סינית לונג מארץ 5B יצאה משליטה צפויה להתרסק 1
רקטה סינית לונג מארץ 5B יצאה משליטה צפויה להתרסק 1
רגע שיגור הרקטה. אסטרופיסיקאי אמריקאי: "חוסר אחריות"
(צילום: רויטרס)


החלק שהתרסק שייך לרקטה לונג מארץ 5B, שנועדה לסחוב חלקים כבדים וגדולים של תחנת החלל הבינלאומית. במרבית הרקטות החלקים התחתונים נופלים חזרה מיד לאחר השיגור, והחלקים העליוניים עוזרים להתניע מחדש את המנוע לאחר שמסירים את המטען ומנווטים אותם לכניסה מחדש לכדור הארץ באזורים לא מאוכלסיים כמו אוקיינוסים. אך סין ככל הנראה מאפשרת לחלקים ליפול בצורה רנדומאלית.

2 צפייה בגלריה
רקטה סינית לונג מארץ 5B יצאה משליטה צפויה להתרסק 2
רקטה סינית לונג מארץ 5B יצאה משליטה צפויה להתרסק 2
שיגור הרקטה. טרם ידוע היכן בדיוק תתרסק
(צילום: רויטרס)

הסיבה שהיה קשה לקבוע מראש היכן ומתי תהיה הנפילה היא שהחלק נע במהירות של קרוב ל-29 אלף קמ"ש, כך ששינוי של דקות ספורות במועד הנפילה מזיז את יעד ההריסות למרחק של אלפי קילומטרים.
"זה אינטרס משותף של כל המדינות לפעול באחריות בחלל כדי להבטיח את הבטיחות, היציבות, האבטחה והיציבות ארוכות טווח של פעילויות בחלל", סיכמה ג'ן פסאקי, דוברת הבית הלבן, והוסיפה כי ארה"ב מקווה לקדם "התנהגות אחראית בחלל".